Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1910506 razy)

Offline Arthaniel

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8925 dnia: So, 06 Grudzień 2025, 17:06:30 »
"Dziesięć tysięcy" bardzo fajne! Tematyczne trochę w stylu Jumanji.

Nie zrażajcie się, jeśli poprzedni tom "Mitów" wam się nie podobał (bo serio, był beznadziejny...)!

Offline amsterdream

« Odpowiedź #8926 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 08:20:58 »
Niezla cena. 100 za komiks 5 zeszytowy  ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #8927 dnia: Nd, 07 Grudzień 2025, 08:33:22 »
Niezla cena. 100 za komiks 5 zeszytowy  ::)

Dlatego warto uczyć się angielskiego. Na promce w atomie można to było dostać za niecałe pięć dych

Offline Piterrini

« Odpowiedź #8928 dnia: Wt, 09 Grudzień 2025, 11:19:46 »
Warto uczyć się też innych języków, przedruki zagranicznych tytułów warte są cokolwiek tylko w kraju w jakim zostały wydane - czyli np. polskie przedruki sprzedają się tylko w Polsce, za granicą nie znalazłyby klienta, a jeśli już, to za mały ułamek wartości "krajowej". Także wycelować który kraj najwięcej przedrukowuje (czy to Niemcy, Czechy czy gdzieś dalej), nauczyć się języka i jak się trafi (czy to na naszych portalach sprzedażowych czy w innych miejscach) to dosłownie za grosze uzupełniać kolekcję ;)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #8929 dnia: Wt, 09 Grudzień 2025, 15:56:15 »
To już nie lata 90., ale było Loveless od Azzarello, które wydała u nas Mucha. Niestety nie czytałem, bo praktycznie niedostępne, a z chęcią bym sprawdził, bo punkt wyjścia jest ciekawy. Co do Więzów matczynej krwi, to mam na radarze od pierwszej zapowiedzi, ale jakoś te kolory mi nie siedzą, więc pewnie poczekam na pierwsze opinie.

Edit: Jeszcze widzę, że w 2001 roku było cztery zeszytowa antologia Weird Western Tales i El Diablo (to także od Azzarello).
Fakt, zapomniałem o "Loveless", ale jednak to już późniejsze lata i trochę inna estetyka. Marzy mi się taki komiksowy western w klimacie "Kaznodziei", tak graficznym, jak pod kątem dosadności scenariusza.

Offline Konrad

« Odpowiedź #8930 dnia: Cz, 11 Grudzień 2025, 22:34:53 »
Jak coś to dyskonty mają już na stanie Więzy matczynej krwi i Dziesieć Tysięcy Czarnych Piór.
Moje zamówienie z Tantisa jest już w drodze. Mają tam chyba najwyższy rabat - 33% (standardowo trzeba dokleić "?utm_source=ads4books").
https://tantis.pl/wiezy-matczynej-krwi-p3707154?utm_source=ads4books (93,49zł/139zł)
https://tantis.pl/mity-koscianego-sadu-dziesiec-tysiecy-czarnych-p3707150?utm_source=ads4books (66,49zł/99zł)

Przy okazji jest kupon rabatowy na -20zł ("pepper20"), ale kwota zamówienia musi wynosić minimum 299zł i musi być tam minimum 5 tytułów.

U mnie wleciało takie zamówienie, gdzie na te dwie premiery od Muchy wychodzi finalnie rabat 37%, a do tego 44% na ostatniego Buddyego Longwaya czy Zamieszki od Timofa. I to jeszcze nie licząc cashbacku (u mnie akurat w Goodie na tym zamówieniu 8,34 zł).

Offline Pestak

« Odpowiedź #8931 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 20:19:40 »
Jest pierwszy dzień świąt i nie ukrywam, że już troche „świętowałem” i trochę mi się miesza w głowie, ale właśnie rozpakowalem pierwszy tom „Projektów Manhattan” i mam poważne wątpliwości czy to tak powinno wyglądać?

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8932 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 20:33:18 »
Jak są wszystkie strony to już mały sukces. :) :)
Ewidentnie coś upitoliło te kartki.
Coś za coś :) :)
« Ostatnia zmiana: Cz, 25 Grudzień 2025, 20:36:34 wysłana przez Wintermute »

Offline Xmen

« Odpowiedź #8933 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 20:38:15 »
Może zweryfikuje ktoś, kto ma oryginał. Chociaż nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby skopali kolejny swój mocny tytuł. Zresztą mogłeś trafić taki egzemplarz, inni mogą mieć dobre.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline srogin

« Odpowiedź #8934 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 20:42:58 »
U mnie jest ok

Offline Xmen

« Odpowiedź #8935 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 20:54:53 »
Pewnie jakiś arkusz w ryzie był przesunięty i później źle ucięli. Dobrze, że cały nakład nie jest skopany.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #8936 dnia: Cz, 25 Grudzień 2025, 21:02:20 »
U mnie też jest OK :)
Zapraszam wszystkich do odwiedzania bloga "Czytamy Komiksy", a także do obserwowania profilu na Facebooku i Instagramie.

https://czytamykomiksy.blogspot.com/
https://www.facebook.com/czytamykomiksy
https://www.instagram.com/czytamykomiksy/

Offline pokia

« Odpowiedź #8937 dnia: Pt, 26 Grudzień 2025, 01:04:48 »
Jest pierwszy dzień świąt i nie ukrywam, że już troche „świętowałem” i trochę mi się miesza w głowie, ale właśnie rozpakowalem pierwszy tom „Projektów Manhattan” i mam poważne wątpliwości czy to tak powinno wyglądać?

Reklamuj, bo to wada powstała w drukarni. Jak już wspomniał Xmen - przesumął się arkusz. Mucha nie ma z tym błędem nic wspólnego.

Offline Pestak

« Odpowiedź #8938 dnia: Pt, 26 Grudzień 2025, 04:08:23 »
Przesunięty arkusz to jedno, ale niektóre z tych stron są też do góry nogami :) Teraz widzę, że wrzuciłem nieco niewyraźne zdjęcia i nie do końca jest to na nich widoczne na pierwszy rzut oka.

Tak czy inaczej dzięki za weryfikację, już myślałem że na finiszu trzeba będzie zmienić zwycięzcę w kategorii „najgorzej wydany komiks roku”, ale jednak pozostanie to bez zmian skoro to drukarnia zawaliła (choć ja zawsze  mówię, że za drukarnię też wydawca odpowiada). 

No to będę reklamował. Takie już moje szczęście. W Lotto nie ma opcji żebym wygrał, ale dostać jeden skopany egzemplarz z całego nakładu - proszę bardzo:)

Offline Konrad

« Ostatnia zmiana: Cz, 01 Styczeń 2026, 10:45:19 wysłana przez Konrad »