Autor Wątek: Kurc  (Przeczytany 594961 razy)

Offline blackfish

Odp: Kurc
« Odpowiedź #225 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 14:42:32 »
Szkoda też, że nie będzie wydawał Cazy. Może jeszcze zmieni zdanie.

Offline starcek

« Odpowiedź #226 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 15:31:23 »
Andreas zawsze na plusie i news w dechę. Ale ja osobiście czekam, aż w końcu zapowiedzą Largo Wincha, tomy 1-2. Obym się doczekał...
Podam skrót rozmowy z wydawcą: "czekaj tatka latka".
Za każdym razem, gdy ktoś napisze: 80-ych, 70-tych, 60.tych, '50tych - pies sra na chodniku w Tychach.

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #227 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 15:37:54 »
Tak z ciekawości, czy te dwa tomy Largo w ostatnich latach chodzą za jakieś kosmiczne pieniądze?

Pamiętam, że kupiłem je gdy Kurc zapowiedział kontynuację, więc jakoś w pierwszej połowie 2016 roku. Nie pamiętam ile za nie dałem, ale pewnie nie mniej niż 200 zł i nie więcej niż 300. Jeśli przez te lata chodziły za podobne kwoty (?), to chyba lepiej było kupić, niż czekać na obiecanki cacanki? Tym bardziej, że gdyby Kurc wydał je tak jak wydaje Largo, w dwupaku, to byłyby 4 takie tomy za okładkową 69,90, więc niewiele taniej.

Offline Jaxx

« Odpowiedź #228 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 16:52:34 »
Tak z ciekawości, czy te dwa tomy Largo w ostatnich latach chodzą za jakieś kosmiczne pieniądze?

Pamiętam, że kupiłem je gdy Kurc zapowiedział kontynuację, więc jakoś w pierwszej połowie 2016 roku. Nie pamiętam ile za nie dałem, ale pewnie nie mniej niż 200 zł i nie więcej niż 300. Jeśli przez te lata chodziły za podobne kwoty (?), to chyba lepiej było kupić, niż czekać na obiecanki cacanki? Tym bardziej, że gdyby Kurc wydał je tak jak wydaje Largo, w dwupaku, to byłyby 4 takie tomy za okładkową 69,90, więc niewiele taniej.

Ja ich długo nie widziałem w ogóle w obrocie, ale też nie specjalnie czekam, żeby wydawać kosmiczną kasę na używkę z Allegro. Kiedyś, dawno temu startowałem w licytacji od 120 zł za tom 1, a skończyło się na coś koło 170. A było to dawno. Niemniej, chętni na zakup na pewno by się znaleźli.

Odnośnie wydań, to Kurc musiałby wydać je w dwóch tomach po 4, tak jak zrobił to Egmont - inaczej numeracja by im się nie zgadzała, bo tomy 9-10 mają u Kurca nr 3. Mogliby to wydać za okładkową 99 i na pewno by im zeszło.

Dobrze, że udało mi się chociaż z biblioteki dorwać tom 1, więc znam początek i mogę w miarę dobrze czytać kurcowe. Natomiast tomu 2 (czyli części 5-8) nie ma nawet w bibliotece...

Podam skrót rozmowy z wydawcą: "czekaj tatka latka".

A możesz rozwinąć? W sensie "może kiedyś, jak nam się zechce" czy "jak skończymy bieżące tomy, to wrócimy do tematu"? Kurcze, seria jest znakomita, zasługuje na wznowienie i dostępność w całości.

« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Styczeń 2020, 17:01:23 wysłana przez Jaxx »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #229 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 16:59:47 »
Tylko wiesz, to też jest ryzyko, bo grupa docelowa jest pomniejszona o posiadaczy wydań z Egmontu. Być może przez to woleliby wydać w mniejszym, bezpieczniejszym nakładzie, a przy mniejszym nakładzie cena mogłaby być wyższa. Oczywiście to tylko teoria, wznowienia Azymutu mówią, że mogłoby być inaczej.

Offline kas1

« Odpowiedź #230 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 19:15:26 »
Stawiam tezę, że na rynku wtórnym nie schodzi prawie wcale. Sprzedawałem oba tomy. Drugi zszedł gdzieś w ciągu miesiąca a pierwszy wisi chyba z pół roku i nikt go nie chce. Zainteresowanie słabiutkie bo raptem 10 osób weszło na aukcję, a licznik wskazuje chyba ostatni miesiąc. Szanse zatem w mojej ocenie marne.

EDIT
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na to, ze pierwsze cztery tomy zostały wydane nie tylko przez Egmont ale też i Twój Komiks w formacie A4 i sporym nakładzie. Niby wielu ofert nie ma ale jak się pojawiają, to po kilka złotych za tom...   
« Ostatnia zmiana: Pt, 03 Styczeń 2020, 19:20:50 wysłana przez kas1 »

ramirez82

• Gość
« Odpowiedź #231 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 19:34:50 »
Trzeba jeszcze zwrócić uwagę na to, ze pierwsze cztery tomy zostały wydane nie tylko przez Egmont ale też i Twój Komiks w formacie A4 i sporym nakładzie. Niby wielu ofert nie ma ale jak się pojawiają, to po kilka złotych za tom...   

A także na to, że Kurc wie jak sprzedaje mu się Largo i może wcale nie jest tak dobrze, jakby nam się wydawało?

Offline kas1

« Odpowiedź #232 dnia: Pt, 03 Styczeń 2020, 19:39:01 »
Jasna sprawa

Offline Hans

« Odpowiedź #233 dnia: Nd, 05 Styczeń 2020, 02:42:38 »
Życzę im aby się sprzedało, ja niestety nie kupię bo już mam, chyba ze zrobią jakiś większy format coś na miarę ekskluzywna.

Online Castiglione

« Odpowiedź #234 dnia: Pn, 06 Styczeń 2020, 02:11:35 »
To już nie jest tak do końca logiczne ponieważ w takiej sytuacji pojawiają się dodatkowe wątpliwości (poza typowymi: czy historia będzie w porządku, czy kreska się spodoba, itp., itd.) względem tego czy brać czy jednak odpuścić.
Jeżeli dla kogoś barierą nie do przejścia jest zapłacić 15 zł więcej za jeden tom z dziesięciu (i to za nowy w normalnym sklepie, do tego po cenie niższej niż okładkowa) to faktycznie może niech sobie odpuści...

W całości to wychodzi coś koło złotówki drożej za tom.

Offline dziku77

« Odpowiedź #235 dnia: Pn, 06 Styczeń 2020, 03:48:43 »
Więcej Andreasa, świetna wiadomość. Kupię na bank nowe tytuły.

Offline Szekak

« Odpowiedź #236 dnia: Pn, 06 Styczeń 2020, 14:29:19 »
Nie wiem czy ktoś wspominał już o tym na forum, ale Kurc wyda Rorka tom 1 w dwóch wersjach okładkowych. Pysznie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Murazor

« Odpowiedź #237 dnia: Pn, 06 Styczeń 2020, 14:51:44 »
Wydanie dwutomowe będzie? Format jak Sideca?

Offline vision2001

« Odpowiedź #238 dnia: Pn, 06 Styczeń 2020, 15:05:59 »
Twierdzą, że nie będą starać się, by wydanie było identyczne jak te z wydawnictwa Sideca, i nieśmiało sugerują, że czcionka na grzbiecie będzie pewnie inna.

Offline Murazor

« Odpowiedź #239 dnia: Pn, 06 Styczeń 2020, 15:26:38 »
Git, chodziło mi bardziej, czy też dwa tomy i czy A4, czy większe, itp :)