Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 457829 razy)

Offline Gazza

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2850 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 11:53:05 »
Ale Strażników to bym jednak nie pomniejszał. Szczegółowe rysunki, dużo smaczków w kadrach, nie wydaje mi się, żeby to się nadawało jako pociągowa czytanka.
Mam amerykańskie wydanie - spokojnie daje radę. Druk jest precyzyjny ale rozmiar oczywiście mniejszy. Do CZYTANIA spokojnie wystarczy. Jak komuś podejdzie to ma drogę do lepszych wydań otwartą. Polecam.
Jeśli Egmont nie zawali (jakość, cena) to będę stałym odbiorcą linii. Mogli urozmaicić pierwszą falę - ale i tak świetne info. Jeśli dowiozą na każdym poziomie oczywiście. Na Amazon po 30-35 zł śmigają angielskojęzyczne.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Wrzesień 2025, 11:55:11 wysłana przez Gazza »

Offline Masonna

« Odpowiedź #2851 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 11:56:33 »
Kurcze, w pierwszej chwili się ucieszyłem jak zobaczyłem, że będzie wznowienie Trybunału Sów, a potem doczytałem, że to będzie wydanie gówniane. No nic, pozostaje mieć nadzieję, że zrobią jakieś wydanie, na które ten arc zasługuje. Niestety Batman z N52 się pozbyłem i teraz żałuję. Wprawdzie mam to czarno-białe wydanie, ale ja wolę kolor. Trybunał Sów zasługuje na absoluta po polsku, albo przynajmniej w takim pseudoomniaku jak Śmierć Supermana.

W ogóle N52 jest super, a w porównaniu z następnymi resetami to wręcz genialne. Mogliby wydać całość Supermana z N52 (serię Superman, nie Action Comics), Aquamana i Futures End. Jakie to było dobre.
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Wrzesień 2025, 12:00:26 wysłana przez Masonna »
Komary rypią...

Offline xanar

« Odpowiedź #2852 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 12:21:21 »
New52 było dobre do pewnego momentu, Rebirth też było dobre, dopiero później zaczęło być znacznie gorzej.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline donT

« Odpowiedź #2853 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 13:01:59 »
Kurcze, w pierwszej chwili się ucieszyłem jak zobaczyłem, że będzie wznowienie Trybunału Sów, a potem doczytałem, że to będzie wydanie gówniane. No nic, pozostaje mieć nadzieję, że zrobią jakieś wydanie, na które ten arc zasługuje. Niestety Batman z N52 się pozbyłem i teraz żałuję. Wprawdzie mam to czarno-białe wydanie, ale ja wolę kolor. Trybunał Sów zasługuje na absoluta po polsku, albo przynajmniej w takim pseudoomniaku jak Śmierć Supermana.

Oczekiwanie vs rzeczywistosc. Nie dowalam sie, ale to NIE sa wznowienia, tylko inne wydania dla innego targetu - komiksowych casuali, ktorzy czytaja od czasu do czasu, po taniosci, przy okazji. Tacy ludzi maja kompletnie inne wymagania i pukaja sie w glowe widzac ile psychofani wydaja na absoluty czy inne omnibusy. Dzieki compactom te tytuly dotra takze innych komiksiarzy, ktorych z roznych wzgledow normalne wydania nie interesuja. Ja przykladowo kupilem sobie jakis czas temu Authority CE zbierajace caly run oryginalnych tworcow. Na standardowe szkoda mi bylo hajsu, bo nie gustuje za bardzo w takiej tematyce, ale male, lekkie i poreczne, za dyszke? Czemu nie? I o to w tym chodzi.
You know nothing. Hell is only a word. The reality is much, much worse.

« Odpowiedź #2854 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 14:59:04 »
Nic nie stoi na przeszkodzie nawet kupić sobie tych komiksów mając wydanie normalne. Tak idealnie na podróż jakąś takie wydanie poręczne i budżetowe może sprawdzić się idealnie, z porównaniu z taką cegłą na twardo  :D
I też jestem ciekaw jednej rzeczy - skoro linia startuje w październiku już to coś czuję, że w Łodzi na stoisku Egmontu będą do dostania one, może w niedzielę, po panelu Egmontu  ;)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline komiks

« Odpowiedź #2855 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 19:53:32 »
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline JanJ

« Odpowiedź #2856 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 21:10:01 »
Sorry, ale córki mnie męczą - czy E zapowiadał może siódmy, czyli ostatni tom Czaroliny lub piąty tom Zory? We Francji Czarolina wyszła ponad rok temu. Czy skasowali te serie?
« Ostatnia zmiana: Pt, 19 Wrzesień 2025, 21:14:55 wysłana przez JanJ »

Offline radef

« Odpowiedź #2857 dnia: Pt, 19 Wrzesień 2025, 21:26:00 »
Ostatnio Egmont miewa opóźnienia spore względem Francji, więc obstawiam, że będą w swoim czasie.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2858 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 15:53:50 »
Oczywiście, oczy - kurde - wiście. Które to już wydanie/dodruk "Batman - Rok Pierwszy" od 2017 roku? Drugie? Trzecie? A mimo to Egmont dalej nie potrafi dobrze tego wydrukować. Na lewych stronach jest ok, na prawych jest przesunięcie, pogrubienie, niewyraźność. Bo 4 zeszyty za przeklęte 60 zł, to już za dużo, by to można wydać na normalnym poziomie, bez fuszerki. Dziękuję Egmoncie za piękny prezent na Dzień Batmana.

Wkurzają już mnie te wydawnictwa, które mają tyle lat na rynku, a dalej robią proste błędy. Jak to wina drukarni, to walcie im kary umowne, a nie powtarzajcie to samo w już dość regularnych odstępach czasu. Ja już mam tego dość, bo płacę za te komiksy już naprawdę duże pieniądze. I oczekuję za to choć minimum jakości. Właśnie dlatego żałuję, że te Batmany 404 - 407 nie zostały wydane w którejś Kolekcji. Bo kolejny raz dałem się namówić na wydanie Egmontu i znowu się sparzyłem. Dlaczego ciągle narzekam na Egmont - bo ciągle robi właśnie takie rzeczy, od których chce się tylko kląć i przeklinać własną głupotę. Jestem frajerem - dziękuję, nie polecam.

« Odpowiedź #2859 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 16:11:13 »
Oczywiście, oczy - kurde - wiście. Które to już wydanie/dodruk "Batman - Rok Pierwszy" od 2017 roku? Drugie? Trzecie? A mimo to Egmont dalej nie potrafi dobrze tego wydrukować. Na lewych stronach jest ok, na prawych jest przesunięcie, pogrubienie, niewyraźność. Bo 4 zeszyty za przeklęte 60 zł, to już za dużo, by to można wydać na normalnym poziomie, bez fuszerki. Dziękuję Egmoncie za piękny prezent na Dzień Batmana.

Wkurzają już mnie te wydawnictwa, które mają tyle lat na rynku, a dalej robią proste błędy. Jak to wina drukarni, to walcie im kary umowne, a nie powtarzajcie to samo w już dość regularnych odstępach czasu. Ja już mam tego dość, bo płacę za te komiksy już naprawdę duże pieniądze. I oczekuję za to choć minimum jakości. Właśnie dlatego żałuję, że te Batmany 404 - 407 nie zostały wydane w którejś Kolekcji. Bo kolejny raz dałem się namówić na wydanie Egmontu i znowu się sparzyłem. Dlaczego ciągle narzekam na Egmont - bo ciągle robi właśnie takie rzeczy, od których chce się tylko kląć i przeklinać własną głupotę. Jestem frajerem - dziękuję, nie polecam.
Miałeś chyba na myśli wkurza mnie Egmont - bo jak Hachette zrobi coś takiego, lub nawet większego to milczysz z czystą premedytacją.
Skąd wiesz, że jakby ukazał się ten tom w kolekcji w Kolekcji to było by dobrze? Hachette przecież nie robi większych błędów prawda...?

Prawda...?  ;)

Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online michał81

« Odpowiedź #2860 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 17:05:05 »

Auuuu, moje oczy. Co tu się wydarzyło? To pewnie tylko u ciebie. @Wayne nie szkaluj Hachette.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2861 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 17:23:40 »

A jakby poszło info, że ktoś oberwał karę umowną to lepiej by Ci było z tym źle wydrukowanym komiksem czy jak? :D

Online Bazyliszek

« Odpowiedź #2862 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 17:28:43 »
Ja bym po prostu chciał, żeby przestali robić błędy drukarskie. 12 lat znowu nieprzerwanie superhero drukują i ciągle coś nie tak. A ja za to płacę ciężkie pieniądze.

Online michał81

« Odpowiedź #2863 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 17:46:19 »
Ja bym po prostu chciał, żeby przestali robić błędy drukarskie. 12 lat znowu nieprzerwanie superhero drukują i ciągle coś nie tak. A ja za to płacę ciężkie pieniądze.
Nie wiem jak to liczysz ale Hachette wydaje komiksy od 2012, czyli 13 lat nie 12 jak sugerujesz i ciągle jak widać nie potrafią.
Spoiler: PokażUkryj
WKKM Imperialni

Offline Cringer

« Odpowiedź #2864 dnia: Pn, 22 Wrzesień 2025, 18:38:39 »
A ja za to płacę ciężkie pieniądze.
W tym problem. Wiec nie kupuj. Przestaną zarabiać, to przestaną wydawać. I może inne wydawnictwa będą miały dostęp to DC, np Mucha albo Studio Lain. I wtedy będzie drogo i z błędami, albo drogo i niedostępnie.