Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1488432 razy)

Offline death_bird

Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #8850 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 00:21:26 »
Żadnego bojkotu nie będzie, bo naród nadal żyje w przekonaniu, że nawet jak mu rzucą bubla za konkretne pieniądze to trzeba brać i koniec, bo nikt inny nigdy tego nie puści...
A szkoda, bo gdyby na jednym czy drugim tytule słupki nagle tąpnęły to być może ktoś wreszcie szepnąłby cioci Krysi na uszko, że może jednak należałoby pozbyć się partaczy i zacząć wydawać zgodnie z wymogami cywilizacyjnymi, bo inaczej przelew z premią kwartalną może z centrali nie dotrzeć.
Gdyby to było państwowe wydawnictwo to jeszcze bym rozumiał. Ale to jest kurza twarz prywatne przedsiębiorstwo a tymczasem do klientów podchodzi niczym do pięcioletnich dzieci, które litery ledwo składają i byków nie wyłapują.
I teraz nie wiem co gorsze: ich podejście czy fakt, że towar schodzi pomimo tegoż.
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline amsterdream

« Odpowiedź #8851 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 00:30:43 »
To tylko komiksy. Moim zdaniem za bardzo to wszystko przeżywacie.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline death_bird

« Odpowiedź #8852 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 00:38:16 »
Podejrzewam, że to właśnie jest podejście Muchy. ;)
 ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Xmen

« Odpowiedź #8853 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 01:36:47 »
Przeżywamy to zbyt mocne słowo. Ja już dawno odpuściłem zakupu od muchy, ale tak sobie myślę, jeśli wydadzą całe astro city, projekty Manhattan, powers bez wpadek i wszystkie tomy będą dostępne, to wtedy kupię. Jak nie, to trudno. To tylko komiksy. Zgadzam się, że nie ma co przeżywać, wychodzi bubel? nie kupuję. Tego jest tyle, że nie sposób wszystkiego kupić, a co dopiero przeczytać. Nie ma sensu wspierać fuszery od żadnego wydawnictwa.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Online Takesh

« Odpowiedź #8854 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 07:24:25 »
Tak się zastanawiam...

Miałem przyjemność kilka razy rozmawiać z szefową Muszki na różnych festiwalach. Osoba miła i kontaktowa. Ale po polsku to my nie rozmawialiśmy...

I tu myśl, która mnie nawiedza od jakiegoś czasu: czy Ona wie, co się dzieje w przestrzeni internetowej odnośnie jej wydawnictwa? Czy wie o tych wszystkich fuszerkach? Czy wie o tłumaczeniach i nieszczęsnym wywiadzie jej redaktor? Czy wie o blokowaniu klientów na fb?

Śmiem wątpić...

Offline Saruto

« Odpowiedź #8855 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 07:49:00 »
Ja widzę, że odklejka idzie tutaj w drugą stronę :D Okładki i te śmieci co tam dorzucają (wstęp, jakieś wywiady) tylko podnoszą cenę komiksów. Nawet bym się nie kapnąl, że okladki nie ma.

Offline Wintermute

« Odpowiedź #8856 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 08:42:15 »
Ja widzę, że odklejka idzie tutaj w drugą stronę :D Okładki i te śmieci co tam dorzucają (wstęp, jakieś wywiady) tylko podnoszą cenę komiksów. Nawet bym się nie kapnąl, że okladki nie ma.
No wiesz, okładki dla niektorych ważna rzecz.

Offline Cypher

« Odpowiedź #8857 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 09:22:19 »
U ciebie odklejka to idzie w jeszcze inną stronę.
No nikt by się przecież nie domyślił, że w komiksie chce się mieć kompletny komiks z okładkami i wszystkimi stronami.
Z zapchaj dziurami typu wstęp, jakieś wywiady to się chyba zgodzę...

Offline Castiglione

« Odpowiedź #8858 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 09:48:53 »
Zazwyczaj 1-stronicowy wstęp to tak podnosi cenę komiksu, że nie wiem, jak jeszcze dajemy sobie z tym radę ;D ;D

Okładki to też śmieci, w sumie w ogóle mogliby powycinać co mniej ważne strony, żeby zbić cenę o kilka złotych. A moment, już to zrobili...

« Odpowiedź #8859 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 10:04:44 »
Tak się zastanawiam...

Miałem przyjemność kilka razy rozmawiać z szefową Muszki na różnych festiwalach. Osoba miła i kontaktowa. Ale po polsku to my nie rozmawialiśmy...

I tu myśl, która mnie nawiedza od jakiegoś czasu: czy Ona wie, co się dzieje w przestrzeni internetowej odnośnie jej wydawnictwa? Czy wie o tych wszystkich fuszerkach? Czy wie o tłumaczeniach i nieszczęsnym wywiadzie jej redaktor? Czy wie o blokowaniu klientów na fb?

Śmiem wątpić...

Jak Kuba Oleksak zapytał o komentarz w sprawie "Ghost Ridera" do swojego artykułu na Komiksopedię to został usunięty ze znajomych na FB ::)

Jaram się "Powers" (czytałem kilka pierwszych trejdów w oryginale) i trzymam kciuki za polskie wydanie - dla mnie jedna z najważniejszych premier 2026 🔥
« Ostatnia zmiana: Śr, 08 Październik 2025, 10:08:28 wysłana przez Anonimowy Grzybiarz »

Online Takesh

« Odpowiedź #8860 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 10:28:27 »
Kuba pewnie zapytał oficjalnie wydawnictwo wysyłając tekst po polsku. Tak mi się wydaje. Jeśli tak było, to tylko potwierdza moją tezę o braku wiedzy szefowej.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #8861 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 10:42:08 »
Pytanie kto in tego fb prowadzi? Bo nie sądzę ze Christine.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #8862 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 11:15:25 »
Żadnego bojkotu nie będzie, bo naród nadal żyje w przekonaniu, że nawet jak mu rzucą bubla za konkretne pieniądze to trzeba brać i koniec, bo nikt inny nigdy tego nie puści...

Patrz np. Superkwęk. Zgadzam się - większość tytułów ma tylko jednego wydawcę i jedno wydanie. Albo bierzesz co jest albo nie kupuj. I przez taką filozofię i stan rynku Egmont, Mucha itp. robią sobie co chcą. I jakość jest średnia, bo tak się dzieje przy braku konkurencji.

Online Takesh

« Odpowiedź #8863 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 11:20:23 »
O! O! O! I jeszcze Hachette! Tam każdy tom ma pełno baboli.

Offline Moreroms

« Odpowiedź #8864 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 12:08:14 »
Patrz np. Superkwęk. Zgadzam się - większość tytułów ma tylko jednego wydawcę i jedno wydanie. Albo bierzesz co jest albo nie kupuj. I przez taką filozofię i stan rynku Egmont, Mucha itp. robią sobie co chcą. I jakość jest średnia, bo tak się dzieje przy braku konkurencji.
ale to jest chyba domena komiksów? w USA przecież też nie masz masy wydawców, który wydają ten sam komiks. Nie kupisz The Walking Dead wydanego przez Marvel, jak i nie kupisz Ms. Marvel wydanego przez Image.