Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 420029 razy)

Offline Fanatyk_2004

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1305 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 17:41:37 »
Według ostatniego filmiku powinien dzisiaj się pojawić. Pożyjemy, zobaczymy.

Offline frosty24

« Odpowiedź #1306 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 18:03:59 »
Na fejsie w jednym z komentarzy wspomnieli, że katalog pojawi się w pierszym tygodniu maja. Dziś już niestety nie będzie :(

Offline Burizleif

« Odpowiedź #1307 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 19:17:34 »
1 tydzień maja to akurat w piątek ;).

Offline michał81

« Odpowiedź #1308 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 19:28:18 »
To ja mam takie pytanie. Naprawdę ci wszyscy co czekający oczekują jakiś cudów po tym katalogu?

Zapowiedzi są znane do czerwca a za moment wskoczą już kolejne na lipiec. Wiadomo co zapowiedziano na MFKIG oraz w dwóch filmach youtubowych poświęconych Marvelowi i DC, a co nie dostało jeszcze daty premiery (tak naprawdę tylko Marvel Limited i DC Limited (to drugie) są nie wiadomymi). No chyba, że wszyscy czekają jeszcze na jakieś dodatkowe komiksy frankofońskie.

Offline frosty24

« Odpowiedź #1309 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 19:33:38 »
1 tydzień maja to akurat w piątek ;).

Byłoby naprawdę miło, ale nie robię sobie nadzieji. W ubiegłym roku chyba też katalog sie pojawił po majówce.

Offline Bodom

« Odpowiedź #1310 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 19:37:37 »
Rok temu pojawił się 30 kwietnia. Ściągnięty plik pdf mam z godziny 10:40  ;D

Offline Kandor

« Odpowiedź #1311 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 20:15:18 »
Rok temu pojawił się 30 kwietnia. Ściągnięty plik pdf mam z godziny 10:40  ;D
W 2021 roku to było 30 kwietnia a w kolejnych latach także wyrobili się w jeszcze w kwietniu, o ile pamiętam.

Offline Kandor

« Odpowiedź #1312 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 20:35:37 »
To ja mam takie pytanie. Naprawdę ci wszyscy co czekający oczekują jakiś cudów po tym katalogu?

Zapowiedzi są znane do czerwca a za moment wskoczą już kolejne na lipiec. Wiadomo co zapowiedziano na MFKIG oraz w dwóch filmach youtubowych poświęconych Marvelowi i DC, a co nie dostało jeszcze daty premiery (tak naprawdę tylko Marvel Limited i DC Limited (to drugie) są nie wiadomymi). No chyba, że wszyscy czekają jeszcze na jakieś dodatkowe komiksy frankofońskie.
OK, dla ciebie to nic wielkiego, pewnie zajrzysz sobie ot tak, od niechcenia jak już będzie dostępny. Faktycznie jeszcze w 2021 roku w katalogu można było znaleźć sporo nowości gdyż w październiku poprzedniego roku podawano głównie nowości na pierwszą połowę następnego roku i do czasu publikacji katalogu z grubsza się tego trzymana. W latach następnych od tego odchodzono, a od czasu pojawienia się co tygodniowych krótkich filmików Egmontu coraz częściej dorzucano jakieś tytuły pominięte na konwencie w Łodzi (np.w tym roku ogłoszono Dark Knights of Steell + 1-2 tytuły DC). Więc masz sporo racji, nie powinniśmy zbyt wielu nowości oczekiwać. Z drugiej strony katalog zapewnia pewną przejrzystość, systematyzuje znane wcześniej tytuły, podaje dane publikacji. Poza tym ja sam łapię się na tym że czasem zapominam o paru tytułach zapowiedzianych przez Egmont lub do końca nie wiem który komiks w jakiej formie się ukaże np. w ramach DC Deluxe czy poza tą serią (po rezygnacji z czarnych okładek DC Deluxe ma to dla mnie większe znaczenie). Czymś takim przynajmniej jest katalog dla mnie. Myślę też że wielu z nas nie lubi "spóźnialskich" wydawnictw i jak coś miało być podane/opublikowane "wtedy a wtedy", to oczekujemy tego w tymże terminie, a można też zawsze napisać na stronie wydawnictwa "sorki, będzie 2-3 dni obsuwy" lub "w tym roku będzie w TYM terminie"

Offline 79ers

« Odpowiedź #1313 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 22:57:11 »
Naprawdę ci wszyscy co czekający oczekują jakiś cudów po tym katalogu
Egmont dużo wydaje, pdf można edytować i tyle.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1314 dnia: Śr, 30 Kwiecień 2025, 23:52:28 »
Szkoda że glutaminuta nie pogoniła dziś tych chomików i nie ogłosiła triumfalnie publikacji katalogu jeszcze w godzinach urzędowania. michał81 jak zawsze usprawiedliwia Egmont, nieważne co by zrobili. Ja uważam, że jeszcze coś z klasyczków mogłoby nas zaskoczyć. I chciałbym wreszcie wiedzieć, kiedy dokładnie wyjdzie 5 tom Spider-Mana Straczynskiego.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1315 dnia: Cz, 01 Maj 2025, 02:02:14 »
Z dwie, trzy pozycje muszą rzucić, żeby zaskoczyć. Zawsze coś tam jeszcze wpada czego wcześniej nie zapowiedzieli.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline sikorP

« Odpowiedź #1316 dnia: Cz, 01 Maj 2025, 05:23:59 »

Masz rację, ale z drugiej strony co roku „dżizusek” się nam rodzi i Mikołaja przychodzi z prezentami a i tak większość czeka na te św. Tak samo jest z katalogiem  :D

Online misiokles

« Odpowiedź #1317 dnia: Cz, 01 Maj 2025, 08:35:47 »
O wiele ciekawiej było jak Egmont miał panel na Komiksowej Warszawie. Wtedy to były emocje.

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1318 dnia: Cz, 01 Maj 2025, 10:00:19 »
Zmienię na chwilę temat i napiszę, że wczoraj przeczytałem Punk Rock Jesus i naprawdę nie wiem o czym mówił pan Kołodziejczak na nagraniu. Dla mnie, to dotychczas najlepszy komiks z jakim zapoznałem się w tym roku. Graficznie, wiadomo petarda, natomiast zaskoczył mnie bardzo sprawnie napisany scenariusz, o co wcześniej nie podejrzewałem autora - w zaledwie sześciu zeszytach zamieścił angażującą historię z dobrze nakreślonymi bohaterami. Bardzo polecam bo moim zdaniem wraz z drugim tomem Homara Johnsona to must-have.

Offline Takesh

« Odpowiedź #1319 dnia: Cz, 01 Maj 2025, 10:37:07 »
Punk Rock Jesus to naprawdę świetny komiks. I wreszcie po polsku. Myślę, że będzie w topce wielu forumowiczów. Serio. Najlepsze co zrobił Murphy, a i ogólnie bardzo dobra rzecz.

A jak polskie wydanie? Tłumaczenie ok?