Autor Wątek: Planeta Komiksów  (Przeczytany 93408 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline drop

Odp: Planeta Komiksów
« Odpowiedź #360 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 00:14:46 »
Dzięki za obszerną odpowiedź, kiedyś się zastanawiałem czy to sprawdzić, potem wywaliłem z listy, a teraz już wiem, że nie wróci.

Moim zdaniem, mimo że Amulet to seria dla dzieci, to jest nadal lepszy niż komiksy superbohaterskie Marvela i DC, bo przynajmniej nie ma tak dużo ścian tekstu, gadających głów, polityki (choć są bezsensowne fragmenty o śmierci czy tam zaginięciu ojca) + historia jakoś próbuje poruszać się do przodu, mimo że to bardziej jest jak w jakimś filmie przygodowym PG13.

tzn. od dawna nie czytałem nic superbohaterskiego, bo uważam to za kupę i 100 ton mułu, ale wątpię, żeby Marvel i DC się jakoś poprawiły, jak próbowałem czytać te polecane, to chyba zawsze się zawiodłem.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #361 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 01:04:14 »
Z jednej strony fajnie, że już w 2016 dostaliśmy komiksy The Boys, z drugiej jakby te 3 lata zaczekać to w 2019 przy okazji serialu, albo chwilę po nim tymi komiksami by się zainteresowało jakieś porządne wydawnictwo.
Osobiście na miejscu Planety bym odsprzedał prawa do komiksu takiemu Egmontowi np. na pewno zarobią na tym fajną sumkę, a sam bym chętnie przeczytał te komiksy, ale nie w takich wydaniach i nie za takie kwoty jakie są na rynku wtórnym  :(
Ale to musiałaby najpierw powstać ustawa.

Poza tym jak to porządne? To można lepiej niż Planeta? :o :o

Offline Sędzia

« Odpowiedź #362 dnia: Pn, 11 Sierpień 2025, 09:04:02 »
Moim zdaniem, mimo że Amulet to seria dla dzieci, to jest nadal lepszy niż komiksy superbohaterskie Marvela i DC, bo przynajmniej nie ma tak dużo ścian tekstu, gadających głów, polityki (choć są bezsensowne fragmenty o śmierci czy tam zaginięciu ojca) + historia jakoś próbuje poruszać się do przodu, mimo że to bardziej jest jak w jakimś filmie przygodowym PG13.

aaaaaand she's back in the game

Online amsterdream

« Odpowiedź #363 dnia: Pn, 13 Październik 2025, 13:33:41 »
Oni jeszcze żyją czy już zakończyli działalność?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online michał81

« Odpowiedź #364 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 09:27:27 »
Oni jeszcze żyją czy już zakończyli działalność?
Żyją. Czekałem na oficjalną zapowiedź, bo rozmawiałem o tym z Karolem na MFKiG, oficjalnie: Chłopaki wracają. Mam być to nowe wydanie, nie dodruki. Szczegóły wkrótce.

« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Październik 2025, 09:29:47 wysłana przez michał81 »

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #365 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 09:34:23 »
Myślałem, że zrobią zbiorczo, a przynajmniej dwa tomy w jednym. Wygląda na to, że będzie tylko na twardo

Online michał81

« Odpowiedź #366 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 09:54:12 »
Z rozmowy z Karolem wynikło, że chcial zrobić dwa tomy w jednym, niestety licencjonodawca nie wyraził zgody. Jedyną opcją alternatywną jaką dostał było wydanie omnibusowe. Ale tu zaważyła ilość stron (800), więc zdecydował się na wydanie serii w twardej oprawie.
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Październik 2025, 09:58:57 wysłana przez michał81 »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #367 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 09:55:03 »
Szkoda, że nie udało się z 2w1, ale ważne że będzie.

Offline AntekSocjalny

Planeta Komiksów
« Odpowiedź #368 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 10:11:17 »
Z rozmowy z Karolem wynikło, że chcial zrobić dwa tomy w jednym, niestety licencjonodawca nie wyraził zgody. Jedyną opcją alternatywną jaką dostał było wydanie omnibusowe. Ale tu zaważyła ilość stron (800), więc zdecydował się na wydanie serii w twardej oprawie.
Szkoda. Oprócz omnibusa jest wydanie definitive edition które, wygląda na to, zbiera dwa tomy w jeden.
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Październik 2025, 10:28:11 wysłana przez AntekSocjalny »

Online michał81

« Odpowiedź #369 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 10:26:46 »
Szkoda. Oprócz omnibusa jest wydanie definitive edition które, wygląda na to, zbiera dwa tomy w jednej.
Wiem. Napisałem tylko co dowiedziałem się z rozmowy. Zresztą definitive edition jest wydaniem zakończonym 10 lat temu i obecnie są wydawane omnibusy, co może też być przyczyną.
« Ostatnia zmiana: Śr, 29 Październik 2025, 10:32:51 wysłana przez michał81 »

Online amsterdream

« Odpowiedź #370 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:06:40 »
O nie, twarda oprawa się szykuje ::) Czyli pewnie +50% do ceny okładkowej ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Saruto

« Odpowiedź #371 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:06:45 »
Na plus, że żyją :) Bo serial chyba fajnie śmiga. Doszedł Gen V i też ma pozytywne opinie.

Offline bocik

« Odpowiedź #372 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:12:05 »
Wlaśnie zamówilem i czekam na wydanie 3 tomowe
Nad tym pomyślę ale chyba odpuszczę

Offline Xmen

« Odpowiedź #373 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:13:46 »
Fajnie, że działają, ale te cienkie tomiki w miękkiej okładce już były w cenach koło stówki. Ceny nowego wydania w twardej oprawie zwalą z nóg.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #374 dnia: Śr, 29 Październik 2025, 11:32:13 »
Kto kupuje komiksy od Lain już raczej jest przyzwyczajony do tego typu cen  :D
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉