Autor Wątek: Jakie komiksy właśnie czytacie?  (Przeczytany 767770 razy)

Warpath, holcman, daniel gizicki i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline adamarluk

Odp: Jakie komiksy właśnie czytacie?
« Odpowiedź #195 dnia: Pn, 06 Grudzień 2021, 22:49:19 »
Coś zabija dzieciaki - nudy na pudy.
Spoiler: PokażUkryj
Znów super tajna organizacja mogąca wszystko i agent tejże organizacji - ostatni sprawiedliwy + potwory w sennym (który to już raz) małym miasteczku 😴 Ani straszne, ani ekscytujące.

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #196 dnia: Wt, 07 Grudzień 2021, 11:32:10 »
Niestety ostatnio mam 5 minut dziennie na komiks, więc pewnie będę czytał do lutego, ale...
The City of Belgium (Jest zabawa) Evensa.
Jak na razie jestem zachwycony. Absolutnie cudowny. Rysunek jest wręcz oszałamiający i przyłapałem się na długim studiowaniu stron żeby nie przegapić smaczków i rozkoszować się trochę bardizej niz zwykle. A i czyta się świetnie. Dawno nie miałem takiej podjarki komiksem.

Przecudowny komiks, bardzo prawdziwy. Jeszcze lepszy od świetnej Pantery. Czytając czułem się zahipnotyzowany. Do dziś siedzi mi gdzieś w głowie, a to rzadka sztuka :)

Offline rzodkiew

« Odpowiedź #197 dnia: Wt, 07 Grudzień 2021, 11:56:05 »
Dostałem  w prezencie pierwszy tom "Szóstego rewolweru". Spodobało mi się i trzeba będzie zakupić kolejne części.

Offline keram2

« Odpowiedź #198 dnia: Wt, 07 Grudzień 2021, 13:58:32 »

Właśnie skończyłem "Płaszcz i szpony" - integral II i muszę powiedzieć, że tom 2 jest jeszcze lepszy niż pierwszy.
Rysunki wiadomo, podobały mi się od początku, ale przede wszystkim świetna, ciekawa i zabawna fabuła.
Wiele małych, ukrytych "smaczków" - (ech, pewnie nie wszystkie wychwyciłem).
Polecam fanom frankofonów.

Offline kv

« Odpowiedź #199 dnia: Wt, 07 Grudzień 2021, 16:42:11 »
Tak z ciekawości, pasowały te puste strony i te bez kolorów?

Offline keram2

« Odpowiedź #200 dnia: Wt, 07 Grudzień 2021, 16:46:39 »

Rzeczywiście, byłem trochę zaskoczony ich widokiem, być może gdyby seria była wydawana w pojedynczych albumach wrażenie byłoby negatywne, ale w integralu jakoś mnie to nie raziło.

Online perek82

« Odpowiedź #201 dnia: Wt, 07 Grudzień 2021, 16:55:53 »
A ja jestem na komiksowym detoksie. Od paru tygodni nic nie mam do czytania. Czekam na dostawy blackfridayowe z NSC (Pacjent, zabij albo zgiń, snow blind) oraz gildii, m.in.: Styks, SOS dla szczęścia, Iliada.
Po kilkutygodniowym poście rzuciłem się na dostawę z NSC i wciągnąłem przy weekendowych meczach zabij albo zgiń, snow blind, pacjenta (jest pod koniec top10 tego roku). Teraz czekam na Mort cinder, mity cthulhu i Pawełka Pionokio i na gildię gdzie chyba coś się zblokowało.
Sandman. Teatr tajemnic (3) **
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***

Offline hansior

« Odpowiedź #202 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 06:46:33 »
Życie i czasy Charliego Chan Hock Chye - niesamowicie bogaty w pomysły komiks. Sama idea, jak opowiedzieć o historii Singapuru jest zaskakująca i niezwykle oryginalna. Ale wymusza ona na autorze mnóstwo pomysłów na wiele komiksów pisanych w ramach tego jednego. I proszę - Sonny Liew podołał temu zadaniu! Efektem jest metakomiks w ramach, którego historia Singapuru jest przedstawiana na najróżniejsze sposoby. Wielu autorów mogłoby wziąć jeden z komiksów z "Życia..." i stworzyć osobny. Co ważne, "Życie..." jest nie tylko oryginalne i pomysłowe, ale też ciekawe. Bardzo fajnie się czyta o historii w ten sposób. Co więcej, wiele razy nie mogłem się powstrzymać, żeby podczas lektury nie wygoogle'ać sobie niektórych elementów (głównie osób), o których opowiada. Wciągająca, pouczająca i oryginalna lektura pełna pomysłów.
Osobne słowo należy się wydawnictwu, które świetnie wydało komiks. Genialna okładka i offsetowy papier idealnie dopasowany do opowieści o starych komiksach. Super, że wydawnictwo nie uległo pokusie bezmyślnego wrzucenie komiks w kredę, bo mnóstwo by stracił.

Online misiokles

« Odpowiedź #203 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 06:58:01 »
Mandioca coś w ogóle wydała na kredzie?

Offline hansior

« Odpowiedź #204 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 07:07:30 »
Ogólnie się przyjęło, że komiksy na kredzie to komiksy lepiej wydane. W tym przypadku tak nie jest i wydaje mi się że Mandioca to zrozumiała.

Offline michał81

« Odpowiedź #205 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 07:20:01 »
Ja się zastanawiam gdzie ci krzykacze, co to narzekali na offsett w Tomb Raiderze, bo komiks był wydany oryginalnie na kredzie, a w przypadku wydanej Ptaszyny od Centrali ani jeden nie odwalał Rejtana z tego powodu, jak w wątku Screamu?

Offline Death

« Odpowiedź #206 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 07:57:02 »
Akurat wczoraj widziałem Rejtana w Sklepie Gildii:
https://www.gildia.pl/komiksy/505565-ptaszyna-okladka-biala

Offline LukCook

« Odpowiedź #207 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 11:52:34 »
Wielki plus za offset. Nie widziałem na żywo ale na obrazkach w gildii, kolory Ptaszyny wyglądają naprawdę dobrze.

Offline Pestak

« Odpowiedź #208 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 12:32:38 »
Wymeczylem "Krucjatę Nieskończoności". Czytałem to na raty ponad miesiąc. Słabe to ale wiadomo - klasyka. Jedyne co zmusiło mnie do refleksji po lekturze to czemu Ben Grimm cały czas nosi hełm?

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #209 dnia: Pt, 10 Grudzień 2021, 15:12:44 »
A trzeba znać Krucjatę żeby później przejść do Anihilacji, czy można sobie darować?
Batman returns
his books to the library