Autor Wątek: Honor czy biznes?  (Przeczytany 51063 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kostuch

Odp: Honor czy biznes?
« Odpowiedź #525 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:16:27 »
Kostuch chciał gównoburze wywołać ale coś mu nie pykło

Widocznie 3 lata od kiedy na nowo mam zajawke na komiksy i wydanie w tym czasie ok 65-70k na ta zabawe to za malo zeby poznac faktyczne realia rynku.
Poprostu mega zdziwilo mnie to ze wydawca ktory regularnie i wzorowo ogarnial dodruki do tej pory nie musial dodatkowo boostowac sobie sprzedazy tychze dodrukow poprzez nowe limitki (jak to nazwal na poprzedniej stronie ladnie jeden z kolegow - nie uruchamial kolekcjonerow) przez co ja odnioslem wrazenie ze sa one zarezerwowane dla startu pierwotnej sprzedazy co dla mnie bylo fajne

Online Castiglione

« Odpowiedź #526 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:37:40 »
Widocznie 3 lata od kiedy na nowo mam zajawke na komiksy i wydanie w tym czasie ok 65-70k na ta zabawe to za malo zeby poznac faktyczne realia rynku.
Najwyraźniej.

Offline Adolf

« Odpowiedź #527 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:39:09 »
Poprostu mega zdziwilo mnie to ze wydawca ktory regularnie i wzorowo ogarnial dodruki do tej pory nie musial dodatkowo boostowac sobie sprzedazy tychze dodrukow poprzez nowe limitki (jak to nazwal na poprzedniej stronie ladnie jeden z kolegow - nie uruchamial kolekcjonerow) przez co ja odnioslem wrazenie ze sa one zarezerwowane dla startu pierwotnej sprzedazy co dla mnie bylo fajne

Dostałeś dodruk i to jeszcze możesz se kupić w fajnej okładce z gołymi piersiami. Dodruk to ryzykowna sprawa, a sklep zminimalizował ryzyko we wzorowy sposób. Powinieneś ich chwalić. Za taką akcję to wydawnictwo może zgarnąć tytuł najlepszego wydawcy 2025. Wyobraź sobie, że wspaniały anioł wstąpił z Nieba i to tak jak go Bóg stworzył. A Ty narzekasz, że lepiej by został tam skąd przyszedł i nie obdarzał ludzi szczęściem.

Online Castiglione

« Odpowiedź #528 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 21:40:40 »
Wyobraź sobie, że wspaniały anioł wstąpił z Nieba i to tak jak go Bóg stworzył. A Ty narzekasz, że lepiej by został tam skąd przyszedł i nie obdarzał ludzi szczęściem.
xD xD xD

Offline komiks

« Odpowiedź #529 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 22:04:53 »
O, to najwyraźniej Bonito też jest specjalistycznym sklepem komiksowym.
Bonito nie ma limitek Scream Comics oraz komiksów SL.

Ale co ukrywają? Byłem wczoraj w CK. Wszystko normalnie stoi na półce. Nic do ukrycia. Jesteś szalony czy tylko udajesz?
I co tam widziałeś, ile jeszcze mają Darkness?
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Online Castiglione

« Odpowiedź #530 dnia: Śr, 26 Marzec 2025, 23:50:40 »
Taka Komikslandia też nie ma komiksów SL, więc pewnie też nie jest sklepem specjalistycznym.

Offline komiks

« Odpowiedź #531 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 00:19:00 »
W Komikslandii nie ma komiksów Mandioca, Labrum, PolishComicArt.
Skończ spamować.

Online michał81

« Odpowiedź #532 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 05:43:43 »
W Komikslandii nie ma komiksów Mandioca, Labrum, PolishComicArt.
Z tego co pamiętam to są tam komiksy Mandioki. Sam widziałem je fizycznie w sklepie, bo Komikslandia to nie tylko sklep online ale też stacjonarny.

Offline Popiel

« Odpowiedź #533 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 08:44:40 »
I co tam widziałeś, ile jeszcze mają Darkness?
Widziałem tam wiele bardzo fajnych rzeczy, akurat "Darkness" moim zdaniem do takich nie należy, więc się nad nim nie skupiałem. Ale podejrzewam, że mają ich więcej niż Ty rozsądnych postów.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #534 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 09:13:11 »
Ale co ukrywają? Byłem wczoraj w CK. Wszystko normalnie stoi na półce. Nic do ukrycia. Jesteś szalony czy tylko udajesz?
A mi wczoraj odpisali, że już nie mają Darkness. Od razu zaznaczam że pytałem o cenę:)

Online michał81

« Odpowiedź #535 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 09:33:47 »
A mi wczoraj odpisali, że już nie mają Darkness. Od razu zaznaczam że pytałem o cenę:)
pewnie schowali przed szpiegami specami z forum którzy zdradzają się jak pytają najpierw o cenę ;)
« Ostatnia zmiana: Cz, 27 Marzec 2025, 09:41:15 wysłana przez michał81 »

Offline komiks

« Odpowiedź #536 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 09:35:30 »
Z tego co pamiętam to są tam komiksy Mandioki. Sam widziałem je fizycznie w sklepie, bo Komikslandia to nie tylko sklep online ale też stacjonarny.
Rozmowa była na temat Gildia vs Komikslandia online.
https://komikslandia.pl/

Widziałem tam wiele bardzo fajnych rzeczy, akurat "Darkness" moim zdaniem do takich nie należy, więc się nad nim nie skupiałem. Ale podejrzewam, że mają ich więcej niż Ty rozsądnych postów.
Jeśli mają Darkness, to znaczy że kłamali. Właśnie o tym cały czas piszę, robią was w bambuko, a wy ich bronicie.

Cały czas mają, tutaj nie wiadomo tylko ile sztuk. I właśnie o tym mówię, jeśli sprzedają te komiksy na Allegro, to dlaczego udają, że już ich nie mają?

Offline komiks

« Odpowiedź #537 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 09:50:05 »
Najlepsze jest to, że robicie im krecią robotę. Temat umarłby dawno temu śmiercią naturalną, gdyby nie "obrońcy", którzy cały czas go podsycają. Przeczuwam, że zaraz będą latały screeny z danymi firmy.

Online Castiglione

« Odpowiedź #538 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 15:37:01 »
Mnie nie zależy, jakie screeny będą latać, komentuję sobie tylko różne głupoty, które się tu wypisuje.

Offline Xmen

« Odpowiedź #539 dnia: Cz, 27 Marzec 2025, 17:40:40 »
Mi się wydaje, że niech oni sobie sprzedają te komiksy za ile chcą. Pomyślmy o ludziach którzy są gotowi zapłacić 8 pak za darkness. Oni zdecydowanie bardziej potrzebują uwagi.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.