Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1910499 razy)

Offline Juby

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #9285 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 08:42:48 »
Tymczasem Mucha na FB
Padła gdzieś wstępna data (miesiąc) kiedy Mucha ma w planach to wydać? Czy na razie wiadomo tylko, że w tym roku?

« Odpowiedź #9286 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 09:05:52 »
Padła gdzieś wstępna data (miesiąc) kiedy Mucha ma w planach to wydać? Czy na razie wiadomo tylko, że w tym roku?

Dzisiaj mają być zapowiedzi na drugą połowę roku. Ponadto napisali, że bliżej weekendu można się spodziewać czegoś konkretniejszego o Mutantach.
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline Castiglione

« Odpowiedź #9287 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 09:47:32 »
Criminal już wydrukowany (po foliowaniu widać, że nie w BZG jak wszystkie poprzednie), więc tak wygląda okładka i grzbiet (graficznie podobny do tego jaki jest w 5 tomie Okrutne lato)
Front mi się średnio podoba, ale przynajmniej grzbiet wydaje się pasować do reszty. Zobaczymy, jak to się złoży na półce.

Offline Warpath

« Odpowiedź #9288 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 16:48:36 »
Zatem mamy zapowiedzi na drugą połowę roku:

𝐌𝐀Ł𝐄 𝐀𝐑𝐊𝐀𝐍𝐀. 𝐓𝐎𝐌 𝟑. 𝐊𝐒𝐈𝐄̨𝐙̇𝐘𝐂
𝐒𝐔𝐏𝐑𝐄𝐌𝐄 𝐏𝐎𝐖𝐄𝐑
𝐊𝐑𝐎𝐍𝐈𝐊𝐈 𝐗-𝐌𝐄𝐍. 𝐖𝐎𝐋𝐕𝐄𝐑𝐈𝐍𝐄 & 𝐆𝐀𝐌𝐁𝐈𝐓. 𝐎𝐅𝐈𝐀𝐑𝐘
𝐅𝐀𝐓𝐀𝐋𝐄 𝐎𝐌𝐍𝐈𝐁𝐔𝐒
𝐒𝐏𝐈𝐃𝐄𝐑-𝐌𝐀𝐍 𝟐𝟎𝟗𝟗. 𝐓𝐎𝐌 𝟏
𝐊𝐑𝐎𝐍𝐈𝐊𝐈 𝐗-𝐌𝐄𝐍: 𝐙 𝐏𝐎𝐏𝐈𝐎Ł𝐎́𝐖
𝐅𝐈𝐒𝐇𝐅𝐋𝐈𝐄𝐒
𝐊𝐑𝐎𝐍𝐈𝐊𝐈 𝐗-𝐌𝐄𝐍. 𝐋𝐄𝐆𝐈𝐎𝐍

Jest kilka pozytywnych niespodzianek :)

Offline Klima

« Odpowiedź #9289 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 17:34:58 »
Ciekawie zapowiada się ten "Legion". Na szybko przejrzałem opinie i ludzie piszą że to najlepszy tytuł z mutantami z linii Marvel Now, jak nie najlepszy tytuł w ogóle z tego kresu.

Offline Warpath

« Odpowiedź #9290 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 17:50:13 »
Niedawno oryginalny omnibus był w preorderze, jako że Marvel postanowił wznowić z końcem września tego roku. Musiałem się mocno hamować, by nie wziąć i z perspektywy czasu cieszę się z podjętej decyzji, będę mógł wziąć po naszemu :)

Generalnie zapowiedzi bardzo mi podchodzą. Biorę wszystko za wyjątkiem  X-Men: Z popiołów i Wolverine / Gambit - i to tylko z powodu, że obydwie historie wchodzą w skład posiadanych już przeze mnie omniaków.

Swoją drogą mam nadzieję, że to już tytuły finalne i nie będzie desperackich prób tłumaczenia Supreme Power na jakiegoś spolszczonego potworka.

Offline bogi1

« Odpowiedź #9291 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 17:55:25 »
From the Ashes wyszło gdzieś już w Polsce we fragmentach?

Offline Takesh

« Odpowiedź #9292 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:12:58 »
Dobre tytuły. Legion wtedy był jedna z lepszych serii mutanckich. Ale mi sie bardziej podobało to, co robił Carey.
2099 to też.
Ale najlepsza jest Supreme Power. To, co Straczyński zrobił tam, to w moim odczuciu jego najlepsza rzecz. Oo czasu, kiedy Marvel się wtrącił poprzez usunięcie jej z imprintu MAX. Joe nie potrafił się przestawić i poprosił o zastępstwo. Ale Marvel zawiesił całą serię w oczekiwaniu na niego mimo, że stanowczo odmówił kontynuowania w takich warunkach. W końcu zrobili kilka mini, ktore nawet byly niezłe. I ciekawe jak to Mucha wyda.

A tak wogóle szkoda, że ktoś inny tego nie wyda. Bo albo zrobią cienkie tomiki z dużymi odstępami czasu, albo grubasy, które ledwo się trzymają. O ich licznych wypadkach nie wspominając....

Jak wydadzą całość danej serii i nie będzie wpadek, to rozważę ewentualny zakup.

Offline michał81

« Odpowiedź #9293 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:23:05 »
From the Ashes wyszło gdzieś już w Polsce we fragmentach?
Jeśli będzie to stare wydanie nie bazujące na epiku (God Loves, Man Kills), czyli pozbawione dodatkowych rzeczy w postaci mini serii Wolverina, która wg mnie powinna być w tym tomie, bo tam jest kontynuacja wątku z zakończenia (ślub Logana i Mariko) oraz brak God Loves, Man Kills to będzie premiera (poza jedną stroną). Przy czym From the Ashes to zeszyty Uncanny X-men #168-176, czyli ostatni zeszyt jest już z kolejnego epika Lifedeath. Mucha do tej pory nie potwierdziła co będzie zawierać wydanie, ale wg mnie nie bez powodu jest tytuł tpb a nie epika.

Offline Antari

« Odpowiedź #9294 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:24:52 »
Niedawno oryginalny omnibus był w preorderze, jako że Marvel postanowił wznowić z końcem września tego roku. Musiałem się mocno hamować, by nie wziąć i z perspektywy czasu cieszę się z podjętej decyzji, będę mógł wziąć po naszemu :)

Sporej klasy błąd. Lepszy omniak. Pewnie będą błędy, brakujące strony i wycięte zeszyty.

Podobnie jak odradzali wszystkie Ghost Ridery wydane przez Muchę. 

Offline michał81

« Odpowiedź #9295 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:29:37 »
Podobnie jak odradzali wszystkie Ghost Ridery wydane przez Muchę.
Które pomimo braku stron były jednym z najlepiej sprzedających się komiksów.

Offline Warpath

« Odpowiedź #9296 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 18:45:26 »
Dla kogo błąd, dla tego błąd. Mieszkam w Polsce i jeśli mam szansę i wybór, to wolę czytać po polsku. Akurat mnie te cztery strony z GR nie obeszły wcale. No i nie słyszę podobnych historii odnośnie ostatnich albumów, więc nie ma co się fixować.

Offline michał81

« Odpowiedź #9297 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 19:06:59 »
Mucha w komentarzach podała zawartość From the Ashes

Cytat: Mucha Comics
UXM #168-176, Wolverine vol.1 #1-4

i jak dla mnie jest to bardzo dobra wiadomość i pozytywne zaskoczenie że nie będzie to samo tpb. Zatem powtórką będą zeszyty Wolverine #1-4, ale fabularnie będzie to bardziej spójne.

Natomiast z kolejnego komentarza wydawcy można wnioskować że God Loves, Man Kills, ma duże szanse na ukazanie się w kolekcji Marvel Must Have.

Spider-Man 2099 jest planowany na 3 tomy.

Zostało też potwierdzona zawartość Wolverine/Gambit, czyli Wolverine/Gambit: Victims #1-4 (czyli wznowienie zawartości Mega Marvel 2/97) oraz materiał z Uncanny X-men Annual #18 (historia z Bishopem, premiera), plus dodatki w postaci szkiców, wywiadów itp. Czyli będzie to zawartość WOLVERINE GAMBIT VICTIMS GALLERY EDITION.
« Ostatnia zmiana: Śr, 01 Lipiec 2026, 19:22:28 wysłana przez michał81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #9298 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 20:44:42 »
Ładnie z X-Men cisną, widać co im się najlepiej sprzedaje.

@up w sumie to po co ten Wolverine tam jak i tak to nie jest wydanie jeden do jednego względem Epika? Już tyle razy to u nas wyszło ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Warpath

« Odpowiedź #9299 dnia: Śr, 01 Lipiec 2026, 20:52:44 »
@up w sumie to po co ten Wolverine tam jak i tak to nie jest wydanie jeden do jednego względem Epika? Już tyle razy to u nas wyszło ::)

Z powodu Uncanny X-Men #172-176, które stanowią naturalną kontynuację.