Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 417751 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online michał81

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #900 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 15:33:04 »
do wydania jest 7 Punktów Zwrotnych to nie jest takie "trochę" (6 jeśli nie liczyć Sagi Mrocznej Phoenix), czyli jak będą wydawać po 3 tomy to zakończą w 2027 bo przecież Operation: Zero Tolerance ma być na koniec 2026

da się wydać chronologicznie X-men, ale trzeba by trochę pokombinować i dogadać się z Muchą, która wydała i jak widać chce wykroić sobie kawałek tortu z X-menami (jak pokazałem jest na to materiał w większości zebrany)

Mucha zapowiedziała jeszcze Asgargian Wars, ale też jeszcze da się jeszcze jakość ustawić pomiędzy wydaniami

po za tym niektórzy za bardzo się fiksują na nazwie epic colletion, może wystarczy, że będzie wydawana seria X-men, ale bez dziur i luk fabularnych 
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Luty 2025, 15:37:37 wysłana przez michał81 »

Offline amsterdream

« Odpowiedź #901 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 15:37:19 »
Mucha wydaje w innym formacie, zaraz będą komplecisci płakać. Tak czy inaczej nie ma szans, Egmontowi nie będzie się chciało kombinować. Bądźmy realistami.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Online michał81

« Odpowiedź #902 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 15:39:09 »
to do dupy z takimi komplecistami którym przeszkadza format komiksu, to niech sobie oni składają chronologię z tych wszystkich wydań które ukazały się na polskim runku, wtedy będą na pewno bardziej zadowoleni, a tak mieliby chociaż po kolei ułożone
« Ostatnia zmiana: Pn, 24 Luty 2025, 16:19:51 wysłana przez michał81 »

Offline Piterrini

« Odpowiedź #903 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 15:41:28 »
Chyba przed puszczeniem do druku nikt nawet na to nie spojrzał a szkoda
Było nieraz wyjaśniane, że czytają to wiele razy i po którymś razie (po poprawkach itp.) nie rejestrują już błędów, nie dostrzegają ich. W idealnym świecie kolejna osoba by sprawdzała, ale to kosztuje... Tak samo jeśli obecne osoby przepuszczają błędy to kolejnej pracy by nie dostały, tyle że jakby tak wciąż zmieniać i szukać kogoś kto błędów nie przepuszcza to w ogóle komiksów nie miałby kto przygotowywać...

Mam takie wrażenie że chyba za bardzo liczycie/myślicie na to że ludzie mają wszystko co wychodzi na rynku.
Tak samo "myślą" wydawnictwa przecież, wydawanie czegoś co ledwo zniknęło z półek, a kiedy było dostępne prawie się nie sprzedawało nie ma sensu, musi minąć czas, zobacz że całe pokolenie musiało minąć żeby poSemicowe "szroty" były "bestsellerami". Chociaż wiem co masz na myśli, może niepotrzebnie łączyć to z "nostalgią", po prostu jakaś część klientów danej "niszy" orientuje się w rynku i nie kupi nowego wydania czegoś, co zostało wydane nie tak dawno temu (z wyjątkami oczywiście)...

Piszecie Star Wars - a co z Alienem i Predatorem? Wszyscy zainteresowani już posiadają? Śmiem się nie zgodzić, była bariera cenowa, no i dystrybucja ograniczona względem takiego Egmontu. Te franczyzy są pod Marvelem i to jest kwestia czasu aż E będzie wydawać, tylko czy akurat "starocie" w Epicach czy nowości w tpb?
Widzę Carnage ma 3 tomy, do Venoma jako seria o symbiontach by pasowało, chociaż pewnie materiał już jest w epicach ASM?

Online xanar

« Odpowiedź #904 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 15:47:42 »
Było nieraz wyjaśniane, że czytają to wiele razy i po którymś razie (po poprawkach itp.) nie rejestrują już błędów, nie dostrzegają ich. W idealnym świecie kolejna osoba by sprawdzała, ale to kosztuje... Tak samo jeśli obecne osoby przepuszczają błędy to kolejnej pracy by nie dostały, tyle że jakby tak wciąż zmieniać i szukać kogoś kto błędów nie przepuszcza to w ogóle komiksów nie miałby kto przygotowywać...

Chyba oni tam sprawdzają czy nie ma błędów ortograficznych a nie czy dymki są na właściwych miejscach.  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #905 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 16:03:14 »
Widzę Carnage ma 3 tomy, do Venoma jako seria o symbiontach by pasowało, chociaż pewnie materiał już jest w epicach ASM?
Pierwszy tom Carnage jest zawarty w epikach Amazing Spider-man? Naprawdę potrzebujemy kolejnego wydania Maximum Carnage?
W przypadku klasycznego Venoma sporo rzeczy wyszyło lub wyjdzie w epikach Amazing Spider-man plus swoje 3 grosze dorzuciła jeszcze Mucha oraz kolekcja careffourowa.

« Odpowiedź #906 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 16:08:21 »
Jeśli Venom to tylko Modern Era, bo tak jak mówi Michał, zwykłe Epici to byłby materiał pokrywający się z tym co mamy - a takie historie z Agentem Venomem sądzę mógłby by się na naszym rynku przyjąć patrząc na to jak dobrze się sprzedaje współczesny Venom Catesa
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Online michał81

« Odpowiedź #907 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 16:16:06 »
Musiałbym się temu bardziej przyjrzeć, ale klasycznego Venoma też się da wydać. Tylko nie widzę sensu powtarzania tego co jest epikach Amazing Spider-man (a tego jest sporo). Po prostu ta seria raczej i tak pewnie trafiłaby do fanów Pająka. Po prostu Agent Venom jest mniej kłopotliwy do wydania.

Offline Bushiken

« Odpowiedź #908 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 16:34:56 »
Weź pod uwagę, że 2 Venomnibusy wydane przez Marvela bedące przed Agent Venomen zawierają głównie Mini Serie Venoma których miała od groma w latach 80 i 90 zamiast 1 Ongoingu.
To co jest w tych Omnibusach wydawano też w Epicach.

Online xanar

« Odpowiedź #909 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 16:39:49 »
A to jest jakiś sentyment do tych paździerzy z lat 90-tych ?
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline WolfSazen

« Odpowiedź #910 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 16:58:55 »
Czytając w ostatnim czasie pierwsze 2 omnibusy X-Men nie rozumiem czemu nie można tego zacząć wydawać "po bożemu" jednym ciagiem jak leci. W samych tych dwóch tomach była masa nowego materiału, a to że co jakiś czas powtórzy się kilka numer, myślę że większość raczej się tym nie przejmie.

Fajnie by też było zobaczyć w epicach Thora zaczynając od runu Waltera Simonsona, może już dla niektórych zbyt klasyczne ale wciąż dobrze się czyta.

Offline stab

« Odpowiedź #911 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 21:34:26 »
Moim zdaniem, a zdaje sobie sprawę że żyjemy w naszej banieczce, znaczną większość która obecnie kupuje tych poszatkowanych X-Menow od Egmontu i Muchy, bez mrugnięcia okiem wymieni wszystko na epiki. Myślę że jednak egmont ma jakieś dane, że sprzedaż nie byłaby zadowalająca jak na ich standardy.

Offline Crono

« Odpowiedź #912 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 23:06:17 »
Ja mam wiele komiksów o mutantach które mi się dublują. Mam komiksy z Semica, z Mandragory, z różnych wydań Hachette, Muchy czy Egmontu i mam to samo w oryginalnych epikach. I polskie epiki też bym kupił. Niemniej, jako że o epikach możemy zapomnieć (dzięki ci o wielki Egmoncie, że tak dbasz o fanów mutantów i zamiast epików wydałeś chujo*e Punkty zwrotne), to uważam że dobrym rozwiązaniem byłoby pójście w ... omnibusy. Omnibusy nie pokrywają się 1 do 1 z materiałem z epików, w których zresztą trochę szrotu też jest, a z uwagi na ilość stron, dostaniemy dużo premierowego materiału. No i kto nie chciałby mieć omnibusa po polsku? Ale takiego prawdziwego z Marvela, wiecie, z obwolutą, powiększonym formatem i napisem omnibus? 😀

Offline celtic

« Odpowiedź #913 dnia: Pn, 24 Luty 2025, 23:54:59 »
Fajnie by było żeby to były Epiki X-men. Zresztą już zdarzało się że Egmont przerywał jakaś serię, po to by zacząć ją od nowa, w innej formie (Druga edycja Hellboy została przerwana i Egmont wydał go od nowa w twardej oprawie).
Trzy Cienie - 10/10
Opowieści z czasów Kobry -8/10
Twierdzi Pereira -10/10
Bezprawie - 7/10
Locke & Key #1-6 - 9/10
Niezwyciężony - 7/10

Online eyesore

« Odpowiedź #914 dnia: Wt, 25 Luty 2025, 08:59:26 »
Ja mam wiele komiksów o mutantach które mi się dublują. Mam komiksy z Semica, z Mandragory, z różnych wydań Hachette, Muchy czy Egmontu i mam to samo w oryginalnych epikach. I polskie epiki też bym kupił. Niemniej, jako że o epikach możemy zapomnieć (dzięki ci o wielki Egmoncie, że tak dbasz o fanów mutantów i zamiast epików wydałeś chujo*e Punkty zwrotne), to uważam że dobrym rozwiązaniem byłoby pójście w ... omnibusy. Omnibusy nie pokrywają się 1 do 1 z materiałem z epików, w których zresztą trochę szrotu też jest, a z uwagi na ilość stron, dostaniemy dużo premierowego materiału. No i kto nie chciałby mieć omnibusa po polsku? Ale takiego prawdziwego z Marvela, wiecie, z obwolutą, powiększonym formatem i napisem omnibus? 😀
no ja bardzo bym chciał,
pomimo że tak jak Ty, mam Semiki, ma wszystko do Muchy z "X" w tytule, każdą z pozycje od Egmontu z mutkami,  praktycznie wszystko od 2 omniaków Jim Lee do czasu Marvel Now w oryginale to cieszyłbym się jak dzieciak jak by w końcu puścili po Polsku Omnibusa X-menów, nawet może być jakaś ramota byle w końcu taki prawdziwy omniak na naszym ryneczku