Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 418111 razy)

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #810 dnia: Nd, 16 Luty 2025, 20:02:17 »
Zgadza się.
Czasami trzeba poczekać ale najistotniejsze tytuły (np. pierwsze trzy tomy Invincible) dodrukowuje.
Przy całej sympatii do Hachette i ich zdolności do dostarczania mało popularnych ale bardzo dobrych tytułów (np. Kroniki
Atlantydy) dodruki zdarzają się u nich bardzo rzadko.
Hachatte jak już zrobi dodruk to dla prenumeratorów, tak jak ktoś kupuje kolekcję w Empikach i nie kupi danego tomu to guzik dostanie.
I ja sam lubię Hachatte, jestem dużym fanem BiZ, właśnie z powodów który wymieniłeś, ale również bardzo dobrych dodatków.
Ale to nadal jest Hachatte - tutaj dostaniemy pomniejszony format zeszytu jakiegoś, tutaj pomieszane dymki, tutaj błędy w tłumaczeniu na poziomie szkolnym, przekręcone słowa i wiele wiele innych.
Egmont zawsze będę stawiał wyżej, bo po prostu ich wydania są lepsze, często bardziej dokładne, i są po prostu ładniejsze.
I przede wszystkim dzięki nim dostajemy wielkie cegły takie jak Knightfall czy No Man's Land. Kto inny by wydał nam No Man's Land w 7 tomach wielkich który mają 400-600 stron? Hachatte? ::) Hachatte to by co najwyżej wydało w jakiś dwóch tomach po 250 stron 1/10 materiału tego, Egmont nam da całość.

Ale no Bazyl to jest po prostu Bazyl, nie ważne dla niego są te rzeczy, Hachatte to jego miłość, a Egmontu nienawidzi w imię nienawiści, nie przemawiają za tym żadne sensowne argumenty.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Pocztar

« Odpowiedź #811 dnia: Pn, 17 Luty 2025, 09:08:56 »
Panie Kolekcjoner, prowadzisz jakieś kanały o komiksach, udzielasz się jako gość w "supermerytorycznym" kanale, a w jednym poście sześć razy robisz błąd w nazwie wydawnictwa. To tak specjalnie?

Offline radioblackmetal

« Odpowiedź #812 dnia: Pn, 17 Luty 2025, 09:58:29 »
A moje pytanie zostało bez odpowiedzi. Z doświadczenia jednak wiem, że Bazyliszek nie odpowiada na "niewygodne" pytania lub fakty.
Tolerancja nie oznacza akceptacji.

The darkness will swallow everything

Offline xanar

« Odpowiedź #813 dnia: Pn, 17 Luty 2025, 10:02:06 »
Przecież nie napisze nic sprzecznego z jego propagandą  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline amsterdream

« Odpowiedź #814 dnia: Pn, 17 Luty 2025, 10:24:59 »
A moje pytanie zostało bez odpowiedzi. Z doświadczenia jednak wiem, że Bazyliszek nie odpowiada na "niewygodne" pytania lub fakty.

To tak jak politycy. Nadawałby się.
Czas nas zmienił, chłopaki...

« Odpowiedź #815 dnia: Pn, 17 Luty 2025, 15:43:06 »
Panie Kolekcjoner, prowadzisz jakieś kanały o komiksach, udzielasz się jako gość w "supermerytorycznym" kanale, a w jednym poście sześć razy robisz błąd w nazwie wydawnictwa. To tak specjalnie?
Dzięki Panie zastępco redaktora naczelnego, każdemu się zdarza zrobić błąd, źle napisałem Hachette, cóż, świat raczej się nie zawalił od tego.
A pisze sobie raz na ruski rok, co jest dla mnie z resztą przyjemnością i hobby, a nie pracą.
A gościem jestem na kanale osoby z którą mam koleżeńską relację - i trochę zabawne, że w sumie wbijasz szpilkę do jego treści na kanale kiedy jesteś zastępcą redaktora naczelnego strony internetowej która zajmuje się w sumie tym czym zajmuje się tysiące innych tego typu stron  ;D Więc wasze treści też są "super kreatywne" pisząc w twoim stylu   ;)
« Ostatnia zmiana: Pn, 17 Luty 2025, 16:44:58 wysłana przez wayne_collector »
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline Pocztar

« Odpowiedź #816 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 11:56:26 »
Pomyślałem, że Was zainteresuje: tak prezentują się okładki pod obwolutami lutowych Deluxe'ów :)

To nie można było tak od razu? :))

Offline eyesore

« Odpowiedź #817 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 12:10:47 »
Pomyślałem, że Was zainteresuje: tak prezentują się okładki pod obwolutami lutowych Deluxe'ów :)

bardzo ładne, w sumie w szoku jestem, bo i obwoluty i te okładki super wyglądają

Offline Death

« Odpowiedź #818 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 12:55:20 »
Klasa! Obwoluty też.

Offline jahred666

« Odpowiedź #819 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 13:45:38 »
kurde... jak patrzę na te okładki pod obwolutami, to aż szlag człowieka trafia, że od samego początku tak nie było...

Offline Darth Lexus

« Odpowiedź #820 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 14:36:41 »
kurde... jak patrzę na te okładki pod obwolutami, to aż szlag człowieka trafia, że od samego początku tak nie było...

Zdecydowanie.
What the Sith want, They take... - Darth Bane

Offline PabloWu

« Odpowiedź #821 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 15:04:56 »
Okładka Azylu petarda, jakbym nie miał pierwszego wydania to bym zawinął. Salut rzymski Kosmity z Loczkiem też na propsie, każdy szanujący się forumowicz powinien go mieć w kolekcji  8) ;)

Offline eyesore

« Odpowiedź #822 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 15:32:21 »
Okładka Azylu petarda, jakbym nie miał pierwszego wydania to bym zawinął. Salut rzymski Kosmity z Loczkiem też na propsie, każdy szanujący się forumowicz powinien go mieć w kolekcji  8) ;)
to lewa łapka więc nie salut rzymski tylko "tyle śniegu naebalo"  ;)

Offline greg0

« Odpowiedź #823 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 15:32:32 »
Okładka Azylu petarda, jakbym nie miał pierwszego wydania to bym zawinął. Salut rzymski Kosmity z Loczkiem też na propsie, każdy szanujący się forumowicz powinien go mieć w kolekcji 8) ;)
ludzie kolekcjonują Saluty rzymskie?  :o
i nie ta ręka.
"salut, w którym wyprostowane prawe ramię jest wznoszone do przodu, prostopadle do ciała".
 :)
Ważne żeby narzekać...

Offline Brzon

« Odpowiedź #824 dnia: Wt, 18 Luty 2025, 15:40:47 »

TK blokował  :) ;)