Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 458288 razy)

AngryDisabledNoises i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Bazyliszek

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1500 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 00:42:55 »
Szkoda, że nie dali tego Flashpointu, bo Meltdown miałby towarzysza do zalegania w zakamarkach magazynów Egmontu. Ja od dawna mówię, ze Egmont Polska (SHE) nie ma planu wydawniczego na komiksy, mimo że komiksy to jedyne co im zostało, bo sprzedali dział Książki. Limitedy od DC czy Marvela to najlepszy przykład. Bo albo dają nam duble, albo takie egzotyki, które potem zalegają w magazynach. Albo gdy strzelili wreszcie w 10-tkę z Weapon X to wkurzyli cały fandom, bo wyszło tego za mało na dużą ilość chętnych. Albo drażnią kolekcjonerów/komplecistów tekturkami na Knightfalla lub X-Mieczy. Mimo 35 lat na rynku popełniane są ciągle szkolne błędy.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1501 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 01:43:48 »
Ten fury w limited to jakieś nieporozumienie. Sam komiks może bym kupił, ale nie w takim formacie. Ze screenów które wrzucił xanar nie wygląda na jakiś artystyczny majstersztyk.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline lis22

« Odpowiedź #1502 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 03:44:45 »
All Star Batman i Robin to jak sama nazwa wskazuje Batman, może i sam komiks to jest dno, ale czy to Egmont obchodzi? Nie, dla nich liczą się liczby w Exelu. A Batman, nawet ten zły sprzeda im się lepiej niż Hawkman.

Czekam na ten komiks z 15 - 17 lat, jego ceny są obecnie są bardzo wysokie o ile znajdzie się używkę, więc bardzo się cieszę z tego wznowienia.
Ciekawe, czy Filmożercy zrobią taką rozpiskę jak co roku, jakie komiksy wyjdą w danym miesiącu?

Offline Kandor

« Odpowiedź #1503 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 04:21:43 »
Czekam na ten komiks z 15 - 17 lat, jego ceny są obecnie są bardzo wysokie o ile znajdzie się używkę, więc bardzo się cieszę z tego wznowienia.
Ciekawe, czy Filmożercy zrobią taką rozpiskę jak co roku, jakie komiksy wyjdą w danym miesiącu?
I niech dorzucą oryginalny zeszyt #10😀

Offline michał81

« Odpowiedź #1504 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 05:46:57 »
Ten fury w limited to jakieś nieporozumienie. Sam komiks może bym kupił, ale nie w takim formacie. Ze screenów które wrzucił xanar nie wygląda na jakiś artystyczny majstersztyk.
możesz kupić wydanie Hachette na rynku wtórnym

I niech dorzucą oryginalny zeszyt #10😀
tym razem będzie, bo wydanie jest na podstawie Absolute'a

Komiksopedia już zrobiła.
« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 05:52:46 wysłana przez michał81 »

Offline lis22

« Odpowiedź #1505 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 06:46:06 »
Heh, jeżeli Kaczogród wychodził przez osiem lat to ta nowa seria z 60 tomami, jeśli przyjmiemy 3 tomy na rok zajmie im ... 20 lat! ... Będę już na emeryturze ;)

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #1506 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 07:07:04 »
Do glutaminuty

Narzekamy na ten katalog, bo po pierwsze wyszedł tydzień później niż zwykle w poprzednich latach. Po drugie, niespodziewanym tytułem w Marvel Limited jest dubel po WKKM. To są zrozumiałe zastrzeżenia dla innych forumowiczów. Tylko sam Egmont wiecznie obrażony że nie jesteśmy mu wdzięczni za to że nam łaskawie w ogóle coś wydaje.

Nie, wy zawsze narzekacie :)

Offline jedrol

« Odpowiedź #1507 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 08:20:17 »
Dla mnie najwiekszy plus tego katologu to przypomnienie mi ze nadal nie kupilem Tintina bo zupelnie ten komiks mi z glowy wylecial :) Sporo komiksow dla moich dzieciakow tez jest kontynuowanych wiec fajnie (moze bylo zapowiadane ale wtedy dopiero zaczynali czytac wiec ta czesc prelekcji zawsze ignorowalem :D). Z egmontu ja zawsze mam co kupic i mam niekonczace sie zaleglosci wiec tez specjalnie na nowe zapowiedzi nie czekalem fajnie ze jest gdzie przejrzec i odswiezyc liste zakupowa

Offline radef

« Odpowiedź #1508 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 09:17:01 »
Heh, jeżeli Kaczogród wychodził przez osiem lat to ta nowa seria z 60 tomami, jeśli przyjmiemy 3 tomy na rok zajmie im ... 20 lat! ... Będę już na emeryturze ;)
Bardziej bym obstawiał 15 lat.
Tylko no - to jest seria, z tego co rozumiem, tworzona, razem z Polską ma ruszyć też w Niemczech i we Włoszech, a pewnie to nie jedyne kraje, gdzie wyjdzie. I jest to seria antologii, więc może być bez większego problemu przerwana w każdym momencie, a nie będzie poczucia, że coś zostało urwane (chyba że zamierzają jednymi tomami dopełniać inne, np. publikując jakieś cykle).
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline lis22

« Odpowiedź #1509 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:39:55 »
Czy All Stars Superman rysował Jim Lee?
Ciekaw jestem też Jego Punishera a co do Punishera: za czasów TM Semic wyszedł czarno biały komiks Punisher War Zone, czy to zostało już kiedyś wznowione? Tam chyba rysował John Romita Jr.

« Ostatnia zmiana: Cz, 08 Maj 2025, 10:42:55 wysłana przez lis22 »

« Odpowiedź #1510 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:49:01 »
Czy All Stars Superman rysował Jim Lee?
Nie, Frank Quitely - Panowie współpracowali już przy New X-Men  :)
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

« Odpowiedź #1511 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 10:59:18 »
Ja od dawna mówię, ze Egmont Polska (SHE) nie ma planu wydawniczego na komiksy
Ah ten Egmont i ich brak planu wydawniczego na komiksy
Ale jak to wydają od Marvel Now współczesnego Marvela chronicznie?
Jak to łączy w przypadku niektórych serii po parę trejdów, i daje nam grube tomy? (Venom Catesa, Daredevil Zdarsky'ego)
Ale jak to wydał całego Ultimate Spider-Mana z Peterem, a teraz zrobi to z Milesem, czy Amazinga Straczynskiego, co poprzednicy nie byli w stanie uczynić?
Ale jak to wyda całe No Man's Land w 7 grubych tomach, a wcześniej Knightfall, Knightquesta i Troikę w całości, nie poszatkowane jak to robił tm-semic?
Ale jak to Egmont wydaje Epici z między innymi Spider-Manem i pozwala nam w ładnych wydaniach mieć przygody z tym bohaterem, a nie poszatkowane?
Jak to Egmont wydał Marvel Knights Spider-Mana w całości, a nie 2/3 zeszytów Millara jak twoje kochane Aszet?  ;) (Egmont na dodatek dorzucił zeszyty Hudlina, żeby nie było dziury pomiędzy Millarem a The Other które jest w 4 tomie Straczynskiego)

Wymieniać dalej? Czy będziesz znów pisał swoje bzdury i krytykował Egmont w imię krytyki?
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline xanar

« Odpowiedź #1512 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 11:11:45 »
Ale duble wydaje a mógł powycinać to co było 20 lat temu  ;D
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline bocik

« Odpowiedź #1513 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 11:27:40 »
Ale duble wydaje a mógł powycinać to co było 20 lat temu  ;D

Wiesz mój syn ma 16 lat i też by chętnie poczytał
Co za ludzie!!??

Offline Midar

« Odpowiedź #1514 dnia: Cz, 08 Maj 2025, 11:31:24 »

A ja na tamtym świecie😀.