Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 160816 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #420 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 21:13:03 »
Powiem tak, mimo, że szkoda, że licencja nie pozwoliła na wydania zbiorcze 2w1, to przejście na twardą okładkę było dobrą decyzję, jakoś tak moim zdaniem lepszej jakości to teraz jest niż poprzednie wydania na miękko, które miałem okazję widzieć na różnych targach kiedyś, cieszę się również, że wreszcie będę miał okazję kupić całych The Boys po polsku, wcześnie wydania jakoś odpuściłem i żałowałem po czasie, ale teraz już nie racji nowego, moim zdaniem lepszego wydania.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Pestak

« Odpowiedź #421 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 21:30:09 »
Ja mam na miękko całość, ale i tak teraz kupuję na twardo. Na miękko jest do czytania a twarde wydanie ma tylko pachnieć i dobrze wyglądać na półce:)

Offline amsterdream

« Odpowiedź #422 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 21:52:09 »
Zboczeniec.

Btw. To ma ten sam format co pierwsze wydanie czy jakiś większy?
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #423 dnia: Śr, 10 Grudzień 2025, 22:03:54 »
Ja mam na miękko całość, ale i tak teraz kupuję na twardo. Na miękko jest do czytania a twarde wydanie ma tylko pachnieć i dobrze wyglądać na półce:)
To właśnie ja mam przeciwnie, nie lubię czytać na miękko, wolę twarde okładki które dobrze i pewniej leżą mi w ręce
Sociale:

Offline Xmen

« Odpowiedź #424 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 00:06:22 »
Moje komiksy dotarły całe. Zapakowane identycznie jak na zdjęciach Pestaka. W sumie normalne pakowanie dyskontowe, ten sam karton i jeżeli ma się szczęście to odrobina folii.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Saruto

« Odpowiedź #425 dnia: Wt, 16 Grudzień 2025, 09:50:19 »
Wygląda na to, że planują wydać - Green Hornet Waida :) Przynajmniej taka "zapowiedź" jest w drugim tomie Chłopaków.

Offline Takesh

« Odpowiedź #426 dnia: Wt, 16 Grudzień 2025, 10:24:22 »
Najlepszy Green Hornet to Year One Wagnera i Francavilli oraz seria pisana przez Kevina Smitha i potem Phila Hestera. Pierwsza mroczna, druga wielki filmowy blockbuster. Przy obu świetnie się bawiłem. Odpryskowe też są nawet dobre. Ale ta seria Waida, to kaszana straszna... Poza tym miała się słabo sprzedać (słowa właściciela na jednej z emefek), a tu nowe wydanie? Nie lepiej wydać właśnie Y1, czy Smitha, niż dubla?

Offline Leyek

« Odpowiedź #427 dnia: Wt, 16 Grudzień 2025, 10:29:56 »
Poza tym miała się słabo sprzedać (słowa właściciela na jednej z emefek), a tu nowe wydanie? Nie lepiej wydać właśnie Y1, czy Smitha, niż dubla?

Pewnie do twardej oprawy The Boys poszły te same materiały co były przygotowane do miękkiej. Nawet swoich "reklam" nie chciało im się zmieniać.
Mnie się akurat ten Green Hornet Waida podobał, nic nadzwyczajnego, ale solidna rozrywka. Choć takiego Francavillę bym przyjął z otwartymi rękami, idealny styl rysunków do takiej pulpy.

Offline Saruto

« Odpowiedź #428 dnia: Wt, 16 Grudzień 2025, 10:42:42 »
Pewnie do twardej oprawy The Boys poszły te same materiały co były przygotowane do miękkiej. Nawet swoich "reklam" nie chciało im się zmieniać.
Mnie się akurat ten Green Hornet Waida podobał, nic nadzwyczajnego, ale solidna rozrywka. Choć takiego Francavillę bym przyjął z otwartymi rękami, idealny styl rysunków do takiej pulpy.
Ok :) Już myślałem, że lecą na twardo :) Na miękko Chłopaków nie czytałem. Data w tym stenogramie jest 7 listopada 2025. Dlatego wyglądało to jak zapowiedź. Dzięki za info!

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #429 dnia: Cz, 18 Grudzień 2025, 08:37:35 »
Jak papier w nowym wydaniu? Taki sam jak w pierwszym?

Offline Xmen

« Odpowiedź #430 dnia: Cz, 18 Grudzień 2025, 09:22:21 »
Pewnie cieńszy  :D
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #431 dnia: Cz, 18 Grudzień 2025, 11:19:36 »
Nie wiem jaki był papier w poprzednim wydaniu, ale ten nie wyróżnia się niczym negatywnym w mojej ocenie.
Ogólnie to wydanie jest na plus, szczególnie, że te twarde okładki są takie połyskujące jak Lain, a nie takie matowe jak w np Egmont i linia Marvel Classic. Nad ceną można dyskutować, chodź moim zdaniem te 236zł za pakiet to nie jest taka zła cena.
Sociale:

Offline Xmen

« Odpowiedź #432 dnia: Cz, 18 Grudzień 2025, 19:01:01 »
Cena nie jest zła, a dobra wcale. Te okładki na plus. Szkoda, że nie chciało im się nawet usunąć starych reklam.

Offline Borewicz79

« Odpowiedź #433 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 10:30:38 »
Pytanie odnośnie wydania w twardej oprawie.
Czy ktoś wie dlaczego w gildii zestaw 3 kosztuje tylko 235 ?
Nie sprzedało się czy jak ?
W miękkiej mam tylko do 7 tomu potem przestałem kupować a teraz dokupić to jakiś dramat. Wolę kupić od nowa w twardej. Pytanie tylko wyjdzie cała seria i gdzie szukać informacji bo wydawca nie ma nawet swojej strony, preorder były w jakimś dziwnym różowym sklepie. Normalnie bym pomyślał że scam ale oni to wydali na serio :)

Offline SamoZlo75

« Odpowiedź #434 dnia: Cz, 15 Styczeń 2026, 10:56:22 »
A ja wrócę do pytań o dodruk / wznowienie Kruka James'a O’Barr.
Pierwsze wydanie było w 2018, drugie w 2022, to logicznie byłoby przyjąć, że wydanie trzecie będzie w 2026 ;)
Ktoś coś może słyszał?