Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 418049 razy)

kosmoski i 6 Gości przegląda ten wątek.

Offline lis22

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #540 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:10:51 »
Ile będzie jeszcze tych Epiców Spider Mana? Powoli kończy się już miejsce na półkach ;)

"Daredevil Zdarskiego 129.99... :("

Ja widzę za 91 zł ;)

"Oj tłusty ten marzec - 10 pozycji za łącznie 8 stówek po rabatach... "

Mi wyszło 770 zł za 12 komiksów ;)

Online Xmen

« Odpowiedź #541 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:15:31 »
Te miękkie okładki miały być cięciem kosztów. Jakoś tego nie widać. Chyba będą musieli wydawać bez okładek, wtedy będzie jeszcze dyszkę taniej ;)
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

« Odpowiedź #542 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:21:25 »
Kolejny tom Ziemi niczyjej znowu po nieco ponad trzech miesiącach - fuck yeah! 8) I będzie mieć aż 600 stron(!!) choć wydanie amerykańskie to 512 stron (dostaniemy nieobecne za Atlantykiem Azrael: Agent Of The Bat #57, JLA #32 i Batman: Harley Quinn).
Nie powiem, szanuję bardzo za dodatkowe zeszyty, szczególnie Batman: Harley Quinn (mam ten zeszyt w 2 tomie BiZ, ale nadal było dla mnie dziwaczne, że w wydaniach zbiorczych No Man's Land go nie było, dobrze, że Egmont naprawił to). I dobrze, że cena okładkowa 200zł zachowana, bałem się, że podniosą.
Sociale:
https://www.instagram.com/wayne_collector
https://malopowaznyblog.blogspot.com/
Co jakiś czas, jako gość:
https://youtube.com/@comixxy?si=bq1ChjvybdESO-vD

Ten który nie załapał się na WKKM, bo był za mały 😉

Offline eridraven

« Odpowiedź #543 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:35:00 »
Komiks to tylko hobby

Piszę sobie na blogu: Comixxy

Offline wujekmaciej

« Odpowiedź #544 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:39:26 »
Sandman - Kraina Koszmarów. Czytał ktoś może ? Dobre to ?

Offline amsterdream

« Odpowiedź #545 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:40:52 »
przecież taką okładkę ma oryginalny epik (dokładnie epic colletion na jakim bazuje to wydanie)

W oryginale też jest taka rozpikselowana i źle wyśrodkowana?
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline vision2001

« Odpowiedź #546 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:44:03 »
Fajny ten tytuł "Batman. Nocne koszmary".

Bo sam komiks zawiera bardzo dużo zeszytów (w tytule) z tym bohaterem: Album zawiera materiały opublikowane pierwotnie w amerykańskich zeszytach „Dawn Of Dc Knight Terrors 2023 FCBD Special Edition” #1, „Knight Terrors: First Blood” #1, Knight Terrors #1–4, „Knight Terrors: Night’s End #1” oraz Knight Terrors: Zatanna #1–2.

;D ;D ;D

Może w maju sobie omniaka wezmę i nie będę się "rozdrabniał" na polskie wydanie, które i tak omine jakieś zeszyty:

The complete terrifying saga in one tome! Collects
BATMAN: THE BRAVE AND THE BOLD #4,
DAWN OF DC KNIGHT TERRORS 2023 FCBD SPECIAL EDITION #1,
KNIGHT TERRORS #1-4,
KNIGHT TERRORS: ACTION COMICS #1-2,
KNIGHT TERRORS: ANGEL BREAKER #1-2,
KNIGHT TERRORS: BATMAN #1-2,
KNIGHT TERRORS: BLACK ADAM #1-2,
KNIGHT TERRORS: CATWOMAN #1-2,
KNIGHT TERRORS: DETECTIVE COMICS #1-2,
KNIGHT TERRORS: FIRST BLOOD #1,
KNIGHT TERRORS: GREEN LANTERN #1-2,
KNIGHT TERRORS: HARLEY QUINN #1-2,
KNIGHT TERRORS: NIGHT'S END #1,
KNIGHT TERRORS: NIGHTWING #1-2,
KNIGHT TERRORS: ROBIN #1-2,
KNIGHT TERRORS: POISON IVY #1-2,
KNIGHT TERRORS: PUNCHLINE #1-2,
KNIGHT TERRORS: RAVAGER #1-2,
KNIGHT TERRORS: SHAZAM! #1-2,
KNIGHT TERRORS: SUPERMAN #1-2,
KNIGHT TERRORS: THE FLASH #1-2,
KNIGHT TERRORS: THE JOKER #1-2,
KNIGHT TERRORS: TITANS #1-2,
KNIGHT TERRORS: WONDER WOMAN #1-2,
and
KNIGHT TERRORS: ZATANNA #1-2!

Offline rapr

« Odpowiedź #547 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 12:51:38 »
Czy "Wojny i Smoki" były wcześniej zapowiadane? Ktoś to zna? Ma zaskakująco wysokie opinie na https://www.bedetheque.com/BD-Guerres-Dragons-Tome-1-La-bataille-d-Angleterre-494535.html (im dalszy tom, tym wyższa ocena).
Wygląda na ciekawy zakup :D Poza tym cieszą mnie Lasy Opalu, 144 strony, czyli chyba trzy tomy i jakieś dodatki? Niezmiennie czekam też na Skorpiona!

Offline michał81

« Odpowiedź #548 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:02:45 »
Kolejny tom Ziemi niczyjej znowu po nieco ponad trzech miesiącach - fuck yeah! 8) I będzie mieć aż 600 stron(!!) choć wydanie amerykańskie to 512 stron (dostaniemy nieobecne za Atlantykiem Azrael: Agent Of The Bat #57, JLA #32 i Batman: Harley Quinn). Okładka wzięta z tomu szóstego (czyli nadal pomijają tę z czwartego w oryginale) i chyba naprawdę do końca serii zostają przy poprzednim logo DC. <ok>
polskie wydanie jest oparte o zawartość omnibusów nie żadne inne wydania zbiorcze

Offline musznik11

« Odpowiedź #549 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:13:00 »
polskie wydanie jest oparte o zawartość omnibusów nie żadne inne wydania zbiorcze

Też nie do końca, ponieważ Omnibus "Road to No Man's Land" nie zawiera zeszytów Azrael #36-39, które znajdziemy w tomie "Kataklizm" od Egmontu.

Offline Juby

« Odpowiedź #550 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:19:50 »
Oczywiście że jest oparte o inne wydanie, wrzucałem rozpiskę o które w temacie o Batmanie:

https://forum.komikspec.pl/komiksy-amerykanskie/batman/msg248230/#msg248230

Dostajemy to samo + dodatkowe zeszyty w tomie pierwszym i teraz piątym + nie wiedzieć czemu Egmont pominął jedną okładkę i dostaniemy 1, 2, 3, 5 i 6, a w którym tomie będzie czwarta i czy w ogóle będzie ta grafika, czy inna? Nie wiadomo.

Edit:
Sprawdziłem. Omnibusy też nie zwierają JLA #32 i Batman: Harley Quinn, czyli tak jak pisałem, polskie wydanie jest bazowane na 7-tomowym wydaniu amerykańskim, tylko Egmont w pierwszym dodał nam cztery zeszyty serii Azrael: Agent of the Bat, aby lepiej to połączyć z Dziedzictwem, a w najnowszym dodadzą nam trzy zeszyty z różnych serii (nie wiem z jakiego powdu).
« Ostatnia zmiana: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:34:26 wysłana przez Juby »

Offline Sparnage

« Odpowiedź #551 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:29:14 »
Nadal się zastanawiam kto wpadł na tak głupi pomysł, aby wydawać Daredevila na miękko. Po rozpisce Michała widać, że to grubasy. Chociaż moim zdaniem Devil's Reign wydadzą osobno, bez numerku na grzbiecie. TK wydał by na twardo.

TK nie wydałby na twardo. Cały czas mówimy tutaj o serii współczesnej, w środku której znajduje się event ważny dla uniwersum, który czytelnicy Fresha powinni mieć możliwość przeczytania.
Fajnie mieć wszystkie komiksy z danym bohaterem w jednej wielkości, ale te linie wydawnicze czemuś służą i robienie niepotrzebnych wyjątków będzie powodowało tylko nieporozumienia.
Daredevil Zdarskiego to współczesna seria i powinna być wydana jak współczesny komiks. Koniec i kropka.

Offline musznik11

« Odpowiedź #552 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:43:03 »
Edit:
Sprawdziłem. Omnibusy też nie zwierają JLA #32 i Batman: Harley Quinn, czyli tak jak pisałem, polskie wydanie jest bazowane na 7-tomowym wydaniu amerykańskim, tylko Egmont w pierwszym dodał nam cztery zeszyty serii Azrael: Agent of the Bat, aby lepiej to połączyć z Dziedzictwem, a w najnowszym dodadzą nam trzy zeszyty z różnych serii (nie wiem z jakiego powdu).

Oczywiście, że obydwa wspomniane przez Ciebie zeszyty JLA #32 i Batman: Harley Quinn są zawarte w Batman: No Man's Land Omnibus Vol. 1. Wystarczy zerknąć na tylną okładkę wydania fizycznego albo chociażby do prezentacji Omara, gdzie pokazany jest pełny spis treści.

Taki protip: Nie sugerujcie się opisami zawartości omnibusów/trejdów w internecie, bo zawierają masę błędów, powielanych potem przez różne serwisy jak GoodReads czy nawet sklepy, takie jak Atom.

Offline Juby

« Odpowiedź #553 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:44:39 »
Ok, dzięki. W necie właśnie w opisach co zawierają omnibusy nigdzie nie znalazłem tych dwóch zeszytów.

Offline radef

« Odpowiedź #554 dnia: Pt, 10 Styczeń 2025, 13:51:13 »
Wygląda na ciekawy zakup :D Poza tym cieszą mnie Lasy Opalu, 144 strony, czyli chyba trzy tomy i jakieś dodatki?
Jak dodatki? Każdy album ma 44-46 stron, co dodając okładki, daje miejsce może na jedną lub dwie strony reklam kolejnych tomów.
Ale jedno trzeba przyznać - 90 zł za integral z 3 tomami (ja wiem, że już kiedyś wydanymi przez Egmont) - dobra cena..
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya