Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 595440 razy)

Offline Brvk

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2595 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 17:47:08 »
Nikogo nie bojkotuję, bo sobie kary nie będę robił, ale jak mi coś się nie podoba to napiszę, choćby kolejnych stu odpowiedziało, jak to czegoś tam nie ogarniam i jak fomo mną rządzi.

LostInTime ogarnęło temat lepiej - Hombre limitka ma nową okładkę, dodruk był po pewnym czasie, nie słychać też głosów, że miesiąc wcześniej wydawca walił tekstami "kup  bo już nie będzie". Przecież można inaczej - że nie wiadomo, czy będzie, że może nieprędko, może wcale, a może dodrukujemy, jeśli dobrze się sprzeda, ale nie będzie w ciągłej sprzedaży itd. Ale nie - kup teraz albo nigdy.

Offline Koalar

« Odpowiedź #2596 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 20:27:12 »
Dla mnie Kurc jest kimś pomiędzy kombinatorem, cwaniaczkiem, kłamcą, oszustem. I tak już niewiele od niego kupowałem, bo nie foliuje komiksów. Niestety komiksy to nie chleb, że jak jeden piekarz mnie wkurzy, to kupię gdzie indziej. Więc jak wyda coś, na czym bardzo mi zależy, to pewnie kupię. Ale nic w stylu "O, ciekawe, co to jest, sprawdzę.". Jest wielu innych wydawców z bogatą ofertą, którzy się szanują i nie traktują czytelników jak szmaty.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline 79ers

« Odpowiedź #2597 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 20:53:42 »
Kwestia okoliczności i osobistych doświadczeń. Z Kurcem oraz Sidecą nie mam żadnych złych wspomnień, więc złego słowa na ich temat nie powiem. Ten pierwszy wydał Storma, Vasco, Buddego Longwaya, Wody Morterluny oraz wznowił Rorka. Mogę wręcz z całą pewnością stwierdzić, że należy z tego tytułu do mojego top wydawnictw.

Offline komiks

« Odpowiedź #2598 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 20:58:22 »
Jest wielu innych wydawców z bogatą ofertą, którzy się szanują i nie traktują czytelników jak szmaty.
Daj kilka przykładów wydawców, którzy szanują czytelnika.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Koalar

« Odpowiedź #2599 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 21:53:17 »
Najpierw musiałbym napisać, że ci wydawcy szanują czytelników, a napisałem, że nie traktują ich jak szmaty.
pehowo.blogspot.com - blog z moimi komiksami: Buzz, Fungi, PEH.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2600 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 21:56:53 »
Daj kilka przykładów wydawców, którzy szanują czytelnika.
IMO Lost In Time, Kultura Gniewu, Tore, Mandioca, Non Stop Comics, Nagle!, Hanami, Studio Lain.

E:
Jeszcze Ongrys!
« Ostatnia zmiana: Nd, 22 Czerwiec 2025, 23:12:58 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline komiks

« Odpowiedź #2601 dnia: Nd, 22 Czerwiec 2025, 22:05:47 »
Najpierw musiałbym napisać, że ci wydawcy szanują czytelników, a napisałem, że nie traktują ich jak szmaty.
Erystyka.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2602 dnia: Pt, 27 Czerwiec 2025, 20:58:36 »
Ktoś zadał istotne pytanie na fejsie w temacie niezwykłe podróże wydania zbiorczego ale Kurc narazie nie odpisuje. Czy ktoś wie czy będą wydawać kolejne cykle w tomach zbiorczych?

Offline MarcusSz

« Odpowiedź #2603 dnia: Pt, 27 Czerwiec 2025, 22:14:03 »
Ktoś zadał istotne pytanie na fejsie w temacie niezwykłe podróże wydania zbiorczego ale Kurc narazie nie odpisuje. Czy ktoś wie czy będą wydawać kolejne cykle w tomach zbiorczych?

Podobno tak, ale "na spokojnie", drugi ma być pod koniec roku.

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2604 dnia: So, 28 Czerwiec 2025, 20:44:11 »
ostatni tom Buddyego Longwaya - mają już wszystkie zgody, zdaje się że sierpień jest realny

Offline adamarluk

« Odpowiedź #2605 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 00:28:58 »
A kiedy kolejna Rapsodia węgierska ???

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2606 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 08:09:27 »

nie pytałem

Offline Kadet

« Odpowiedź #2607 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 11:47:03 »
Trzeci tom "Gastona" jest obecnie w tłumaczeniu, powinien się pojawić na jesieni. Wydawnictwo rozważa też wejście w "Sprycjana i Fantazjusza", ale tu na razie nie ma nic pewnego. Hipotetyczne (bardzo hipotetyczne) scenariusze to rozpoczęcie od Franquina albo - wzorem Dredda od Ongrysa - od Franquina na przemian z nowymi kontynuacjami.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline studio_lain

« Odpowiedź #2608 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 15:37:07 »
Gaston sie sprzedaje? super info :)
Plany Studia Lain - orientacyjne

Zabójcza kołysanka - końcówka prac
ABC Warriors - przedsprzedaż 3 grudnia, godz 12 gildia
Vae Victis - !druk
Haunt - !druk 
Solo - luty
Spawn Dark Ages - styczeń
Magdalena - zakończone tłumaczenie
Barbara - zakończone tłumaczenie
Oko Odyna - zakończone tłumaczenie

Offline Kadet

« Odpowiedź #2609 dnia: Nd, 29 Czerwiec 2025, 15:53:29 »

Niestety na razie nie wiadomo.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!