Autor Wątek: Studio Lain  (Przeczytany 3260805 razy)

pokia, Cornelius, bocik, Grrrgory i 42 Gości przegląda ten wątek.

Offline Adolf

Odp: Studio Lain
« Odpowiedź #15195 dnia: So, 26 Październik 2024, 21:47:10 »
Info dla fanow usa lain
Hunter-killerowi nic nie zagraza. Mamy dobre pliki.

Czyli jedyne co może zagrozić komiksowi, to bezrobotni komiksiarze. Fajnie, że Top Cow się ogarnęło. Jeśli Studio Lain przetrwa najbliższe miesiące, to mamy już aż dwa pozycje z Top Cow, czyli taki zalew historii, jakich nie było w Polsce od 20 lat. A to dopiero początek.

Wątpię. W ogóle na to nie czekam.

Dla fanów TM-Semic niekoniecznie mogą być spełnieniem marzeń. Ale dla boomerów tak. A boomerzy są przeważnie również fanami TM-Semic. Ja bym raczej powiedział, że dla milenialsów są spełnieniem marzeń. Milenialsi, to taka grupa co urodziła się między 80 a 90 rokiem i młodość do było dla nich wejście w nowe milenium. Czyli pewnie ostrożnie szacując 90% tego forum.

niestety nie znam odpowiedzi na to pytanie
w każdym razie SL jest dla nich chyba za małe - chodź chciałem kupić uwaga 12 pozycji z Spawnem
i wydac to w hardcoverach i nakładach w granicach tysiąca. Pani od licencji odpisała z dwa razy, napisała, że przedyskutują, a potem przestała odpisywać. Nawet do nich dzwoniliśmy, ale to firma krzak, tam nikt nie odbiera :) Może jeszcze spróbuje po wydaniu Darkness i Cyberforce, ale nie liczę na cud. Za to jest szansa na Youngblood - trzymaj kciuki :)

Jejku, trza będzie rzeczywiście zrobić na FB jakąś fanowską akcję, rzucające się w oczy hasztagi i zwrócić się o pomoc do fanów zagranicą.

Offline Kadet

« Odpowiedź #15196 dnia: So, 26 Październik 2024, 21:59:09 »
Czyli jedyne co może zagrozić komiksowi, to bezrobotni komiksiarze. Fajnie, że Top Cow się ogarnęło. Jeśli Studio Lain przetrwa najbliższe miesiące, to mamy już aż dwa pozycje z Top Cow, czyli taki zalew historii, jakich nie było w Polsce od 20 lat. A to dopiero początek.

A "Tomb Raider" od Screamów to nie było też z Top Cow?
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Adolf

« Odpowiedź #15197 dnia: So, 26 Październik 2024, 22:03:21 »
A "Tomb Raider" od Screamów to nie było też z Top Cow?

No tak, zapomniałem o tym. Ten ich papier wolę wymazać z pamięci. :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #15198 dnia: So, 26 Październik 2024, 22:05:43 »
Studio Lain przetrwa najbliższe miesiące, to mamy już aż dwa pozycje z Top Cow, czyli taki zalew historii, jakich nie było w Polsce od 20 lat.
Ale czemu miałoby nie przetrwać?

Offline Archie

« Odpowiedź #15199 dnia: So, 26 Październik 2024, 22:45:44 »
Gunslinger
King
Curse
Sam and Twitch
Hellspawn
Blood cos tam ;)
Run Kudrynskiego
Medival
I cos tam jeszcze
Run Szymona Kudrańskiego najlepszy z tego wszystkiego i Hellspawn, bo to na zbadanie rynku można było dać. Co do reszty to wydawanie King Spawna i tym bardziej Gunslingera bez głównej serii i Scorched mija się całkowicie z celem (tu info jak serie się przeplatają). Reszta z tytułów z tej listy to strata czasu.
Lord Acton (1834-1902): "All power tends to corrupt and absolute power corrupts absolutely."
Luke Cage: "Shit happens. Every day, in every city, on every corner. Shit muthafuckin' happens. And it can happen to you."

Offline Crono

« Odpowiedź #15200 dnia: So, 26 Październik 2024, 22:51:51 »
Adolf, byłbym ostrożny z tymi milenialsiami. Ja jestem z pokolenia Tm-Semic, rocznik 83. Uwielbiam X-Men, kupuję prawie wszystko co z nimi wychodzi w PL plus dodatkowo uzupełniam sobie mutantów w oryginalnych epikach. A jednak na te komiksy nieszczególnie czekam. Nie był to szczyt moich marzeń w czasach semica, nie jest i dziś.

Offline Takesh

« Odpowiedź #15201 dnia: So, 26 Październik 2024, 23:18:19 »
Curse of the Spawn to, moim skromnym zdaniem, całkiem ciekawa seria. Tak samo Sam i Twitch. Blood Feud natomiast napisał Alan Moore. Chociaż akurat jego pióra najbardziej lubię Violatora. Miodzio.

Co kto lubi, ale stratą czasu bym ich nie nazwał.

Offline Adolf

« Odpowiedź #15202 dnia: So, 26 Październik 2024, 23:41:34 »
Ale czemu miałoby nie przetrwać?

Życie jest kruche. Na poczekaniu możesz stworzyć całkiem sporo teorii dlaczego i o różnym poziomie intensywności. Zakładam jednak, że życzymy naszemu ulubionemu wydawnictwu i jego właścicielowi (i korektorce) dużo zdrowia.

Adolf, byłbym ostrożny z tymi milenialsiami. Ja jestem z pokolenia Tm-Semic, rocznik 83. Uwielbiam X-Men, kupuję prawie wszystko co z nimi wychodzi w PL plus dodatkowo uzupełniam sobie mutantów w oryginalnych epikach. A jednak na te komiksy nieszczególnie czekam. Nie był to szczyt moich marzeń w czasach semica, nie jest i dziś.

Jeden milenials kupi Cyberforce, a inny Kaczora Donalda. Jeszcze inny kupi oba, a kolejny nie kupi żadnego. Jednak jestem przekonany, że Ci co kupią Cyberforce, to będą właśnie osoby urodzone w tym okresie. Przyciągnie ich do tego właśnie charakterystyczny feeling jaki pamiętają z lat młodości. Cyberforce nigdy u nas nie było, jednak to idealny tytuł, który mógłby zasilić ofertę wydawnictwa TM-Semic. Stąd ta magia jaką emanuje ten tytuł. Niczym mistyczny artefakt, który ubogaci naszą nostalgię.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #15203 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 03:56:36 »
Życie jest kruche. Na poczekaniu możesz stworzyć całkiem sporo teorii dlaczego i o różnym poziomie intensywności. Zakładam jednak, że życzymy naszemu ulubionemu wydawnictwu i jego właścicielowi (i korektorce) dużo zdrowia.
Pisz za siebie. Ze wszystkich wydawnictw, z jakimi miałem jakakolwiek styczność, SL wypada najsłabiej. Jakby zniknęli, nawet bym nie zauważył. Może wezmę to Darkness i zaplusują, ale zobaczymy.

12 serii Spawna brzmi jak szaleństwo, ale nie narzekałbym gdyby rzeczywiście tak się stało. Kudrański mnie najbardziej ciekawi.

Offline michał81

« Odpowiedź #15204 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 05:53:40 »
Co wy tu wymyślacie? Przecież Studio zapowiedziało najbliższe komiksy Altor, W cieniu słońca oraz komiks Cazy. Raczej nigdzie się nie wybierają.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #15205 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 09:33:33 »
Dla fanów TM-Semic niekoniecznie mogą być spełnieniem marzeń. Ale dla boomerów tak. A boomerzy są przeważnie również fanami TM-Semic. Ja bym raczej powiedział, że dla milenialsów są spełnieniem marzeń. Milenialsi, to taka grupa co urodziła się między 80 a 90 rokiem i młodość do było dla nich wejście w nowe milenium. Czyli pewnie ostrożnie szacując 90% tego forum.
Wiele tu już czytałem oczekiwań wobec tego, co powinno się ukazać na polskim rynku i jakoś nie przypominam sobie żeby czyimkolwiek marzeniem było Cyberforce i Youngblood.

Może się sprzedać, bo SL ma niewielkie nakłady, ale to żaden hit dla milenialsów. W latach 90-tych było zatrzęsienie klonów takich tytułów.
« Ostatnia zmiana: Nd, 27 Październik 2024, 09:35:26 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15206 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 11:11:16 »
:)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - akcept
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - druk
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumacze

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15207 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 11:23:21 »
Run Szymona Kudrańskiego najlepszy z tego wszystkiego i Hellspawn, bo to na zbadanie rynku można było dać. Co do reszty to wydawanie King Spawna i tym bardziej Gunslingera bez głównej serii i Scorched mija się całkowicie z celem (tu info jak serie się przeplatają). Reszta z tytułów z tej listy to strata czasu.

Ja znam te komiksy i mozna te serie czytac samodzielnie tak jak hiatorie z uniwersum batmana czy supka. Ale to bez znaczenia bo temat spawna jest martwy. Ale beda fajne serie z usa jak to zatrybi.
Czekaja w kolejce witchblade, rising stars, the tenth, darchylde i masa innych pozycji z image. Jest co wydawac. Zaluje tylko ze nie moge pozyskac pozycji.z wildstorm. Wild cats, gen 13 czy divine.knight. a egmont.tego.nie ruszy.  Boli mnie tez serce ze z powodu produkcji filmu licencja na Danger Girl jest poza zasiegiem. Kochalem te komiksy w 90-ych.

Vae Victis - druk

Offline studio_lain

« Odpowiedź #15208 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 11:28:45 »
Co do akcji fanowskiej spawn to nie jest zly pomysl. Ale poczekajmy na wydanie darkness i hunter killler .

Vae Victis - druk

Offline Michał

« Odpowiedź #15209 dnia: Nd, 27 Październik 2024, 11:38:44 »
Ja znam te komiksy i mozna te serie czytac samodzielnie tak jak hiatorie z uniwersum batmana czy supka. Ale to bez znaczenia bo temat spawna jest martwy. Ale beda fajne serie z usa jak to zatrybi.
Czekaja w kolejce witchblade, rising stars, the tenth, darchylde i masa innych pozycji z image. Jest co wydawac. Zaluje tylko ze nie moge pozyskac pozycji.z wildstorm. Wild cats, gen 13 czy divine.knight. a egmont.tego.nie ruszy.  Boli mnie tez serce ze z powodu produkcji filmu licencja na Danger Girl jest poza zasiegiem. Kochalem te komiksy w 90-ych.

Totalnie nie mam pojęcia jak to działa, ale czy po zapytaniu sie egmontu i upewnieniu, że nie będą tego wydawali nie ma żadnej możliwości, żeby inne wydawnictwo wydało to czego egmont nie zamierza?