Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 187278 razy)

Rusty i 13 Gości przegląda ten wątek.

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #870 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 18:24:43 »
Tylko to niekoniecznie wina Egmontu coś czuję, w Łodzi padło, że będzie to wydanie bazowało na wydaniu Absolute - a wydanie to ma właśnie identyczną okładkę. Zgaduję więc, że taki padł wymóg podczas umów.

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline death_bird

« Odpowiedź #871 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 19:05:18 »
Okładka średnia. Liczyłem po cichu na tą z pierwszego tomu wydania Compendium.

Ależ komuś tutaj się nie chciało.
Widzę miks okładki TM-Semic 10/95 z (najprawdopobniej, posiłkuję się siecią) Astonishing X-Men #1 Jim`a. W każdym razie poznaję Logana, Jubilee, Cyclopsa (zmieszanego z Havokiem) i Psylocke. A ten olbrzym to pewnie wariacja Colossusa. Pełne lenistwo...  8)
« Ostatnia zmiana: Cz, 12 Marzec 2026, 19:59:27 wysłana przez death_bird »
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline amsterdream

« Odpowiedź #872 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 22:30:26 »
Przecież ten komiks (zgodnie z grafiką) jest Jima Iee :D a nie Jima Lee, który (pewnie) ma wyłączne prawa do oryginalnego logo ;)

Masakra. Okładka beznadziejna, czcionka beznadziejna i Jim Iee ::) ::) ::)
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline Crono

« Odpowiedź #873 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 22:33:08 »
Grafika może być, ale ta czcionka to dramat.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #874 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 22:37:25 »
Na album składają się zeszyty WILDC.A.T.S #1–13 i #50

A czemu aż taka dziura?

« Odpowiedź #875 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 22:44:47 »
Ponieważ zeszytów pomiędzy nie rysował Jim Lee?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline amsterdream

« Odpowiedź #876 dnia: Cz, 12 Marzec 2026, 23:18:59 »
Czyli oni wydają tylko Jima Lee? Eee... to lipa. Jak już ktoś się za to bierze to cała seria powinna polecieć.

Offline michał81

« Odpowiedź #877 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 00:23:39 »
Ten zeszyt #50 nie będzie w całości. To będzie tylko historia która stworzył Jim Lee czyli 8 stron. #50 zeszyt Wild Cats to zeszyt zamykający pierwszą serie i taka swoista antologia najważnieszych twórców, którzy nad nią pracowali. Historia Alana Moorea jest najczęściej dodawana do zbiorczego wydania z zeszytami, które on napisał. Tam nie na ciągłości fabularnej pomiędzy historiami, wiec nie odczuje się żadnej dziury fabularnej.

Natomiast w tym tomie jest jeszcze pierwszy zeszyt serii która zaczął pisać Morrison a Lee ją ilustrował (seria 3), która miała być restartem/rebbotem serii. I na tym jednym zeszycie się skończyła bo się twórcy nie mogli dogadać. Ten zeszyt kończy się cliffhangerem. Z tego co rozumiem będzie w tym tomie dodatkowo scenariusz zeszytu drugiego, który się nigdy nie ukazał.
« Ostatnia zmiana: Pt, 13 Marzec 2026, 00:25:21 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #878 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 05:26:28 »
Czyli oni wydają tylko Jima Lee? Eee... to lipa. Jak już ktoś się za to bierze to cała seria powinna polecieć.
Ale jak to ma Egmont wydać? Dla ciebie jest łatwo powiedzieć powinna lecieć cała seria, ale jest jeden duży problem. Poza jeszcze zeszytami napisanymi przez Alana Moore'a nie a innych zbiorczych, czyli całość jest zebrana do tej pory tylko do zeszytu #34. Pozostałe nigdy nie zostały zebrane w żadne wydanie zbiorcze (może nawet być problem z materiałami aby takie wydanie stworzyć).

Ten komiks wychodzi tylko dlatego, że Studio Lain wyda CyberForce, o czym pisałem już wcześniej.

Offline stab

« Odpowiedź #879 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 11:22:31 »
Przecież ten komiks (zgodnie z grafiką) jest Jima Iee :D a nie Jima Lee, który (pewnie) ma wyłączne prawa do oryginalnego logo ;)

https://egmont.pl/WildCATS-101318054.html

Poprawili na LEE.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #880 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 11:55:15 »
@UP
Tak jak kiedyś dorysowali rękę temu posągowi rycerza na okładce Rosy 10. Oczywiście tylko w internecie, bo w rzeczywistości jej nie było. ;)

Offline gashu

« Odpowiedź #881 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 14:47:26 »
Widzę miks okładki TM-Semic 10/95 z (najprawdopobniej, posiłkuję się siecią) Astonishing X-Men #1 Jim`a. W każdym razie poznaję Logana, Jubilee, Cyclopsa (zmieszanego z Havokiem) i Psylocke. A ten olbrzym to pewnie wariacja Colossusa. Pełne lenistwo...  8)

Ale to chyba żadna niespodzianka, że "Dzikie K.O.T.Y." w swojej pierwotnej wersji stworzonej przez Lee i Brandona Choi (czyli tej którą dostaniemy w tym wydaniu) to ordynarna zrzynka z X-Ludzi.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #882 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 15:42:37 »
Aż wykopałem z szafy te nasze stare polskie wydanie sprzed prawie 30 lat. Zapomniałem, że Semic wydał to trochę inaczej niż pozostałe tytuły i dali to na kredzie (lub czymś ją przypominającym). Pomimo tylu lat na karku dobrze się zachowały te zeszyty, nic się nie rozlatuje, trzyma wszystko jak w dniu zakupu. Inna sprawa, że to już nie były te katowane po kilkadziesiąt razy komiksy, jak Marvele czy DC. Rysunek to kwintesencja Jima Lee, chyba najlepsze, co sh początku lat 90. miało do zaoferowania. Scenariusza nie będę komentował. Przeczytałem kilka dymków i postanowiłem skupić się tylko na rysunkach. Dla nich naprawdę warto kupić ten tom. Ale mając to w zeszytach nie widzę powodu by wymieniać i płacić drugi raz.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #883 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 16:04:37 »
No ja właśnie nie wiem czy kupowanie tego drugi raz ma jakikolwiek sens. Moje wydanie wygląda jak prosto z kiosku, ta kreda dobrze zniosła uplyw czasu. Jeszcze ta cena  ::)

« Odpowiedź #884 dnia: Pt, 13 Marzec 2026, 16:21:21 »
Nie było zapowiadane żadne wydanie, więc nie dziwię się że ci się pomyliło ;)

Ale lipa a zastanawiałem się czy nie kupić, ale to byłem przekonany że polecą całość chociażby ten vol. 1 i tom z Moore'm będzie później a tak? Przecież ten komiks był o niczym.