Już zrobiło to kilka osób, ale miłych słów nigdy za wiele. Osoby zamieszczające zdjęcia w tym temacie (z michał81 na czele) - dziękuję Wam! W tym roku nie mogłem dotrzeć na MFKiG i niezmiernie cieszę się z Waszych fotek oraz doniesień z panelu Egmontu.
Jeśli chodzi o zapowiedzi:
- jeśli chodzi o Marvela/DC, to sporo interesujących mnie tytułów od tych wydawnictw kupuję w oryginale, więc mało co znalazłem tu dla siebie, ale oferta wydaje się całkiem zadowalająca (zwłaszcza powody do radości powinni mieć miłośnicy Spider-Mana i Batmana). Na pewno sięgnę po "Challengers of the Unknown", bo Sale'a dobrze się ogląda w powiększonym formacie. A skoro o formatach mowa, to szkoda, że z powodu standardowych rozmiarów odpuszczę sobie nowe wydanie "For All Seasons" - w oryginale wersja Deluxe nie jest łatwo i tanio dostępna i w tej kwestii liczyłem na Egmont. No nic, zostanę z tym, co mam.
- cieszy sięgnięcie po pominięte wcześniej komiksy Star Wars i ogólnie zadowolenie wywołuje też ilość zapowiedzianych tytułów;
- "Lady Baltimore"! W ubiegłym roku podczas panelu zapytałem o ten tytuł i super, że jednak będzie u nas wydany;
- drugi tom "Sir Edward Grey. Łowca Czarownic" - coś na jego temat padło? Nie widzę okładki i teraz zastanawiam się, czy pojawi się pod koniec 2025 czy może zleciał na 2026r;
- nowy "Cyberpunk 2077" był co prawda pewniakiem, ale szalenie lubię to uniwersum i cieszę się, że "Kickdown" pojawi się raczej wcześniej niż później (skoro są to zapowiedzi na 3/4 roku);
- z frankofonów najbardziej ciekawią "1629" oraz "Skorpion" i "Gwiazda pustyni". Swoją drogą, została poruszona sprawa "Orłów Rzymu" czy temat przemilczano?