Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 414525 razy)

Offline Rotting Hood

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2715 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 20:12:19 »
Dlaczego bez sensu? Jestem po 1 tomie, dokupię 2-3 i Diabelskie rządy, a później nie wiem co wydadzą, ale jak pociągną Zdarskiego to pewnie też kupię. Nie wchodziłam we wcześniejszy świat Daredevila, dlatego moja styczność z nim to ten 1 tom (kupiłam też 1 tom Millera, ale jeszcze nie zaczęłam).

Offline michał81

« Odpowiedź #2716 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 20:37:08 »
Bez sensu jest nie kończyć konkretnego runu twórcy. Chyba, że ci nie podchodzi to wtedy zrozumiałe, ale Zdarsky wg mnie dowozi do końca.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2717 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 20:39:02 »
A jaką część przedwiecznych rysuje Esad Ribić? cały? pół?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Masonna

« Odpowiedź #2718 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 20:41:36 »
A ten "Sądny dzień" wpływa jakoś na serie o X-Menach? Czy jest jak te eventy, które śmiało można sobie odpuścić, bo choć przedstawione w nich zmiany świata są gigantyczne, to potem pod koniec wszystko wraca do punktu wyjścia i pozostają bez echa w głównych seriach?
Komary rypią...

Offline Death

« Odpowiedź #2719 dnia: Śr, 03 Wrzesień 2025, 21:08:46 »

No jak już tak polecacie Chimery Wenus (swoją drogą świetny komiks) z tyłu najnowszego tomu Gwiezdnego zamku, to może byście wydali w końcu drugi tom, który na polską premierę czeka od maja 2023...

Offline eyesore

« Odpowiedź #2720 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 14:55:59 »
czy było gdzieś jakieś info co dalej z Marvel Knights Spider Man tom 2?

Offline Toranga

« Odpowiedź #2721 dnia: Cz, 04 Wrzesień 2025, 22:36:56 »
A jaką część przedwiecznych rysuje Esad Ribić? cały? pół?

Całość.

A ten "Sądny dzień" wpływa jakoś na serie o X-Menach? Czy jest jak te eventy, które śmiało można sobie odpuścić, bo choć przedstawione w nich zmiany świata są gigantyczne, to potem pod koniec wszystko wraca do punktu wyjścia i pozostają bez echa w głównych seriach?

Jak doczytam to zrobię o tym filmik, ale z tego co widzę i na ile znam życie to niezbyt.
Choć nie jest to bez echa w głównych seriach, bo są one nawet ujęte w Omniaku (Immortal X-Men, X-Men Red, Wolverine i chyba Marauders) i dzieją się tam rzeczy bezpośrednio związane z eventem.

Offline Pyrovatis

« Odpowiedź #2722 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 11:28:13 »
Wiadomo coś może kiedy mniej więcej Egmont ogłasza dodruki na pozostałą część roku? Bo to co zapodali to sięgało lipca, a tu już wrzesień i ani widu ani słychu...

Offline xfenix

« Odpowiedź #2723 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 20:26:45 »
Wiadomo, w komentarzach na FB odpowiadali, że lista dodruków najprawdopodobniej ukaże się w październiku.

Offline tomekrusłan

« Odpowiedź #2724 dnia: Pt, 05 Wrzesień 2025, 23:20:27 »
Przydałby się "Hellboy w piekle"

Offline lis22

« Odpowiedź #2725 dnia: So, 06 Wrzesień 2025, 04:48:28 »
Jak daleko jesteśmy za USA jeśli chodzi np. o Batmana?
Chodzi mi o to, kiedy u nas może się pojawić ten nowy run reklamowany teraz min, na YT? - Matt Fraction, Jorge Jimenez?

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2726 dnia: So, 06 Wrzesień 2025, 07:57:23 »
Zrobili by w końcu porządny dodruk kompletu Hellboya bo ręce opadają. Tak samk Baśnie cisza na tom 21 to czekam juz nie wiem od kiedy...

« Odpowiedź #2727 dnia: So, 06 Wrzesień 2025, 08:41:42 »
Chodzi mi o to, kiedy u nas może się pojawić ten nowy run reklamowany teraz min, na YT? - Matt Fraction, Jorge Jimenez?
Jeszcze dwa tomy Zdarsky'ego, potem Hush 2 (chyba, że go wydadzą później, patrząc na opóźnienia zeszytów które mają być odpowiednio w październiku i w listopadzie) i brak wyznaczonej daty wydania zbiorczego mogą tak zrobić, i po tych dwóch Zdarsky'ego przejść od razu do Fractiona
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #2728 dnia: So, 06 Wrzesień 2025, 08:44:25 »
Zrobili by w końcu porządny dodruk kompletu Hellboya bo ręce opadają. Tak samk Baśnie cisza na tom 21 to czekam juz nie wiem od kiedy...
Daredevil Bendisa tom 3 również czeka na dodruk od dłuższego czasu, kiedy 1-2 dostały go w 2023... 1 tom Millera też się wyprzedał.
Kaznodziei też wypadało by zrobić raz a porządnie dodruk...
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline michał81

« Odpowiedź #2729 dnia: So, 06 Wrzesień 2025, 08:45:49 »
Pytasz czy w przyszłym roku? Zostały jeszcze do wydania 2 tomy runu Chipa Zadarskiego, które jeszcze nie są zapowiedziane. Dodatkowo jest jeszcze ten nieszczęsny Hush 2, który nie wiadomo czy będzie zamykał poprzednią serie czy też będzie samodzielnym tomem (przy czym ostatnie zeszyty złapały opóźnienia i teraz w USA wychodzą dwie seria, jedna startująca od 1 i druga kontynuującą poprzednią numerację).

Jeśli miałby się ukazać 1 tom Fractiona w przyszłym roku (bo raczej więcej nie) to na sam koniec 2026, ale wg mnie jest to mało prawdopodobne, bo jest jeszcze seria Detective Comics oraz wszystko trzeba zgrać też z Absolute Power, które umożliwi wydanie Absolute Batmana.