Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 417804 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #2355 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 13:38:04 »
o_O
Czyli co ? Cały czas wam tam coś ginie  :o
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Death

« Odpowiedź #2356 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 13:49:08 »

Online eyesore

« Odpowiedź #2357 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:05:27 »
A co ma do tego historia wydawnicza? W firmie ewidentnie źle sie dzieje i co z tego że dużo wydaje. Może w takim razie za dużo.
Kupuj te buble jak nie masz problemu. Ja takich rzeczy nie toleruję i pisze czym powinno sie zająć wydawnictwo.
I ostrożnie z tymi przychlastami. Nie życzę sobie.
w sumie to nic, wiesz, jak pracujesz i coś robisz, i nawet jesteś w czymś specjalistą, to możesz się machnąć i pomylić
no ale trzeba pracować, bo taka mądrość z budowy, dobra dla wszystkich mienadżerów i innych mędrców z forum "nie myli się ten co nic nie robi"
ale luzik, największy wydawca w PL gówno się zna i powinien ziemniaki sprzedawać bo jakiś megamózg tak napisał

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #2358 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:17:18 »
Ale tu nie chodzi, że ktoś się machnął. Jasne, zdarza się każdemu. Tylko, że Egmont skompromitował się wydając Superkwęka (i tu o "machnięciu" raczej nie ma mowy), a teraz kompletnie zlewa zapytania o błędy wydruku swojej pozycji. Wystarczyła by informacja, co zamierzają z tym zrobić (jeżeli wogóle). Wydaje mi się, że nie jest to tak skomplikowane i jeżeli wydawca nie jest w stanie ogarnąć takich rzeczy, zwłaszcza z takim doświadczeniem,  to może faktycznie powinien pójść w te ziemniaki.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2359 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:18:10 »
Ziemniaki też trzeba umieć sprzedawać z 3 tygodnie temu na targu kupiłem 2 kilo ziemniaków z pól kilo musiałem wyrzucić bo mi wcisnął zgnite buble. On zarobił ja straciłem.
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:22:13 wysłana przez Alienus66 »

« Odpowiedź #2360 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:28:05 »
Ale tu nie chodzi, że ktoś się machnął. Jasne, zdarza się każdemu. Tylko, że Egmont skompromitował się wydając Superkwęka (i tu o "machnięciu" raczej nie ma mowy), a teraz kompletnie zlewa zapytania o błędy wydruku swojej pozycji. Wystarczyła by informacja, co zamierzają z tym zrobić (jeżeli wogóle). Wydaje mi się, że nie jest to tak skomplikowane i jeżeli wydawca nie jest w stanie ogarnąć takich rzeczy, zwłaszcza z takim doświadczeniem,  to może faktycznie powinien pójść w te ziemniaki.
Dokładnie. Ile kosztuje zebranie paru osób decyzyjnych tam na jakieś 20min spotkanie w firmie, przedyskutowanie problemu i wydanie jakiegoś oświadczenia na swoich social mediach? Nie mówimy o budowie promu kosmicznego, a naprawdę czymś wydaje się prostym, szczególnie jak mówimy o takiej firmie jak Egmont.
To jest komiks za 210zł, jeden z elementów dłuższej sagi z Spider-Manem z tego okresu - to trzeba ogarnąć. A mówienie, że macie większe problemy glutamiluta  - serio? Ile osób u was pracuje? Ogarnąć dwa zespoły - jeden do wycieku danych po ataku, drugi do Marvel Knights Spider-Mana - czy to takie trudne? Błagam, Egmont to wielka firma, spokojnie macie tyle ludzi, żeby dwie rzeczy ogarnąć w tym samym czasie.
A celowe przemilczanie tematu i brak odpowiedzi ludziom na maile, mi na komentarze na FB itp. jest zwyczajnie śmieszne i mało profesjonalne.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Xmen

« Odpowiedź #2361 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:31:29 »
Wpadka Egmontu jednak przebiła tą z ghost Riderem muchy. Tutaj mamy zero komunikacji. Superkwęk zresztą też przebija brak czterech stron, i tak samo jak w przypadku muchy nie zareagowali z własnej inicjatywy, tylko z powodu negatywnych komentarzy. Oni podejście mają też nie najlepsze, bronią się tylko ilością tytułów.
Ja Egmont miałem za w miarę spoko wydawnictwo, no ale jednak biznes to biznes.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline radef

« Odpowiedź #2362 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 14:56:55 »
To jest komiks za 210zł, jeden z elementów dłuższej sagi z Spider-Manem z tego okresu - to trzeba ogarnąć. A mówienie, że macie większe problemy glutamiluta  - serio? Ile osób u was pracuje? Ogarnąć dwa zespoły - jeden do wycieku danych po ataku, drugi do Marvel Knights Spider-Mana - czy to takie trudne? Błagam, Egmont to wielka firma, spokojnie macie tyle ludzi, żeby dwie rzeczy ogarnąć w tym samym czasie.
Co już było tu wiele razy wspominane - Gluta nie pracuje w Egmoncie. Problem Egmont.pl to problem ePWN, natomiast problem "Spider-Mana" to problem Story House Egmont.
To są dwie zupełnie osobne firmy, które łączy tylko tyle, że sklep Egmont.pl jest prowadzony przez ePWN.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że równolegle problemy powinny być rozwiązywane, ale Gluta jedyne co może w sprawie Spider-Mana, to przekazać informację wydawnictwu. Czyli w zasadzie jest na bardzo podobnej pozycji co przeciętny czytelnik wydawnictwa, poza tym że jej mail raczej nie trafi od razu do spamu.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline komiks

« Odpowiedź #2363 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 15:10:01 »
Tutaj na forum w ostatnim czasie panuje jakaś zbiorowa psychoza, albo większość użytkowników to są boty AI.

Sprzedaż oraz obsługę sklepu internetowego egmont.pl realizuje spółka ePWN Sp. z o.o. Co było mówione na tym forum wielokrotnie. Jeśli macie pytania do wydawcy Egmont (Story House Egmont), to należy kierować pytania do wydawcy, a nie do sklepu.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2364 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 15:18:29 »
Wayne jest po prostu za mały, że zrozumieć strukturę Egmontu, tak samo jak był za mały na WKKM. ;) Do Gluty nie można mieć znanych pretensji. 

Offline m4rkiz

« Odpowiedź #2365 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 15:25:40 »
Jasno dali do zrozumienia, że będzie poprawiona wersja.
chyba mocno nadinterpretujesz, albo masz mało do czynienia z korpo
Sprawdzamy, czy jest możliwe wprowadzenie zmian w obecnym planie wydawniczym tak, by "Superkwęk" ukazał się drukiem w należytej formie i spełnił oczekiwania naszych Klientów
dla mnie to znaczy, "poczekamy aż sprawa przyschnie i wszyscy o niej zapomną"

bo co, nagle egmont nie jest pewien czy będzie w stanie wydać poprawiony komiksik, jakich wydali już dosłownie tysiące?

« Odpowiedź #2366 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 15:31:18 »
Jasne, moja pomyłka. Słowa skierowane bezpośrednio do Gluty więc wycofuję  :)
Chodź resztę wiadomości nadal nie cofam - nadal patrząc jak ta firma jest duża to ogarnięcie jakiegoś komunikatu powinno zająć dobę - ja już w czwartek późnym wieczorem zauważyłem ten problem, w piątek rano napisałem pierwsze wiadomości do Egmontu i do Gildii. Tego samego dnia z moją pomocą Komiks On nagłośnił tą sprawę - mamy już wtorek i godzinę prawie 16, Egmont nadal miczy.
Więc tak, nie jest to profesjonalne - tak trudno napisać coś w stylu "nadal myślimy nad rozwiązaniem sytuacji" czy czymś w tym stylu? To już Mucha szybciej wydała oświadczenie pod naciskiem ludzi.
Skoro tyle trwa coś takiego to ile im zajmie ewentualne wydrukowanie właściwego egzemplarza? Pół roku?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2367 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 15:34:43 »
Obawiam się, że nigdy nie wydrukują dobrego egzemplarza.

Offline Alienus66

« Odpowiedź #2368 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 16:08:12 »
Ludzie broniący egmont w tak prostej sprawię jak wydanie komunikatu o zjebaniu nakładu sorry ale to jest absurd
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Sierpień 2025, 16:11:11 wysłana przez Alienus66 »

Offline Xmen

« Odpowiedź #2369 dnia: Wt, 05 Sierpień 2025, 16:30:38 »
Może oni wydali oświadczenie ale my nie wiemy?
Przecież oprócz social mediów mają tyle możliwości, pewnie na tablicy w firmowej stołówce już wisi oświadczenie xd
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.