Chociaż już nie pamiętam Denver był profesjonalnie zlokalizowany, a chyba Kapitan planeta był z lektorem 🤔 bo pamiętam z tej piosenki coś w stylu "captain planet hes a hero gonna take polution down to zero" ale później jak były wymieniane elementy to było po polsku ogień, ziemia etc...
Miał chyba wersję z lektorem, ale później zrobili też dubbing, bo jego ja z kolei pamiętam z dzieciństwa. "Razem w bój idziemy! Dołącz do nas też! Ty także możesz Ziemi pomóc, jeśli chcesz! By świeciło słońce i pachniał wiatr, czuwają tu obrońcy - ty i ja!" Faktycznie zapada w pamięć

Denver, ostatni dinozaur, to jest kumpel sprzed milionów lat... Normalnie do dzisiaj pamiętam piosenkę 
Najgorsze jest to, że jest taki komiks SW "Kanan, ostatni padawan" i za każdym razem, gdy widzę ten tytuł, włącza mi się w głowie muzyczka z "Denvera"...
No i był jeszcze "tuduruturu, Inspektor Gadżet, u-hu!", i był ten "Spider-Man" animowany, a intro do "Papirusa" do dziś dałbym chyba radę z pamięci wygłosić. O wieczorynkach nie wspominając.