Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 93410 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Saruto

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #375 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:41:05 »
Kto kupuje komiksy od Lain już raczej jest przyzwyczajony do tego typu cen  :D
No nie do końca masz rację. Bo Amerykańskie produkcje mają poniżej 50gr. za stronę ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #376 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:56:54 »
Nowe wydanie chłopaków spokojnie przebije ceny studia lain.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online michał81

« Odpowiedź #377 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 12:51:29 »
te cienkie tomiki
Problem w tym, że tomy Chłopaków nie mają stałej ilość stron. Tam się są tomy od 150 stron aż do 300 stron, więc cienkimi jak sugerujesz bym ich nie nazwał.

Offline eyesore

« Odpowiedź #378 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 13:01:37 »
Żyją. Czekałem na oficjalną zapowiedź, bo rozmawiałem o tym z Karolem na MFKiG, oficjalnie: Chłopaki wracają. Mam być to nowe wydanie, nie dodruki. Szczegóły wkrótce.

wiem że szczegóły wkrótce ale po za twardą okładką będą się czymś różnić od wcześniejszego wydania?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #379 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 13:05:02 »
Mogliby dać jakiś inny papier, bo ten w pierwszym wydaniu jest dziwny.

Online michał81

« Odpowiedź #380 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 13:20:14 »
wiem że szczegóły wkrótce ale po za twardą okładką będą się czymś różnić od wcześniejszego wydania?
Tomy nie powinny się różnić zawartością, będą inne okładki co już widać, ale nie wiem czy we wszystkich tomach.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #381 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 13:48:27 »
No już na pierwszym widać, że będzie ta sama ;)

Offline Xmen

« Odpowiedź #382 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 13:54:32 »
Problem w tym, że tomy Chłopaków nie mają stałej ilość stron. Tam się są tomy od 150 stron aż do 300 stron, więc cienkimi jak sugerujesz bym ich nie nazwał.
Racja, są cienkie i grube tomy. Cena będzie z czapy, to pewne. Już wcześniejsze wydanie miało wysokie ceny.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #383 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 17:40:10 »
1 tom z najnowszego dodruku który ma 148 stron był za 80zł. Czyli na twardo pewnie 100-120zł. No dobra, będzie drożej niż Lain. Chyba, że jakiś rabat będzie na np. Gildii.
Nie mam poprzednich wydań, a zawsze miałem na liście tą serię do przeczytania, więc biorę te nowe wydania.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #384 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 10:30:18 »
Info od Planety:

„Garść informacji o dodrukach The Boys!

*Wydajemy wszystko w twardych oprawach.

*Wydajemy w pakietach po 3. W grudniu wyjdą tomy 1,2,3, parę miesięcy później (kolo 4), tomy 4,5,6.

*Dokładnej daty premiery nie znamy, bo drukarnia nie wie, ale około 5 grudnia.

*Zawartość prawie identyczna jak w poprzednich wydaniach, zmieniamy tylko okładki.”

Online amsterdream

« Odpowiedź #385 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 11:17:15 »
Nie podali najważniejszej informacji - ceny.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Takesh

« Odpowiedź #386 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 12:01:52 »
Ja też bym się nią nie chwalił... :o ::)

Offline Xmen

« Odpowiedź #387 dnia: Cz, 06 Listopad 2025, 12:21:59 »
Wiedzą jak budować napięcie.

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #388 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 11:06:35 »
The Boys już w przedsprzedaży. Po stówce (okładkowo) za tom.

https://pinkutako.pl/pl/c/KOMIKSY/106
Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Murazor

« Odpowiedź #389 dnia: Śr, 12 Listopad 2025, 11:21:13 »
No nie po stówce, bo drugi i trzeci po 120. Wiem, że są różnej grubości i pewnie będą różne ceny poszczególnych tomów, ale dość mocno uprościłaś cenówkę (i to w dół).