Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 595684 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline parsom

Odp: Kurc
« Odpowiedź #765 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 14:43:37 »
Ale się czepiacie - mnie też się nie za bardzo podoba, ale co z tego, że dłoń wielkości głowy? To nie są jakieś metroseksualne wymoczki. Poza tym - nie wychodzą mu te dłonie, ale to w końcu komiks, a nie malarstwo holenderskie. W tym podobieństwie do krajowych lat 80 jest nawet jakiś perwersyjny urok.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #766 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 17:07:14 »
Hm może i wizualnie nie wygląda to komiks najwyższych lotów ale  generalnie jest w tych przykładowych planszach coś intrygującego . Przeczytałem opis fabuły, ciekawy okres historyczny także zaryzykuję, może też dlatego że to jeden z moich ulubionych wydawców i raczej wiedzą co publikują.

Offline neo789

« Odpowiedź #767 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 18:10:26 »
kunsztowny po prostu  ;D

Offline komiksowe_warianty

« Odpowiedź #768 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 19:01:16 »
Oprócz okładki nie mam tam czego szukać. Niestety to poziom tego typka, który rysował w podstawówce najładniej z klasy. A potem poszedł do liceum, zajął się piwem i dziewczętami i nie rozwijał talentu.
Zaśmiałem z tego srogo. To samo pomyślałem, jak zobaczyłem te przykładowe plansze.

Offline parsom

« Odpowiedź #769 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 19:05:47 »
Nie ma to jak merytoryczna krytyka niemająca nic wspólnego z tym ukłuciem zazdrości, że taki co to w podstawówce rysował najlepiej w klasie, a potem jeszcze bawił się całkiem nieźle pijąc piwo i podrywając dziewczyny, jednak robi jakiś komiks, a ja nie...

Offline Death

« Odpowiedź #770 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 19:34:18 »
Nie ma to jak merytoryczna krytyka niemająca nic wspólnego z tym ukłuciem zazdrości, że taki co to w podstawówce rysował najlepiej w klasie, a potem jeszcze bawił się całkiem nieźle pijąc piwo i podrywając dziewczyny, jednak robi jakiś komiks, a ja nie...
Dobre. Bo to ja jestem tym gościem z mojej podstawówki. :D Na plastyce robiłem wszystkim prace, dostawali piątki, a ja za to otrzymywałem od nich niemieckie karty z piłkarzami Panini. Później w liceum zmarnowałem swój talent. Wszyscy mówili idź do liceum plastycznego, a potem na ASP. A ja nie, mat-fiz-chem i później studia totalnie inne niż ASP. Wiem, że jest wielu dużo lepszych ode mnie rysowników i chętnie podziwiam ich rozwinięty talent, kunszt i moc w łapie. Niech im się wiedzie! :)

Offline NuoLab

« Odpowiedź #771 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 19:55:12 »
Ja się nie dostałem do plastyka bo nie zdałem matematyki na egzaminie wstępnym.

Offline LukCook

« Odpowiedź #772 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 20:15:28 »
Rysunki jak w podręczniku do religii. Kolory to tragedia, jakby dzieciaki z podstawówki się dorwały. Jak napisane kilka postów wcześniej, może scenariusz będzie na tyle dobry, że odwróci uwagę od tych koszmarków.

Online bibliotekarz

« Odpowiedź #773 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 20:41:20 »
No nie wiem. Akurat rysunki widziałem znacznie gorsze we współczesnych polskich komiksach. Natomiast kolorystyka jest raczej niespotykana, jak z kolorowanki.
Batman returns
his books to the library

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #774 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 21:36:47 »
Z czystej ciekawości - jakie komiksy z gorszymi rysunkami masz na myśli? Nie mówię, że takowych nie ma, ciekawy tylko jestem o których piszesz.

sum41

• Gość
« Odpowiedź #775 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 21:40:48 »
Kreska niezla tylko te kolory psuja ogolny odbior...

Online bibliotekarz

« Odpowiedź #776 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 22:41:57 »
Z czystej ciekawości - jakie komiksy z gorszymi rysunkami masz na myśli? Nie mówię, że takowych nie ma, ciekawy tylko jestem o których piszesz.
Legendy
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4948025/legendy

Mścibór Potężny
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/4875567/mscibor-potezny

Mikoszka
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/274245/mikoszka-tam-gdzie-bies-z-lichem-harcuje

Konungahella 1136
https://lubimyczytac.pl/ksiazka/3753894/konungahela-1136-slowianska-wyprawa

Garść przykładów z polskich komiksów okołohistorycznych.
Batman returns
his books to the library

Offline starcek

« Odpowiedź #777 dnia: So, 18 Wrzesień 2021, 23:49:13 »
Bez przesady, tak naprawdę prawdziwe cuda historyczne wydaje Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskich. Ostrzegam szczerze - niektórych okładek nie da się odzobaczyć. A to, co w środku to już w ogóle poezja.
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

Offline NuoLab

« Odpowiedź #778 dnia: Nd, 19 Wrzesień 2021, 11:28:49 »
Bez przesady, tak naprawdę prawdziwe cuda historyczne wydaje Wojskowe Centrum Edukacji Obywatelskich. Ostrzegam szczerze - niektórych okładek nie da się odzobaczyć. A to, co w środku to już w ogóle poezja.

Aż zobaczyłem i to nie jest takie złe, Gajewski umie rysować tylko ten styl jest moim zdaniem średnio odpowiedni do tego typu komiksów.

Offline asx76

« Odpowiedź #779 dnia: Nd, 19 Wrzesień 2021, 11:30:42 »
Koszmary jakieś pokazujecie... ;)