Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 93493 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saruto

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #300 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 18:24:01 »
Nie szukam tego komiksu codziennie, więc pewnie dzisiaj wisi, normalnie jednak nie wisi, tylko na serwisach walają się pojedyncze sztuki za wielokrotność ceny albo brak danego tomu.

Zresztą sorry, to że jest na rynku wtórnym oferta, na którą trzeba z miejsca wyłożyć ponad 8 stów, to jakby nie załatwia sprawy dostępności.

Dokładnie, tym bardziej że sporo osób przez serial szuka pierwszych tomów. Wiadomo komiks się różni od serialu i nie każdemu podchodzi poziom humoru i brutalności.
W bibliotekach z racji kategorii 18+ też jest głównie niedostępny.
Taki komiks mógłby być cały czas dostępny i byliby chętni.

Offline thecrow21

« Odpowiedź #301 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 18:28:13 »
O ile pamiętam - dodrukowywali tych Chłopaków, do kupienia to było przez parę lat. Np. pierwszy tom mam z 2016, Gildia podaje datę 2024, przy innych 2022 czy 2023. Czyli jak się domyślam - wtedy były dodruki.
Były, były.. Przy okazji premiery, któregoś tam, sezonu na Prime'ie) I mała ciekawostka: dziwnie "pachniały")) Mam kilka, w celu uzupełnienia całej kolekcji i... Kurde, dziwnie tchnęły jakąś ropą czy cuś, no i papier był taki dziwny też, cieńszy))) Zdecydowanie różniły się od premierowych..  A ceny? Po$#&@ne.. Ale też nie do końca bo polecam poszukać, za ile chodzi THE CROW O'Barra na wtórnym)) Taki komiks powinien być trochę bardziej dostępny, moim zdaniem..

Offline parsom

« Odpowiedź #302 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 18:54:47 »
Ale czego wy oczekujecie? Że cały czas będą na rynku? Poza kilkoma flagowanymi jak Thorgal - wszystko pojawia się, jest jakiś czas i znika.

Offline Saruto

« Odpowiedź #303 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 18:58:06 »
Ale czego wy oczekujecie? Że cały czas będą na rynku? Poza kilkoma flagowanymi jak Thorgal - wszystko pojawia się, jest jakiś czas i znika.
Do czasu jak jest serial, to powinien być na rynku ;)

Offline michał81

« Odpowiedź #304 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:00:47 »
W przypadku Kruka to coś mi świta, że tam nie tylko osoby z Planety Komiksu mają coś do powiedzenia w sprawie dodruków, chyba trzeba by zapytać bezpośrednio Karola.

Offline parsom

« Odpowiedź #305 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:06:58 »
Do czasu jak jest serial, to powinien być na rynku ;)

Ta, i dopóki powtórki są do obejrzenia.

Offline Saruto

« Odpowiedź #306 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:11:44 »
Ta, i dopóki powtórki są do obejrzenia.
Serial przyciąga nowych odbiorców. Start każdego sezonu powoduje, że ludzie pytają i szukają komiksów.
Dodruki zeszłyby na pniu ;)

Offline parsom

« Odpowiedź #307 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:14:04 »
No nie wiem, czy by zeszły. Serialowe widownie niekoniecznie przekładają się na sprzedaż komiksów. Zwłaszcza jakby zaczęły się odbijać od pierwszych tomów.

Offline Xmen

« Odpowiedź #308 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:47:21 »
Czas na jakieś grubsze wydania w ludzkiej cenie. Zeszłoby normalnie, jak nie teraz to kiedy?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline kostuch

« Odpowiedź #309 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 19:54:59 »
Były, były.. Przy okazji premiery, któregoś tam, sezonu na Prime'ie) I mała ciekawostka: dziwnie "pachniały")) Mam kilka, w celu uzupełnienia całej kolekcji i... Kurde, dziwnie tchnęły jakąś ropą czy cuś, no i papier był taki dziwny też, cieńszy))) Zdecydowanie różniły się od premierowych..  A ceny? Po$#&@ne.. Ale też nie do końca bo polecam poszukać, za ile chodzi THE CROW O'Barra na wtórnym)) Taki komiks powinien być trochę bardziej dostępny, moim zdaniem..

Na alledrogo jest za 95 ziko przy okladkowej 135

Offline thecrow21

« Odpowiedź #310 dnia: Śr, 23 Lipiec 2025, 23:01:50 »
Na alledrogo jest za 95 ziko przy okladkowej 135
Dzięki za info..
Kupiłem 5 sztuk, 9 zostało ;D

Offline Castiglione

« Odpowiedź #311 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 12:44:43 »
No ja bym oczekiwał, że skoro cały czas leci popularny serial na podstawie komiksu - który swoją drogą nadal trwa, a wytwórnia tylko myśli, jaki spin-off jeszcze zrobić - to mogę odpalić losowy sklep internetowy i kupić któryś tom, a nie polować na używki na Allegro. Jak w normalnym kraju.

Nie mówimy o jakimś niszowym komiksie.

No nie wiem, czy by zeszły. Serialowe widownie niekoniecznie przekładają się na sprzedaż komiksów. Zwłaszcza jakby zaczęły się odbijać od pierwszych tomów.
To nie jest pierwszy raz, kiedy tej serii brakuje. Były dodruki, fakt, tylko ostatni rozszedł się w ile? W miesiąc? No jakby praktyka pokazuje, że jest zainteresowanie.

Offline parsom

« Odpowiedź #312 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 13:14:38 »
Nie wiem, to może złóż obywatelski projekt ustawy, żeby był taki obowiązek?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #313 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 13:45:18 »
Dobry pomysł, ale jestem zbyt zajęty cieszeniem się, że ktoś zgarnął prawa do tej serii i nie ogarnia sprawy ;)

Offline parsom

« Odpowiedź #314 dnia: Cz, 24 Lipiec 2025, 14:21:30 »
Naprawdę, ja rozumiem, że chcielibyście to kupić, ale nie możecie. Ale po co zaraz twierdzenia typu "jak w normalnym kraju", "powinno być", "nie ogarnia sprawy" itd. Ogarnęli. Wydali to w całości w dość szybkim tempie. W sprzedaży było dostępne przez ładnych parę lat, zrobili dodruki. Serio, tu się nie ma do czego przyczepiać.
« Ostatnia zmiana: Cz, 24 Lipiec 2025, 14:23:04 wysłana przez parsom »