Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594456 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline volker

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2685 dnia: Wt, 07 Październik 2025, 13:03:23 »
Czy ktoś już czytał Lumentral Rafała Spórny i może podzielić się swoją opinią?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #2686 dnia: Wt, 07 Październik 2025, 15:50:08 »
czytałem (33 lata temu!) tylko pierwsze strony w nieodżałowanym magazynie CDN. Od tamtego czasu czekam na ciąg dalszy. Wprawdzie jakieś kilkanaście lat temu zdobyłem nie-polskie skany, ale jakoś zabrakło czasu na przyswojenie. Nie wiem, czy moje słowa zachęcą, czy nie, ale ja sie jaram ;)

Jak to taki klasyk to chętnie wezmę. Tylko żeby nie skończyło się jak z Wodami Morteluny (kto czytał ten wie).
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline tuco

« Odpowiedź #2687 dnia: Wt, 07 Październik 2025, 16:25:08 »
Jak to taki klasyk to chętnie wezmę. Tylko żeby nie skończyło się jak z Wodami Morteluny (kto czytał ten wie).
a nie wiem, czy "klasyk", raczej nie.

Offline adamarluk

« Odpowiedź #2688 dnia: Wt, 07 Październik 2025, 20:48:09 »
Głębia czerni w starym wydaniu Lux in tenebris na kredzie zdecydowanie na korzyść w porównaniu do offsetu w wydaniu Kurca. Choć muszę przyznać, że jakość wydruku u Kurca jest świetna. Inny papier i pewnie stąd ta różnica.

Offline Komediant

« Odpowiedź #2689 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 00:02:44 »
Ale ta cena to trochę z kosmosu, okładkowe 2 stówy za niecałe 200 czarno-białych stron...

Offline misiokles

« Odpowiedź #2690 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 06:13:36 »
Właściwie od miesięcy praktycznie pod większością komiksów (oprócz DC finest) pojawia się zdanie, że cena okładkowa to z kosmosu.

Offline Komediant

« Odpowiedź #2691 dnia: Śr, 08 Październik 2025, 10:21:18 »
Nie wiem, nie zauważyłem, ale zauważyłem że cena Lux in Tenebris mocno odstaje od, i tak już wyśróbowanych ostatnio, standardów wydawców, w tym samego Kurca.

Offline Avarest

« Odpowiedź #2692 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 20:27:43 »
Kurc wjechał z mocnymi zniżkami (-65%) na pakiety komiksów z okazji 10-lecia istnienia wydawnictwa. Promocja trwa do końca miesiąca, a do wyboru jest siedem różnych pakietów.

https://kurc.com.pl/?s=pakiet&post_type=product

Offline Leyek

« Odpowiedź #2693 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 20:31:33 »
Kurc wjechał z mocnymi zniżkami (-65%) na pakiety komiksów z okazji 10-lecia istnienia wydawnictwa. Promocja trwa do końca miesiąca, a do wyboru jest siedem różnych pakietów.

https://kurc.com.pl/?s=pakiet&post_type=product

Coraz bardziej się utwierdzam w przekonaniu, żeby przestać kupować w okolicach premiery. Najpierw megapromocja KG, teraz Kurc wyjeżdża ze swoją. Nawet jak 5-10% tytułów się przez ten czas wyprzeda to trudno, albo się oleje albo kupi z rynku wtórnego a całościowo i tak będzie się na plus.

Offline Brvk

« Odpowiedź #2694 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 20:59:54 »
No niestety takie promocje są naprawdę słabą akcją względem najaktywniejszych klientów. Już lepsze byłoby wybieranie z puli np. wybierz 10 spośród podanej puli tytułów, a ceny spadną o x procent. Może technicznie niemożliwe, może finansowo niedokładnie wyliczone, ale bardziej sprawiedliwe. A jeśli wydawca chce zastrzyku gotówki i przeczyszczenia magazynu to niech się zdecyduje na zwykłą wyprzedaż.

Offline rapr

« Odpowiedź #2695 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 21:07:34 »
Ten Najemnik to dobry komiks?

Online Xmen

« Odpowiedź #2696 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 21:11:32 »
Chyba te komiks nie sprzedają się im zbyt dobrze.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline moai

« Odpowiedź #2697 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 21:40:47 »
Ten Najemnik to dobry komiks?
Zajebisty, ale trzeba być fanem takiego retro fantasy/sf w stylu Storma :) No i te rysunki!!! Sergrelles mistrz!

Offline tomsawyer

• Polubień: 414
  • Żywych zwołuję, zmarłych opłakuję, gromy kruszę.
    • Rush Hemispheres
« Odpowiedź #2698 dnia: Pt, 10 Październik 2025, 22:38:43 »
Za taką cenę żal nie zakupić. Miałem wcześniej na celowniku. Mimo, że najwyraźniej kiepsko się sprzedaje, to liczę że wydadzą dwa ostatnie tomy.
"Nie od razu Rzym zbudowano, oczywiście, z tamtą robotą nie miałem nic wspólnego."

Offline Takesh

« Odpowiedź #2699 dnia: So, 11 Październik 2025, 09:24:58 »
Najemnik brać!! Mega zajebisty!