@wayne_collector
Ale do dzisiejszej zapowiedzi wydaniom Egmont nie było i wcale nie jest bliżej do omnibusów, są niemal 1 do 1 jak wydania, które wrzuciłem + te 4 zeszyty Azraela (których w omnibusach też nie ma!).
I nie, okładki to nie jedyne co je łączy, polskie tomy są wydawane dokładnie tak samo jak to 7-tomowe wydanie, które linkowałem, bądź je poszerza (na ten moment 2 z 5 dostało poszerzenie).
Zerknij sobie na spis zawartych w nich zeszytów: tom 1 u nas to 100% amerykańskiego + 4x Azrael, tomy 2-4 to 100% ta sama zawartość co w tomach 2-4 amerykańskich (tylko w czwartym Egmont dał okładkę tomu 5), a w tym najnowszym też daje to samo + 3 zeszyty zaczerpnięte z omnibusa (i okładkę z amerykańskiego tomu szóstego nadal zapominając o tej z czwartego). W szóstym tomie Egmontu na 100% będzie: Azrael: Agent of the Bat #58, Batman #569-571, Batman: Legends of the Dark Knight #122-124, Batman: No Man’s Land Secret Files #1, Batman: Shadow of the Bat #89-92, Detective Comics #736-738 i Robin #68-72 + ewentualnie jakiś bonus jeśli Egmont dorzuci coś z późniejszych wydań, lub w ogóle coś czego nigdy nie było w zbiorczych. Jeśli Egmont nie bazuje na tym co twierdzę, to skąd to wiem?* Jeśli Egmont nie bazuje na tym co twierdzę, to czemu w żadnym z pięciu dotychczasowych tomów nawet jeden zeszyt z wydania amerykańskiego nie wystąpił u nas w innym numerze (nie przeszedł na przykład na późniejszy)?
* zapisz sobie tego posta i sprawdź gdy NML6 trafi do ich zapowiedzi (mam nadzieję, że wyjdzie w czerwcu).