Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1910678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kandor

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8955 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 15:03:09 »
Mój entuzjazm względem X-men od Muchy nieco zgasł po wojnie o Asgard - liczyłem po cichu, że dostaniemy serię X-Men Marvel Epic, a tu jedynie fragment. Mniejsza o napis Epic collection na okładce. Z Egmontem nigdy nic nie wiadomo i niestety przez tą niepewność odpuszczam część superhero od MC.
Mniejsza o napis bo już jeden taki zbiór wyszedł (brood) i też bez napisu. Jednak racja, chyba oszczędzają bo łatwiej skasować za mniejszą liczbę stron raz do roku.

Offline Orygenes

« Odpowiedź #8956 dnia: Pt, 02 Styczeń 2026, 21:16:13 »
Martwi mnie brak Zbłąkanych kul w zapowiedziach  :-\

Offline Takesh

« Odpowiedź #8957 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 17:23:38 »
Pytanie o X-Men Legendy Whilce Portacio. To tylko Bishop's Crossing, jak pokazana okładka, czy też numery z Uncanny? Zakładam, że tylko BC, ale ciągle pozostaje reszta.

Dla mnie dziwnie podchodzi zarówno Mucha, jak i reszta Wydawców do wydawania mutantów. Ale to wiemy. Ja już na szczęście uzbierałem erę Claremonta w oryginałach. Ale z chęcią kupiłbym jakieś porządne wydanie całości po polsku. Ale w to już przestałem wierzyć...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #8958 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 17:40:14 »
Jeśli ten komiks będzie wchodzić pomiędzy Punkty Zwrotne Egmontu, to dla mnie będzie to wydanie idealne. Bo w latach 90-tych nie kupowałem TM Semiców z mutantami a teraz nie będę musiał. Pytanie - czy są jakieś komiksy Portacia z Punisherem, których nie było w TM Semic i wydaniach Egmontu?

Offline Masonna

« Odpowiedź #8959 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 22:21:19 »
Bo w latach 90-tych nie kupowałem TM Semiców z mutantami

W latach 90-tych to ty jeszcze wisiałeś w kondomie za oknem  ;D
weź pigułkę, zobaczysz...

Offline 79ers

« Odpowiedź #8960 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 22:38:45 »
W latach 90-tych...
Dziwne masz hobby  :-\

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #8961 dnia: So, 03 Styczeń 2026, 23:14:46 »
Pytanie o X-Men Legendy Whilce Portacio. To tylko Bishop's Crossing, jak pokazana okładka, czy też numery z Uncanny? Zakładam, że tylko BC, ale ciągle pozostaje reszta.

Dla mnie dziwnie podchodzi zarówno Mucha, jak i reszta Wydawców do wydawania mutantów. Ale to wiemy. Ja już na szczęście uzbierałem erę Claremonta w oryginałach. Ale z chęcią kupiłbym jakieś porządne wydanie całości po polsku. Ale w to już przestałem wierzyć...
To jest to samo, co amerykańskie HC Bishop's crossing.
https://komiksopedia.pl/tytul/legendy-x-men-whilce-portacio/

Offline Zdzichsiu

« Odpowiedź #8962 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 18:00:17 »
Marvel zapowiedział właśnie kolejny omnibus Danny Ketch Ghost Rider. Mucha ma materiału, żeby dociągnąć jeszcze czwarty i piąty tom swojego wydania. Liczę, że potem zastanowią się też nad Ghost Riderem 2099.

Online Castiglione

« Odpowiedź #8963 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 18:51:49 »
I oczywiście o jakiejkolwiek spójności nie będzie mogło być mowy - a komu to potrzebne? a dlaczego? Jak się grafikowi kliknie, tak wydrukujemy.

(zdjęcia z netu)

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #8964 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 19:45:31 »
Przypomniało mi się właśnie o jednej z dziur w mojej kolekcji, którą obiecywałam sobie uzupełnić kiedyś w przyszłości: Kick-Ass. Przeglądam różne księgarnie. W każdej dostępne są tomy 1, 3 i 4 ("Kick-Ass: Nowa"). Nigdzie nie ma tomu drugiego. Bez sensu. Kto ma to kupić?
Dziura pozostanie nieuzupełniona...

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #8965 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 20:54:43 »
Spokojnie da się czytać dostępne tomy bez znajomości drigiego. Ewentualnie można poszukać egzemplarza z drugiej ręki.

Offline 79ers

« Odpowiedź #8966 dnia: Nd, 04 Styczeń 2026, 21:07:59 »
Popieram przedmówcę. Na portalu handlowym jest za 220zł, więc lepiej zaczekać na dodruk.

Offline Gruby AL

« Odpowiedź #8967 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 11:39:54 »
Dodruk będzie, albo go nie będzie. Może będzie nowe wydanie wszystkich tomów, w nowej oprawie, niepasującej do wcześniejszych wydań (jak ja to uwielbiam!). A może wydanie zbiorcze, zbierające wszystkie części?

Nie. Dopóki w takiej czy innej formie nie mogę kupić całości, nie zdecyduję się na zakup.

Online amsterdream

« Odpowiedź #8968 dnia: Pn, 05 Styczeń 2026, 11:51:42 »
Ktoś kiedyś pytał ich o Kick-Assa na FB i napisali mu że na razie dodruków nie będzie i żeby brać z rynku wtórnego. Ale dawno to już było.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8969 dnia: Wt, 06 Styczeń 2026, 10:41:56 »
Marvel zapowiedział właśnie kolejny omnibus Danny Ketch Ghost Rider. Mucha ma materiału, żeby dociągnąć jeszcze czwarty i piąty tom swojego wydania. Liczę, że potem zastanowią się też nad Ghost Riderem 2099.

Daj spokój. O jakim materiale piszesz? Oni do dzisiaj 4 stron znaleźć nie mogą.