Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1497779 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warpath

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #7845 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 12:02:36 »
Jest dobrze, mam jedynie nadzieję, że można też liczyć na 3 tom Astro City. Jeden na rok - zdecydowanie za mało.

Nie biorę jedynie Ghost Ridera 2 - jako że za dużo powtórek z Semica, X-Men: Asgardian Wars - mam w omniaku, Spider-man: kostium i krew - cykl nie w moim guście.

Offline Lobo

« Odpowiedź #7846 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 12:26:37 »
A dobry ten Asgardian Wars? Poziom sagi Miotu?

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7847 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 13:17:02 »
Chciałem wziąć Spectaculara i Ghost Ridera, ale Lain zapowiedziało Spawna i teraz nie wiem czy mnie na to wszystko będzie stać. A jest jeszcze Nagle! z Żółwiami i EU.

I jak ja mam wychodzić poza horyzonty i brać coś spoza amerykańskiego mainstreamu? :P

Offline Adolf

« Odpowiedź #7848 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 14:54:45 »
Chciałem wziąć Spectaculara i Ghost Ridera, ale Lain zapowiedziało Spawna i teraz nie wiem czy mnie na to wszystko będzie stać. A jest jeszcze Nagle! z Żółwiami i EU.

I jak ja mam wychodzić poza horyzonty i brać coś spoza amerykańskiego mainstreamu? :P

Wiadomo, Darkness, Witchblade i całe Top Cow priorytet. Te komiksy Muchy to lepiej na premierę nie brać, bo nie wiadomo co tam w środku zastaniemy. Przy okazji się kupi.

Offline Arthaniel

« Odpowiedź #7849 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 15:00:57 »
Ooo, Mucha wchodzi w The Bone Orchard Mythos od Lemire'a i Sorrentino.

Ciekawe, choć szkoda, że nie Little Monsters, które uważam za jeden z lepszych tytułów Jeffa ostatnich lat.

A z Bone Orchard:
- The Passageway - jest klimat, ale ogółem dla mnie średniawa,
- Ten Thousand Black Feathers - naprawdę świetne i nieoczywiste, trochę takie mroczne Jumanji (nieco podobny zamysł do "Die" Gillena, ale imo "TTBF" sporo lepsze)
- Tenement - zaczyna się nieźle, ale wychodzi z tego straszna padaka bez ładu i składu - trochę jak ostatnie zeszyty Gideon Falls.

Tak czy siak - komiksowy horror zawsze na plus.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7850 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 16:12:38 »
W końcu "Scene of the Crime" - wezmę dużo chętniej niż te nowe komiksy Brubakera, które wyglądają jak spod linijki.

Offline Xmen

« Odpowiedź #7851 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 16:55:26 »

Wyjdź za horyzont i kup coś czego mama ci nie kupowała w kiosku, mainstream może zostać.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Zakrza

« Odpowiedź #7852 dnia: So, 28 Grudzień 2024, 22:00:44 »
Wyjdź za horyzont i kup coś czego mama ci nie kupowała w kiosku, mainstream może zostać.
Kupiłem CAZĘ od Lain. Mam też oraz czekam na Manarę. No a co ja biedny mam zrobić, że w tej chwili mamy tyle cudnych zapowiedzi około superhero, które uwielbiam?

Offline death_bird

« Odpowiedź #7853 dnia: Nd, 29 Grudzień 2024, 22:00:03 »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Nawimar III

« Odpowiedź #7854 dnia: Nd, 29 Grudzień 2024, 23:42:56 »
To bardzo miło, że w Domku Pomysłów nie wstydzą się korzystać z dobrych wzorców 👍

Offline Takesh

« Odpowiedź #7855 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 09:31:30 »
No proszę. Akurat popełniłem mały wpis na ten temat w temacie Pająka...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #7856 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 16:30:26 »
Mucha im poskanowała, to teraz mogą wydawać ;D

Offline 79ers

« Odpowiedź #7857 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 18:08:35 »
Nie zwróciłem uwagi, że to ma ponad 1200 stron, a tyle narzekałem na ceny Muchy, a to konkretny grubasek. Spóźnione przepraszam :-[

Offline PawelC

« Odpowiedź #7858 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 19:27:39 »
Wydanie które przygotowała Mucha zawiera około połowę tego Omnibusa, 584 stron według Gildii.

Offline 79ers

« Odpowiedź #7859 dnia: Pn, 30 Grudzień 2024, 19:31:01 »
Czyli oryginał znowu tańszy - koniec swiata ....