Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1495965 razy)

Offline Marvelek

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #2175 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 17:47:02 »
  Jedno prowadzi do drugiego. Wydawca z pewnością nie jest zachwycony (no Motyl wczoraj nie był) ani tym co się tutaj dzieje, ani ruchawką na facebooku, to nie jest dobra reklama dla wydawnictwa. Myślisz, że jeżeli ktoś się zastanawiał kupić czy nie kupić to po tym weekendzie postanowił "dobra biorę"? Nie wiem jaki to może mieć wpływ na sprzedaż, ale raczej jakiś ma. Wypowiedzieli się niektórzy forumowicze wyraźnie "nie kupuję, bo za drogo", tak na zdrowy rozsądek to mocniejsze oświadczenie, niż w przypadku tego gdyby nie kupili i się słowem nie odezwali.

Znikomy. Przypomnę wydawnictwo, po którym często się tu jedzie ze względu na jakość wydań, a więc aspekt podstawowy, na wszelką krytykę odpowiada "nam się nasze wydawnictwa podobają". Ich reakcja jest zresztą właściwa - dopóki mimo krytyki ludzie kupują ich komiksy i kasa się zgadza, dopóty nie będzie żadnej samokrytyki i przewartościowania postawy. Motylowi wcale się nie dziwię. Pracujesz nad czymś, każdy pisze kiedy to wreszcie będzie, jara się, a gdy się ukazuje zaczyna się narzekanie. I żeby szło jedynie o tą cenę, ale czytając niektóre posty mam wrażenie, że ludzie zaczynają mieć pretensje, że to się w ogóle ukazało.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2176 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 17:54:25 »
Jakby się nie ukazało, to by nie czuli wewnętrznej potrzeby zakupu, moje zamówienie już poszło. Może psuję rynek komiksowy, ale klasycznego Pajączka zawsze przyjmę. Może jak ten się sprzeda Mucha kolejne wyda w większym nakładzie, przy których będzie mniej roboty i cena też będzie bardziej odpowiadająca większości. A propos licencji to przyszło mi też do głowy, że Marvel może sobie więcej liczyć za rzeczy, których jeszcze sam w żadnym zbiorczym nie wydał.

Offline Leyek

« Odpowiedź #2177 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 17:57:48 »
Marudzicie, marudzicie a Mucha tylko wyszła na przeciw oczekiwaniom większości komiksiarzy. Zawsze były zwierzenia o niekończących się kupkach czy nawet regałach wstydu. No to Mucha dyktuje nowy trend. Za te same pieniądze kupimy mniej pozycji i dłużej będzie wolne miejsce na półkach / mniej pozycji w kolejce do przeczytania :)

Offline death_bird

« Odpowiedź #2178 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 17:58:44 »
Ja już zamówiłem razem z 5 tomem "Criminal" :)

W takim razie obiecaj, że jak tylko dostaniesz przesyłkę to w pierwszej kolejności przeczytasz Pająka żeby dać znać czy Mucha nie spaprała korekty.  ;D

Nie to, żebym się zgadzał ale plus za avatar. Tylko Wakabayashi był w stanie zatrzymać Niemców.

Wakabayashi to zwykły napinacz.  ;D Wszyscy wiedzą, że najlepszym bramkarzem Wakashimazu był.  8)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline xanar

« Odpowiedź #2179 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 18:01:31 »
Mucha zrobiła "błąd marketingowy" powinni zaznaczyć, że nakład limitowy to nie byłoby problemu z ceną.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline death_bird

« Odpowiedź #2180 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 18:05:12 »
Jeżeli nie będzie dodruku to nakład jest limitowany. Pytanie tylko ile wynosi ten "limit". ;)
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Kadet

« Odpowiedź #2181 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 18:23:03 »
Wakabayashi to zwykły napinacz.  ;D Wszyscy wiedzą, że najlepszym bramkarzem Wakashimazu był.  8)

Akurat niedawno puszczali na TVP ABC remake "Kapitana Tsubasy" :)

Nie wiem o czym mowa, ale z pewnością nie tego.

Bibliotekarz zasunął nam streszczenie "Peera Gynta" Ibsena, który jest bardziej znany z muzyki Griega napisanej do dramatu. Pełno tam tych utworów, co to je wszyscy znamy, ale nie mamy pojęcia, skąd się wzięły :)

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Musopen_-_Morning.ogg

https://pl.wikipedia.org/wiki/Plik:In_the_Hall_of_the_Mountain_King.ogg
« Ostatnia zmiana: Pn, 30 Sierpień 2021, 18:25:40 wysłana przez Kadet »
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Nesumi

• Gość
« Odpowiedź #2182 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 18:31:06 »
No właśnie- gdzieś było, że to mocno limitowana, ekskluzywna publikacja? Bo myślałem, że chodzi o kolejny komiks Muchy w zwykłym dla niej, czyli raczej dosyć dużym (Ile ostatnich komiksów Muchy się wyprzedało do cna? Dugi tom Fatale i chyba tyle?) nakładzie.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #2183 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 18:36:30 »
Velvet tez brakuje.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2184 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 19:20:41 »
Bibliotekarz zasunął nam streszczenie "Peera Gynta" Ibsena, który jest bardziej znany z muzyki Griega napisanej do dramatu. Pełno tam tych utworów, co to je wszyscy znamy, ale nie mamy pojęcia, skąd się wzięły :)
Wiemy już że chodziło o jakiegoś zupełnie innego Ibsena, który wielkim pisarzem był.
Batman returns
his books to the library

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2185 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 19:49:01 »
15 stron w dwa dni... to chyba rekord na tym forum.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Eyeless

« Odpowiedź #2186 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 20:11:54 »
Nieważne jak mówią, ważne żeby mówili.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #2187 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 20:30:36 »
ciekawy wątek z ta hipokryzja / anonimowością forum / listami do wydawcy. spec jest duchowym spadkobierca forum gildii, oba fora są/były przeglądane przez wydawców. wiele razy słyszałem jak się odnosili do wpisów scream, kurc, ongrys. forum tak działa ze tworzysz ava, tłuczesz posty i teraz jeszcze zbierasz lajki. anonimowość zapewnia większa swobodę dyskusji, wiarygodność widzisz po ilości postów i stażu na forum.

antyreklama wpływająca na sprzedaż to raczej fb, długotrwały smród albo pochwały działające na lata to raczej forum.

Offline Fanatyk_2004

« Odpowiedź #2188 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 20:35:59 »
Chwilę się wahałem, ale sentyment do pająka zwyciężył 😉 zamówione w gildii 💪

Offline Interloper

« Odpowiedź #2189 dnia: Pn, 30 Sierpień 2021, 20:37:50 »
Dobra, dobra, ale kilka osób już się tu pochwaliło, że Spectacular Spider-Mana zamówili.
I ja dołączam do tych osób. Zamówione, czekam na skompletowanie zamówienia i wysyłkę. ;)