Ja przypomnę tylko, że na początku roku Much wydała "Moonshadow", którego okładkowa cena wynosiła 200pln. Już wtedy można było się spodziewać (a nawet wyczuć), że "Spectacular Spider-Man" będzie droższym komiksem, bo będzie mieć więcej stron (i jest więcej o jakieś 70 stron). Wtedy takiego potoku żalu jaki się nagle teraz wylał nie było, bo większość ten komiks miała w poważaniu.
Jeśli Hanami informuje, że musi podnieść cenę dodruku swojej mangi (mangi, która sprzedaj się lepiej niż komiksy superbohaterskie) to jest kolejny znak, że ceny nie będą niższe. Nie wiem, gdzie większość czytelników była przez ostatnie pół roku, kiedy ceny wszystkiego rosły. Naprawdę liczyliście, że ceny komiksów pozostaną bez zmian?
Ja zauważyłem, że michał81 przede wszystkim zawsze staje w obronie Muchy. Fakt, że to jego ulubione wydawnictwo widać, też chociażby po głosowaniach na wydawnictwo roku. Nie wiem skąd ta szczególna sympatia, czy ma jakiś zawodowy związek z nimi, dostaje od nich komiksy za darmo, czy po prostu z jakiegoś powodu najbardziej mu pasują. Nigdzie chyba o tym nie pisał, dlaczego akurat to wydawnictwo tak lubi, jego sprawa, nie musi od razu deklarować się jak Motyl, że dla nich pracuje. Zresztą na forum jest wielu, którzy wielbią jakieś wydawnictwo z bliżej nieokreślonego powodu i zawsze będą w opozycji do tych którzy je krytykują. Jednak nie ma co generalizować, że zawsze staje w obronie wszystkich wydawców co widać choćby po tym, że w tej dyskusji próbuje przerzucać piłeczkę w stronę Egmontu i pyta, czemu tej firmy nie krytykujemy za drogie wydania.
Nie dostaje darmowych komiksów od wydawców (wyjątek "Fiute" edycja KiKa i chyba jedna darmówka z gildii z WK, kiedy dodawali do zakupów. Nie liczę darmowych komiksów jakie dodawał Ongrys jako dodatki, bo trzeba było kupić konkretny komiks, aby je dostać), więc bez takich mi tu insynuacji. I co z tego, że ostatnio zagłosowałem na Muchę, kiedy inny razem głosowałem na innego wydawcę. Patrząc po mojej kolekcji, to nie posiadam nawet kompletu ich komiksów (pod tym względem wygrywa inny wydawca). Bazyl już insynuował, że pracuje dla Egmontu, teraz ty że dla Muchy.

Rozczaruje ciebie, ale pracuje całkowicie w innej branży (i tam to są dopiero skoki surowców, nie ogarniesz). I tak, komiksy Muchy finalnie mi najbardziej pasują, poza kilkoma tytułami Millara, nigdy nie zawiodłem się na ich tytułach, a niektóry był sporym zaskoczeniem.
Przerzucić piłeczkę na Egmont? Widać, że nie sprawdziłeś ceny X-men Wielki Projekt, który to komiks przytoczyłem. Sprawdź po ile wydawał wcześniej Egmont komiksy z taką ilością stron i wtedy może też dostrzeżesz, że cena jest wyższa niż była do tej pory.