Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 595099 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Sędzia

Odp: Kurc
« Odpowiedź #2475 dnia: So, 10 Maj 2025, 10:20:53 »
raczej wyjdzie troche pozniej. ale nie pytajcie skad wiem :)

ale w 2025?

Offline moai

« Odpowiedź #2476 dnia: So, 10 Maj 2025, 12:00:17 »
ale w 2025?
taki jest plan, ale czy sie uda to nie wiem, bo wina nie lezy po stronie polskiego wydawcy... i milcze juz.

Offline komiks

« Odpowiedź #2477 dnia: So, 10 Maj 2025, 12:11:13 »
Najpierw Egmont zrobił akcję z Knightfall w etui, teraz Kurc robi akcję z Ratmanem (była też akcja z StudioJG z Lovecraftem), klienci chyba też powinni zacząć robić jakieś akcje, typu: nie kupuję bo czekam na lepszą wersję, albo, nie kupuję bo czekam na poważne rabaty.

Najuczciwiej byłoby, gdyby wydali od razu 2 wersje.
« Ostatnia zmiana: So, 10 Maj 2025, 12:13:11 wysłana przez komiks »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline Xmen

« Odpowiedź #2478 dnia: So, 10 Maj 2025, 12:16:53 »
Najpierw Egmont zrobił akcję z Knightfall w etui, teraz Kurc robi akcję z Ratmanem (była też akcja z StudioJG z Lovecraftem), klienci chyba też powinni zacząć robić jakieś akcje, typu: nie kupuję bo czekam na lepszą wersję, albo, nie kupuję bo czekam na poważne rabaty.

Ale tutaj chodzi o to żeby zarobić, nie o uczciwość. Gdyby wydali dwie wersje jednocześnie, to by zarobili mniej.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline misiokles

« Odpowiedź #2479 dnia: So, 10 Maj 2025, 12:36:58 »

Wersja "stara" Ratmana jest tak ładnie wydana, że nie czuję potrzeby upgradeu jej do omnibusa. I pewnie nie będę w tym osamotniony, jeśli nie będą jakieś materiały dodatkowe.

Offline komiks

« Odpowiedź #2480 dnia: So, 10 Maj 2025, 12:39:19 »
W tej sytuacji również nie widzę sensu wymieniać, ale gdybym miał wybór od początku, to wybrałbym zbiorczy.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #2481 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:07:35 »
Na targach miałem okazję kupić i kupiłem trzy tomy. Na pytanie, czy jakiś rabat - nie, nie da rady. Chwilę później promka na Gildii, a teraz zbiorczak. Ach, to poczucie dopieszczenia...
No ale co ma sprzedaż przez wydawcę na targach do promocji w niezależnym sklepie internetowym?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2482 dnia: So, 10 Maj 2025, 15:55:23 »
taki jest plan, ale czy sie uda to nie wiem, bo wina nie lezy po stronie polskiego wydawcy... i milcze juz.

Fatalnie, kupiłem tomy 2-4 jak już się pojawiło info o tym czerwcu, bo chciałem pyknąć całość za jednym zamachem (1 kupiłem wcześniej).

Offline moai

« Odpowiedź #2483 dnia: So, 10 Maj 2025, 16:03:23 »
Fatalnie, kupiłem tomy 2-4 jak już się pojawiło info o tym czerwcu, bo chciałem pyknąć całość za jednym zamachem (1 kupiłem wcześniej).
moze uda sie szybciej niz pozniej. ale ja nic nie wiem :) na peweno jest cisnienie zeby wyszedl jak najszybciej.

Offline starcek

« Odpowiedź #2484 dnia: So, 10 Maj 2025, 18:00:09 »
Wersja "stara" Ratmana jest tak ładnie wydana, że nie czuję potrzeby upgradeu jej do omnibusa. I pewnie nie będę w tym osamotniony, jeśli nie będą jakieś materiały dodatkowe.

W omnibusie będzie "w każdym egzemplarzu ręcznie narysowana grafika autorstwa Tomasza Niewiadomskiego". Pytanie - czy to materiał dodatkowy, czy nie? :-)
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline Takesh

« Odpowiedź #2485 dnia: So, 10 Maj 2025, 18:57:43 »
Zależy co autor narysuje. Mogą być egzemplarze z dodatkowym materiałem, a jak będzie jakiś rysunek zrobiony, który już jest w środku, to wtedy będzie bez.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2486 dnia: So, 10 Maj 2025, 19:40:46 »
Jakiś miesiąc temu Kurc pisał, że ten finałowy Buddy jest już nawet przetłumaczony, ale Francuzi ociągają się z wysłaniem plików produkcyjnych

Offline NuoLab

« Odpowiedź #2487 dnia: So, 10 Maj 2025, 20:09:19 »
W omnibusie będzie "w każdym egzemplarzu ręcznie narysowana grafika autorstwa Tomasza Niewiadomskiego". Pytanie - czy to materiał dodatkowy, czy nie? :-)

To jaki będzie nakład tego omnibusa skoro do każdego egzemplarza będzie wrys?

Offline Midar

« Odpowiedź #2488 dnia: So, 10 Maj 2025, 23:19:34 »
Niewiadomski robi jeden wrys w minutę, a jak jeszcze bardziej uprości, to pewnie w pół.

Offline moai

« Odpowiedź #2489 dnia: Nd, 11 Maj 2025, 07:10:59 »
Jakiś miesiąc temu Kurc pisał, że ten finałowy Buddy jest już nawet przetłumaczony, ale Francuzi ociągają się z wysłaniem plików produkcyjnych
O nawet nie wiedzialem, ze byla taka informacja od wydawcy. Zatem potwierdzam.