Autor Wątek: Egmont 2026  (Przeczytany 278315 razy)

dmlakers1, Michał, Crono, Kodo i 11 Gości przegląda ten wątek.

Offline amsterdream

Odp: Egmont 2026
« Odpowiedź #375 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 23:08:42 »
Tak

Chałtura straszna, omijać szerokim łukiem.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline radef

« Odpowiedź #376 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 23:09:04 »
Chyba jednak pomyłka:) W swoim pierwszym poście
wspomniałeś o cenie 49,99 zł więc sam zasiałeś ten zamęt:)
Aaa... Mea culpa, 100 zł ofc.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline MonsterGirl

« Odpowiedź #377 dnia: Cz, 08 Styczeń 2026, 23:45:58 »
Na komiksopedii też już wszystko wisi + kilka okładek i szczegóły dot. autorów oraz pierwowzorów. Po zalogowaniu można dodawać do list życzeń.

https://komiksopedia.pl/aktualnosc/zapowiedzi-egmontu-na-marzec-2026/

Komiksopedia - newsy, wywiady, artykuły, kalendarz wydarzeń, baza danych. Możliwość oceniania i tworzenia własnych kolekcji.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #378 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 00:12:34 »
Dla mnie wiadomością jest to, że wreszcie wyjdzie Król Conan. Super, brawo Egmont, najwyższy czas. No i Punisher - ja biorę. Natomiast ciekawe co to jest ten Miki i Smok z Glasgow. Z Bohaterami Disneya i MegaGiga to wiadomo - jak radef poda zawartość, to będzie wiadomo czy kupić. I ta Władza Absolutna Waida, to kolejny tom Superman&Batman?

Offline Warpath

« Odpowiedź #379 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 01:09:40 »
Pełna zgoda, w moim przypadku King Conan również niekwestionowany number 1 zapowiedzi.

Ponadto Venom 2 i D&D + Lasy Opalu 4.

Wiem, że jestem wyjątkiem, ale ja akurat nie jaram się kroczącym Absolutem. Do tej pory z w miarę wspołczesnego DC brałem Nightwinga, Tytanów, Detective Comics + wcześniejszy cykl Action Comics z Warworld. Odbiłem się od takiego Flasha czy B/S: World's Finest. Dobrze, że wciąż jest obecna klasyka, więc z głodu nie umrę ; )

Offline Xmen

« Odpowiedź #380 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 01:30:11 »
 A co to jest "władza absolutna. pozbawieni mocy tom 1" ?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Burizleif

« Odpowiedź #381 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 01:55:09 »
Prawdopodobnie 1 tom składaka Absolute Power wzorowanym na wydaniu Urban Comics.

Offline Xmen

« Odpowiedź #382 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 02:23:25 »
To jest jakiś event DC ?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline michał81

« Odpowiedź #383 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 05:41:14 »
To jest jakiś event DC ?
Tak. Po nim wystartowała linia Absolute z której my dostaniemy Batmana, Supermana i Wonder Woman.

Offline Pestak

« Odpowiedź #384 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 06:55:45 »

Niestety natura komplecisty mi na to nie pozwoli.
Mam tylko nadzieję, że nie spartolą tego wydania tak jak zrobili to z Dziennikiem Wojennym.

Offline Xmen

« Odpowiedź #385 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 07:38:10 »
Tak. Po nim wystartowała linia Absolute z której my dostaniemy Batmana, Supermana i Wonder Woman.
Bez znajomości Absolute power da się wejść w serie z linii Absolute? Czy wtedy nie załapię co i jak?

Offline michał81

« Odpowiedź #386 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 07:44:17 »
Bez znajomości Absolute power da się wejść w serie z linii Absolute? Czy wtedy nie załapię co i jak?
Można czytać serie Absolute bez znajomości eventu. To jest całkowicie oddzielne uniwersum.

I po  Absolute Power będzie też całkiem nowa linia wydawnicza DC ALL IN, zamykajaca linie Uniwersum DC. Jej częścią będą też komiksy z serii Absolute oraz nowe starty (i kontynuację, choć tu trzeba poczekać jak u nas będzie to wydane) serii już wydawanych.

Offline michał81

« Odpowiedź #387 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 08:36:53 »
Nie nazwałbym tego chałturą tylko raczej pulpą pod kątem koncepcji w jakiej ten komiks jest napisany. Oczywiście dla hardorowych fanów może to być świetokradctwo na miarę Punishera Aaron King of Killers.

Offline Takesh

« Odpowiedź #388 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 09:34:12 »
Frankencastle jest bardzo fajne. Serio.

Pisałem już o tym wiele razy. Też miałem obawy, ale zacząłem to czytać i strasznie mnie wciągnęło i byłem zawiedziony, że tak szybko się skończyło... A jestem wielkiem fanem Pogromcy, szczególnie wersji Ennisa z Max i klasycznych Pottsa, Barona, Dixona i Abnetta z Lanningiem.
Była to też przeciwwaga dla Maxa właśnie. Frank walczył z typowymi superzłolami, został Kapitanem Ameryką, ale to właśnie wersja z potworami jest z tego najlepsza. I z największą przyjemnością kupię po polsku i przeczytam ponownie. I ja polecam fanom Pogromcy, bo to jest dalej nasz Frank. To nie jest żadne out of charakter. Po prostu zwykły człowiek z giwerą w świecie Marvela miał takie same szanse, jak Frank w starciu z Dakenem.

To jest świetnie napisane. A i styl Moore'a jak mi nie pasuje do przygód Pogromcy, tak jest idealny do przygód Frankencastle'a.

Frankencastle? Ja Polecam!

Offline Pocztar

« Odpowiedź #389 dnia: Pt, 09 Styczeń 2026, 09:47:59 »
Frankencastle?

To jest tak głupi pomysł, że aż musi być fajny :)