Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 186713 razy)

OokamiG, Evertsen_Dante, xardas, Crono i 15 Gości przegląda ten wątek.

Online PabloWu

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #1095 dnia: Dzisiaj o 16:08:12 »
Weapon X jest dużo lepszym komiksem od przegadanej Dark Phoenix Saga , do lektury której nie mam najmniejszej ochoty wracać. Może wśród fanów X-Men ta historia jest otoczona kultem i ma duże znaczenie dla całej sagi mutantów ale jakby mnie ktoś kto rzadko czyta marvelowych przebierańców spytał po co sięgnąć to Mroczna Phoenix byłaby daleko w tyle.

Online Crono

« Odpowiedź #1096 dnia: Dzisiaj o 16:21:27 »
Lubię Weapon X, ale nie rozumiem tych ochów i achów kierowanych do tej historii. Dla mnie postać Wolverine'a została zdefiniowana przez takie historie jak Fatalne Oddziaływania czy pierwsze zeszyty jego solowej serii (ongoing, nie pierwsza mini seria), gdzie występował jako Patch.
Co do DPS, to jak pierwszy raz czytałem tą historię (a te pierwsze zeszyty Tm-semic uzupełniłem dopiero kilka lat po zakończeniu wydawania serii) to zrobiła na mnie niesamowite wrażenie. Fakt, dużo tam tekstu co może odstraszać, ale dla mnie to pozycja kultowa.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1097 dnia: Dzisiaj o 16:38:49 »
Trochę słabo. W serii która nazywa się "kamienie milowe" wydali takiego gniota jak trylogia mesjasza, w trzech grubych tomach😬🤯 a nie wydadzą DPS ???
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1098 dnia: Dzisiaj o 18:16:04 »
Może się ogarną i dadzą na sam koniec. Nawet jeśli przegadana (w końcu to Claremont), to i tak kawał świetnej historii. Czwarty raz po polsku chętnie postawię na półeczce.

Online michał81

« Odpowiedź #1099 dnia: Dzisiaj o 18:45:27 »
A nie lepiej jakby Egmont zostawił i porzucili wydanie Mrocznej Phoenix, tym samym zostałaby otwarta droga do wydania epika  The Fate of the Phoenix? Dla mnie to jest lepsze rozwiązanie niż kolejny wyrwany fragment serii
« Ostatnia zmiana: Dzisiaj o 19:25:27 wysłana przez michał81 »

Online Crono

« Odpowiedź #1100 dnia: Dzisiaj o 18:52:24 »
Masz rację michał81. W sumie to mogliby zakończyć wydawanie Punktów zwrotnych na tych dwóch zapowiedzianych tomach. Byłaby nawet szansa na pozostawienie starego logo na grzbiecie.

Offline Gustavus_tG

« Odpowiedź #1101 dnia: Dzisiaj o 20:09:50 »
W sumie spoko. Oprócz Phoenix Saga to jeszcze Days of Future Past jest w tym epiku. Tylko epiki z X-menami to u nas Mucha wydaje.

Online Crono

« Odpowiedź #1102 dnia: Dzisiaj o 20:27:13 »
No i dobrze. Wydają w większym formacie.