No dobra, wreszcie w pociągu, trochę można złapać oddechu po targach i przede wszystkim wczorajszym panelu Egmontu, i drugim w jakim miałem okazję być na żywo, pokrótce więc moja opinia, ograniczę się do amerykańskich, z racji, że najbardziej mnie one interesują:
Star Wars nuda, oprócz jednego złota na które czekałem -
Epic Collection wreszcie zbiorę w porządnych wydaniach komiksy z Legend, tak wiem, że była kolekcja, ale ominęła mnie ona, a z resztą wydania Epicowe Egmontu na pewno będą lepsze niż to co nam serwowało DeAgostini.
Z Marvela co mnie najbardziej cieszy:
Nowy Ultimate - szybciej niż zakładałem, ale cieszę się jak dzieciak, biorę te serie od razu, szkoda jedynie, że wydania w krótkich trejdach, zamiast zebrać parę i zrobić grubaska na twardo.
Epici z Spider-Manem z lat 70 - nowy materiał i spokojnie nie będzie na razie powtarzania zeszytów z Origins.
Tutaj boli brak
Brand New Day - wychodzi film, okazja idealna, ale cóż, jestem w stanie to zrozumieć bo w Classic właśnie będą Epici z Pajączkiem i właśnie
dwa tomy Milesa Moralesa - czyli do końca 2026 zamkniemy go, a przynajmniej serię któr dzieje się właśnie jeszcze w starym Ultimate, miło, że tak szybkie tempo.
Avengers Twilight Chipa Zdarsky'ego - nie spodziewałem się takiego tytułu, bardzo miła niespodzianka, słyszałem dużo dobrego o tym, sprawdzę na pewno.
SHIELD Jonathana Hickmana - kolejny tytuł niespodziewany, ale no Hickman u nas ma status cenionego twórcy, więc widzę, że powoli Egmont leci z jego tytułami z Domu Pomysłów, które niekoniecznie są F4 czy Avengers.
DC:
cztery tomy Batman/Superman World's Finest - w cholerę cieszy mnie, że aż tyle, uwielbiam tą serię całym serduszkiem.
Absolute Power i późniejsze serię z Batmanem, Supermanem, i Wonder Woman - czyli jednak już w 2026, bardzo dobra informacja, jedynie ciekawe, że serie solowe poszczególne będą wydawane na twardo, a nie na miękko, wracamy trochę do czasów New 52 widzę pod tym względem.
Z klasyki:
Man of Steel Byrne'a i
New Gotham - tak jak New Gotham się spodziewałem to Supka Byrne'a nie, ale pozytywne zaskoczenie, miło, że dostaniemy całość jego sagi Supermana, po tym co dostaliśmy w wyrywkach w BiZ chciałem iść w wydania orginalne, miło więc, że Egmont da nam to po polsku.
Supergirl: Woman of Tomorrow - do przewidzenia ze względu na film, mam w wydaniu BiZ, ale biorę wydanie Egmontu, świetny tytuł który z miłą chęcią powtórzę w powiększonym formacie w DC Deluxe.
Batman: Dark Patterns - słyszałem o tej serii dużo dobrego, sprawdzę na bank.
Batman: Hush w DC Deluxe - było do przewidzenia, że go wydadzą skoro wydadzą Husha 2, mimo, że znam doskonale i mam w wydaniu kolejnym rozważę zakup. Oczywiście Husha, bo Husha 2 nie zamierzam tykać nawet końcówką kija
WildC.A.T.S - no no no

Fajno, fajno, widzę ktoś tutaj zauważył, że chyba jednak komuś udaje się zajebiście sprzedawać lata 90 takie i postanowił się zaczepić

Ogólnie zapowiedzi uważam za przewidywalne, z parę maksymalnie zaskoczeń. Ale są to dobre zapowiedzi, i zapowiada się solidny rok