Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 577337 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Xmen

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #2265 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 17:19:55 »
Oczywiście, że to typowy skok na kasę. Ale co w tym złego?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2266 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 19:03:26 »
Oczywiście, że to typowy skok na kasę. Ale co w tym złego?

Ale gdzie tu skok na kasę? Pierwszego tomu nie ma już nigdzie od dawna i robią dodruk. Byli by idiotami jakby tego nie zrobili. A że diagramy autorów poszerzą? No litości - 99% ich nie przeczyta a z tych co przeczyta, zapomną po 30 sekundach.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2267 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 21:44:10 »
A ten cały Wydział 7 też mogli od razu w zbiorczych puścić, a nie co kilka miesięcy jeden zeszyt... Kto to widział w tych czasach tak robić? Taurus?
« Ostatnia zmiana: Wt, 27 Maj 2025, 21:45:57 wysłana przez Takesh »

Online Castiglione

« Odpowiedź #2268 dnia: Wt, 27 Maj 2025, 22:04:26 »
\
Kwestia integrali jest jasna: twórcy od samego początku informowali że ich nie będzie dopóki wychodzi to w zeszytach. Sprzedaż zeszytów jest za mała by bawić w kanibalizowanie wydając integral.

Turucorp niedawno pisał, że będą
Będą, ale musisz mieć świadomość, że wyjdą drożej niż zakup pojedynczych zeszytów.

Offline Dalthon

« Odpowiedź #2269 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 01:29:49 »
Turucorp niedawno pisał, że będą

Przepraszam, mało precyzyjnie napisałem: będą ale jeszcze nie teraz bo zabije to sprzedaż zeszytów.

Offline starcek

« Odpowiedź #2270 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 10:02:56 »
Może tak jak ze Żbikiem - ze 40 lat po zakończeniu serii.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline tuco

« Odpowiedź #2271 dnia: Śr, 28 Maj 2025, 12:17:15 »
Integral, integral z dodatkami i powiększony integral oraz powiększony integral z dodatkami.
chorąży, Starszy chorąży, chorąży sztabowy, Starszy chorąży sztabowy

Offline Pinto

« Odpowiedź #2272 dnia: Pt, 30 Maj 2025, 22:12:40 »
Pewnie wnuczek Turucorpa wyda integrale.

Offline Dracos

« Odpowiedź #2273 dnia: Pt, 13 Czerwiec 2025, 19:13:31 »
Czy ktoś zakupił może Lestera Cockneya ostatni tom? Na gildii figuruje jako nowość z datą wydania 30.05.'25 ale jest niedostępny. Zastanawiam się czy to jakaś obsuwa, czy może już był na moment dostępny? Czyżby znając model ich dystrybucji trzeba polować na moment dostępności?

Offline Death

« Odpowiedź #2274 dnia: Pt, 13 Czerwiec 2025, 19:24:57 »
Ja już mam. Gildia mi wysłała jakiś czas temu.

Offline Midar

« Odpowiedź #2275 dnia: Pt, 13 Czerwiec 2025, 20:11:23 »
Kupiłem i odebrałem.

Offline perek82

« Odpowiedź #2276 dnia: Pt, 13 Czerwiec 2025, 20:43:37 »
A mi Smak liter napisał że jest obsuwa po stronie wydawcy i wyślą w przyszłym tygodniu. Łobuzy
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline vision2001

« Odpowiedź #2277 dnia: Pn, 16 Czerwiec 2025, 14:41:46 »
Już wkrótce!

Kapitan Żbik – 51 – Nieodebrany telegram

scenariusz: Władysław Krupka
rysunki: Jerzy Wróblewski
liczba stron: 32
format: 165 x 235
oprawa: broszurowa
druk: kolor
papier: offsetowy
ISBN: 978-83-65803-94-8
Wydanie: II
cena: 15 zł

Kontynuacja zeszytu „»St. Marie« wychodzi w morze...”

Kaptan niemieckiego statku „St. Marie” zgłasza zaginięcie jednego z marynarzy - Hansa Jurgena, który w Gdyni zszedł na ląd i nie powrócił na statek.

Kapitan Zawadzki i porucznik Bielak ze służby kryminalnej w Gdyni poszukują świadków, którzy widzieli zaginionego. Do pomocy zostają oddelegowani: major Żbik, porucznik Julian i sierżant Zarycki z Komendy Głównej. Milicja odnajduje płaszcz marynarza oraz jego portfel z dokumentami i zdjęciem pięknej kobiety. Niestety, wszystkie tropy zamiast odpowiedzi przynoszą kolejne pytania i wątpliwości.

Dalszy ciąg historii znajduje się w zeszycie „Ślady w lesie”.

UWAGA: To jest zapowiedź komiksu! Jeszcze nie można go kupić! Powinien się on pojawić w sprzedaży pod koniec czerwca. Być może wcześniej pojawi się w sklepach internetowych w przedsprzedaży.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2278 dnia: Cz, 26 Czerwiec 2025, 11:23:26 »
Bruno Brazil Tom 3 do druku idzie!

Offline vision2001

« Odpowiedź #2279 dnia: Cz, 26 Czerwiec 2025, 12:14:25 »
@up - rozwine bardziej.
Dla mnie super swietna wiadomosc. Czekam!!!

Wysłane do druku:

Bruno Brazil - wydanie zbiorcze tom 3

Scenariusz: Greg
Rysunek: William Vance
Kolor: Petra
Przekład: Jakub Syty, Jarosław Kociuba, Paweł Łapiński
Redakcja tekstu: Maciej Jasiński, Jarosław Kociuba
Tytuł oryginalny: Bruno Brazil Intégrale 3
Wydawca oryginalny: Le Lombard
Rok wydania oryginału: 2014
Liczba stron: 200
Format: 220x296 mm
Oprawa: twarda
Papier: kredowy
Druk: kolor
ISBN: 978-83-66603-04-2
Wydanie: I

Białowłosy Bruno Brazil to agent amerykańskich służb wywiadowczych. Początkowo pracuje sam, niczym James Bond. Lecz gdy jego misje stają się bardziej skomplikowane i niebezpieczne, kompletuje zespół twardzieli z prawdziwego zdarzenia.

Komando „Kajman” – na pierwszy rzut oka zbieranina dziwaków, szumowin i indywiduów spod ciemnej gwiazdy, w rzeczywistości jest grupą nietuzinkowych ludzi doskonale znających swój fach. Niecodzienne umiejętności pomagają im w wypełnianiu przeróżnych misji, od tropienia ludzi, którzy nie chcą zostać znalezieni, przez ochronę ważnych osób, szkolenia wojskowe, aż do... występów telewizyjnych.

Bruno Brazil to frankofoński klasyk spod znaku wielkiej przygody, który stał się tytułem kultowym. Cała seria została zebrana w trzech tomach zbiorczych.