Autor Wątek: Ongrys  (Przeczytany 576745 razy)

Offline pablomas

Odp: Ongrys
« Odpowiedź #1590 dnia: So, 15 Kwiecień 2023, 14:38:14 »
Raczej na pewno - i to o dziwo ze ŚM!

No może coś ze Świata Młodych co nie było nigdzie wydane w albumie ??

Offline Dalthon

« Odpowiedź #1591 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 12:48:09 »
Kochani, nie zamierzamy trzymać Was dłużej w niepewności! W zeszłym tygodniu pokazaliśmy tu fragmenty rysunku Papcia Chmiela - dziś możemy oficjalnie powiedzieć, że szykujemy dla Was coś wyjątkowego! ❤️
👉 "Tytusopedia" to publikacja zbierająca WSZYSTKIE odcinki "Tytusa, Romka i A'Tomka" ze Świata Młodych i nie tylko - również te, które nie znalazły się w "Księdze zero" i "Księdze 80-lecia"!

Dzień Dziecka w tym roku jest już w połowie kwietnia! ;)

Offline starcek

« Odpowiedź #1592 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 13:15:57 »
O słodki Panie - teraz czekamy na wysyp allegrowy i olx na wydania Egmontu.. :-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline komiks

« Odpowiedź #1593 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 13:44:38 »
Fajne te przygody ze Świata Młodych? Ktoś coś opowie więcej?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline starcek

« Odpowiedź #1594 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 14:10:16 »
Jeśli lubisz humor Papcia, to jest to pozycja obowiązkowa. Można zobaczyć jak ewoluował jego styl i pomysły - to, co było w ŚM częściowo trafiało też do książeczek, choć zazwyczaj w zmienionej formie (dla przygód sprzed lat 80.). Dodatkowy smaczek to ta uproszczona kolorystyka, co wcale nie umniejsza tym historiom.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Spiff

« Odpowiedź #1595 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 15:11:16 »
"Tytusopedia" to publikacja zbierająca WSZYSTKIE odcinki "Tytusa, Romka i A'Tomka" ze Świata Młodych i nie tylko - również te, które nie znalazły się w "Księdze zero" i "Księdze 80-lecia"!
- No i jesteśmy na bezludnej wyspie.
- Jaka tam ona bezludna! A ty, to pies?

Offline komiks

« Odpowiedź #1596 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 15:12:10 »
Humor Papcio Chmiela mi nie podchodzi, to też nigdy nie byłem fanem komiksów, ale jeśli wydanie będzie kolekcjonerskie, to rozważam zakup, chociażby dla studiowania samego rysunku.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Death

« Odpowiedź #1597 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 16:46:11 »
Lost in Time: - Hombre w dwóch integralach.
Ongrys: - Potrzymaj mi piwo.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #1598 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 21:22:07 »
O słodki Panie - teraz czekamy na wysyp allegrowy i olx na wydania Egmontu.. :-)
No jest już promo na "Księgę 80-lecia" z 1499,00 na 1199,00 xD

Offline Pinto

« Odpowiedź #1599 dnia: Pn, 17 Kwiecień 2023, 22:16:43 »
Na to czekałem całe życie :D

Offline vision2001

« Odpowiedź #1600 dnia: So, 06 Maj 2023, 18:08:27 »
Wysłane do druku:

Z archiwum Jerzego Wróblewskiego - 19 - Człowiek z rewolwerem

„Człowiek z rewolwerem” to klasyczna opowieść z Dzikiego Zachodu nawiązująca klimatem do starych filmowych westernów. Młody chłopak o imieniu Riki słyszy legendę o „magicznym” rewolwerze, który zawsze trafia w cel. Udaje mu się go zdobyć, a niedługo potem wyrusza na poszukiwania najszybszego rumaka na Dzikim Zachodzie, ukradzionego przez bandę Parmentera. Na jego drodze staną bezwzględni mordercy, piękne kobiety i nieoczekiwani sprzymierzeńcy.

Tekst: Andrzej Białoszycki
Ilustracje: Jerzy Wróblewski
Grafika na okładce: Jerzy Wróblewski
Opracowanie okładki: Jarosław Wojtasiński
Rekonstrukcja graficzna pasków komiksowych: Maciej Jasiński i Rafał Śladowski
ISBN: 978-83-66603-54-7
Liczba stron: 44
cena: 25,90 zł

Offline perek82

« Odpowiedź #1601 dnia: Nd, 07 Maj 2023, 12:24:57 »
Czy ktoś ogarnia tajniki dystrybucji komiksów Ongrysa? Czekałem na Wydział 7 i się doczekać nie mogłem i w końcu kupiłem w Empiku. Teraz już jest wszędzie. Bruno Brazil tom 6 wyszedł już jakiś czas temu i widzę, że tylko w Gildii jest dostępny. I nie wiem, czy czekać, czy nie...
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #1602 dnia: Nd, 07 Maj 2023, 12:31:43 »
Czy ktoś ogarnia tajniki dystrybucji komiksów Ongrysa? Czekałem na Wydział 7 i się doczekać nie mogłem i w końcu kupiłem w Empiku.

Haha, to samo miałem, dzień po tym jak w końcu kupiłem w Empiku pojawił się we wszystkich sklepach. Ostatnio jak składałem zamówienie na Gildii, chciałem dorzucić drugiego Jonathana. Oczywiście niedostępny. I to chyba już trzeci raz jak chcę go kupić.

Offline turucorp

« Odpowiedź #1603 dnia: Nd, 07 Maj 2023, 16:45:55 »
Czy ktoś ogarnia tajniki dystrybucji komiksów Ongrysa?

Ja ogarniam, ale nie chce mi się kolejny raz tego pisać.
Nieograniczona tolerancja prowadzi do zaniku tolerancji. Rozszerzenie nieograniczonej tolerancji na tych, którzy są nietolerancyjni, jeśli nie jesteśmy gotowi bronić tolerancyjnego społeczeństwa przed atakiem nietolerancyjnych, to tolerancyjni zostaną zniszczeni, a wraz z nimi tolerancja.

Offline tuco

« Odpowiedź #1604 dnia: Nd, 07 Maj 2023, 17:32:03 »
Czy ktoś ogarnia tajniki dystrybucji komiksów Ongrysa?
Ja ogarniam, ale nie chce mi się kolejny raz tego pisać.
wszystko było raczej zrozumiałe, no ALE naprawdę czasem ciężko kupić niektóre Ongrysy nawet komuś, kto jest dosyć czujny i "świadomy"
Haha, to samo miałem, dzień po tym jak w końcu kupiłem w Empiku pojawił się we wszystkich sklepach. Ostatnio jak składałem zamówienie na Gildii, chciałem dorzucić drugiego Jonathana. Oczywiście niedostępny. I to chyba już trzeci raz jak chcę go kupić.
miałem bardzo podobną historię z tym Jonathanem.

Naprawdę nie chcę narzekać, ALE sytuacja wydaje się stawać coraz bardziej uciążliwa. być może to przejściowe.