Autor Wątek: Mucha Comics  (Przeczytany 1499937 razy)

sum41

• Gość
Odp: Mucha Comics
« Odpowiedź #3510 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 19:05:19 »
Wolverine  z Marvel Knights - chyba wiec trzeba brac bo to dobra linia wydawnicza byla.

Offline Motyl

« Odpowiedź #3511 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 20:39:52 »
@motylu czy 𝐕𝐄𝐍𝐎𝐌: 𝐋𝐄𝐓𝐇𝐀𝐋 𝐏𝐑𝐎𝐓𝐄𝐂𝐓𝐎𝐑 to będzie tylko Venom: Lethal Protector (1993) #1-6? Czy będzie coś dodatkowo w tym tomie?
Spoiler: PokażUkryj
Spider-Man: The Trial of Venom ? Web of Spider-Man (1985) #95-96; Ghost Rider/Blaze: Spirits of Vengeance (1992) #5-6? coś co jest w epiku?

Raczej wersja standardowa.

@Leyek Haha, właśnie miałem się kajać. No co moge powiedzieć, napisałem że jak nie będę miał racji to odszczekam, i niniejszym odszczekuje, trafnie przewidziałeś a ja znowu zostałem przez subtelne zagrywki motyla wykiwany. xD

Leyek jak zwykle przesadza, tropi każdy mój avatar, a to czyste zbiegi okoliczności i graficzki, które mi się wtedy spodobały.

Venom miał być wydany lata temu przez Tm-semic w MegaMarvel. Jako że Pan Rustecki i Pan Wróblewski, są związani z Muchą, to chyba można się spodziewać więcej takich powrotów do przeszłości. Co następne? Wolverine, Hamy i Silvestriego???

Z Arkiem zabiegaliśmy o X-Statix i się udało. A Zabójczy obrońca i Marvels to w nawale potencjalnych komiksów pozwoliłem sobie zaproponować, bo warto takie tytuły przypomnieć, zwłaszcza Marvels, którego już dawno nie ma na rynku.

A więc to tak wygląda ten brak Spider-Mana u Muchy w 2022 roku :)?

Venoma wezmę na bank. Pierwsze wydanie Marvels akurat, choć nie wiem czy się nie skuszę na drugie.

W sumie to Spider-Man się nie zmieścił albo byłby w zamian za Venoma. Jak Chińczycy nie wykupią całego papieru to pewnie kiedyś będzie. Pomysłów jest sporo, niestety inflacja, podwyżki i braki surowców spowodowały, ograniczone możliwości w żonglerce tytułami, a szkoda, bo w 2022 dwóch ważnych herosów Domu Pomysłów obchodzi okrągłe urodziny i fajnie byłoby z nimi wydać jakieś tytuły. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość.

Offline Grrrgory

« Odpowiedź #3512 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 21:50:43 »
A co z Monsters? Miało być jeszcze w 2021, więc spodziewałem się, że na początku tego roku wyjdzie. A tu "ani widu, ani słychu". Smuteczek :(
No chyba że przegapiłem jakieś info o kolejnej obsuwie, czy coś....

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #3513 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 22:13:02 »
a szkoda, bo w 2022 dwóch ważnych herosów Domu Pomysłów obchodzi okrągłe urodziny i fajnie byłoby z nimi wydać jakieś tytuły. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość.
60-lecie istnienia postaci Marvela w tym roku obchodzą:
Spider-Man (Amazing Fantasy #15)
Hulk (Incredible Hulk #1)
Thor (Journey into Mystery #83)
Ant-Man - Hank Pym (Tales to Astonish #27, #35)
Doctor Doom (Fantastic Four #5)

50-lecie Ghost Rider.

W ubiegłym roku 60-ątka stuknęła Fantastycznej Czwórce. W przyszłym - Iron Man, Doctor Strange, X-Men i Avengers.
« Ostatnia zmiana: So, 22 Styczeń 2022, 22:16:02 wysłana przez bibliotekarz »
Batman returns
his books to the library

Offline Kandor

« Odpowiedź #3514 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 22:34:30 »
60-lecie istnienia postaci Marvela w tym roku obchodzą:
Spider-Man (Amazing Fantasy #15)
Hulk (Incredible Hulk #1)
Thor (Journey into Mystery #83)
Ant-Man - Hank Pym (Tales to Astonish #27, #35)
Doctor Doom (Fantastic Four #5)

50-lecie Ghost Rider.

W ubiegłym roku 60-ątka stuknęła Fantastycznej Czwórce. W przyszłym - Iron Man, Doctor Strange, X-Men i Avengers.
Super, zróbmy ankietę: Czy chcesz aby wydano: a) Spider-Mana b) Thora c) Ant-Mana d) Ghost Ridera? Spodziewane wyniki: Spider-Man - 8% Thor - 5 % Ghosrt Rider - 2% Ant-Man - 1% Batman - 84%

Offline pawlis

« Odpowiedź #3515 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 23:20:41 »
W sumie to Spider-Man się nie zmieścił albo byłby w zamian za Venoma.

Hm... a myślałem, że to Lethal Protector był pomyślany jako pajęczy tytuł Muchy 2022 (bo Spidey też tam wystąpił i to w każdym numerze). Zważywszy jeszcze na chęć czegoś z lat 90.

Offline Deg

« Odpowiedź #3516 dnia: So, 22 Styczeń 2022, 23:51:06 »
Super, zróbmy ankietę: Czy chcesz aby wydano: a) Spider-Mana b) Thora c) Ant-Mana d) Ghost Ridera? Spodziewane wyniki: Spider-Man - 8% Thor - 5 % Ghosrt Rider - 2% Ant-Man - 1% Batman - 84%
Ja chcę Ghost Ridera :)
This is my truth, tell me yours.

Offline Motyl

« Odpowiedź #3517 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 00:07:54 »
A co z Monsters? Miało być jeszcze w 2021, więc spodziewałem się, że na początku tego roku wyjdzie. A tu "ani widu, ani słychu". Smuteczek :(
No chyba że przegapiłem jakieś info o kolejnej obsuwie, czy coś....
Spokojnie, będzie w tym roku.

Cytat: Kandor
Batman - 84%
Gacka to jest u nas do porzygu, jakiś rok banicji by się przydał.

Cytat: Deg
No i to jest wcale niegłupi pomysł :)

Offline parsom

« Odpowiedź #3518 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 00:52:15 »
Jak marvelowych przebierańców niemal nie tykam, tak GR bym nawet kupił. Lubię tę postać, chociaż to taki zmarnowany potencjał.

Offline Kandor

« Odpowiedź #3519 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 01:54:35 »
"Gacka to jest u nas do porzygu, jakiś rok banicji by się przydał." Ja nie mówię, że nie, ja tylko mówię jak ludzie (by)głosowali :-) Myślisz że DLACZEGO jest tyle gacka do porzygu? Może przerwa przyjdzie* w 2024 jak Egmont uwinie się z Knightfallem. Tylko wtedy Mucha zacznie być bombardowana e-mailami w rodzaju "dlaczego wydawnictwo nas (prawdziwych fanów komiksu) nienawidzi bo nie chce wydać reedycji Maximum Carnage/Clone Saga (niepotrzebnie skreślić) w Polsce? Tymczasem o Squadron Supreme Mike'a Gruenwalda i Supreme Power Straczynskiego (z rysunkami G. Franka) nie słyszeli nawet w zagranicznym oddziale Hachette, a wielu czytelników w Polsce o "Starmanie" z DC Robinsona usłyszało dopiero teraz bo wyjdzie w kolekcji wspomnianego wyżej wydawnictwa. Jak wychodzi coś fajnego w Egmoncie co wydaje się powiewem świerzości, to okazuje się że "haczyk" jest taki że to kolejny Morrison (co ogólnie nie jest złe, zwłaszcza jeśli to przyzwoite komiksy). Tym bardziej chwała Musze za takie odważne inicjatywy jak "Spectacular Spider-Man", u Egmontu jest np. seria Marvel Limited z ich dotychczasowym (ryzykownym w stosunku do ceny) doborem tytułów. [*nie, nie przyjdzie].
« Ostatnia zmiana: Nd, 23 Styczeń 2022, 02:09:29 wysłana przez Kandor »

Offline kknd2

« Odpowiedź #3520 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 11:04:43 »
Tylko żadnych odgrzewanych kotletów. Ma być mrocznie, dojrzale i na motorze

sum41

• Gość
« Odpowiedź #3521 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 11:08:59 »
Tylko żadnych odgrzewanych kotletów. Ma być mrocznie, dojrzale i na motorze

Mark Texeira !!! - tylko zadnych nowych serii ktore gasly szybciej niz czaszka Ghost Ridera ! ! !

Online jotkwadrat

« Odpowiedź #3522 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 14:20:19 »
Ja poproszę serię z Danielem Ketchem

Offline AntekSocjalny

« Odpowiedź #3523 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 16:47:56 »
Ja bym się nie obraził na odgrzewanego kotleta z Ghost Riderem wydanym w Mega Marvel i Wydaniach Specjalnych przez Tm Semic

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3524 dnia: Nd, 23 Styczeń 2022, 17:42:59 »
Nie żeby to był jakiś szczególnie dobry komiks, ale chętnie wymieniłbym "Ghost Ridera" Ennisa z WKKM na normalną edycję...