Autor Wątek: Egmont 2025  (Przeczytany 417855 razy)

Offline Pyrovatis

Odp: Egmont 2025
« Odpowiedź #1530 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 10:08:09 »
Będzie dodruk Invincible tom 4,5 więc jestem zadowolony. To jeszcze muszę poczekać na tom 8. Bo z drugiej ręki to ceny są chore jak widzę. No ale mam czas, mogę poczekać.

A nad czym polecacie się pochylić z nowości?

Offline Raveonettes

« Odpowiedź #1531 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 11:52:04 »
Będzie dodruk Invincible tom 4,5 więc jestem zadowolony. To jeszcze muszę poczekać na tom 8. Bo z drugiej ręki to ceny są chore jak widzę. No ale mam czas, mogę poczekać.

A nad czym polecacie się pochylić z nowości?
Z tego co czytałem to:
Miles Morales Spider-man: bezpośrednia kontynuacja serii Ultimate Spider-man, tak samo zabawna i chwytajaca za serce.
Strange Adventures: ostatnio powtórzyłem sobie lekturę tego komiksu i na chwilę obecną jest to dla mnie numer 1 tego autora. Opowieść o piekle wojny i decyzjach, z nią związanych.
Nextwave: dla mnie najlepsza obok Planetary, najlepsza seria Ellisa.
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Maj 2025, 11:54:00 wysłana przez Raveonettes »

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1532 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 12:36:13 »
Czy All Stars Superman rysował Jim Lee?
Ciekaw jestem też Jego Punishera a co do Punishera: za czasów TM Semic wyszedł czarno biały komiks Punisher War Zone, czy to zostało już kiedyś wznowione? Tam chyba rysował John Romita Jr.

Uwielbiam ten komiks a Romita Jr. jest świetnym rysownikiem. Niestety, u nas w PL nie było wznowienia. Wiem, że w USA ukazał się ten komiks również w kolorze. Czekam aż ktoś to wznowi. Eurohitu się doczekałem choć w cegle z innymi, słabszymi historiami i rysownikami o wiele gorszymi do Braithwaithe'a. Nie wydam na cegłę 200 zł tylko dla samego Eurohitu :((( 

Offline Saruman

« Odpowiedź #1533 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 14:14:43 »
Eurohitu się doczekałem choć w cegle z innymi, słabszymi historiami i rysownikami o wiele gorszymi do Braithwaithe'a. Nie wydam na cegłę 200 zł tylko dla samego Eurohitu :((( 

No to cię pocieszę, bo ten komiks kosztuje 120zł, a nie 200. A pozostałe historie są na takim samym poziomie jak inne z klasycznym Punisherem. Czyli gratka dla fanów.

Offline Xmen

« Odpowiedź #1534 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 14:48:09 »
Uwielbiam ten komiks a Romita Jr. jest świetnym rysownikiem. Niestety, u nas w PL nie było wznowienia. Wiem, że w USA ukazał się ten komiks również w kolorze. Czekam aż ktoś to wznowi. Eurohitu się doczekałem choć w cegle z innymi, słabszymi historiami i rysownikami o wiele gorszymi do Braithwaithe'a. Nie wydam na cegłę 200 zł tylko dla samego Eurohitu :(((
Eurohit jest w którymś epiku? Jeśli tak możesz napisać w którym?
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Lobo

« Odpowiedź #1535 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 15:01:34 »
Up
W najnowszym

Offline Saruman

« Odpowiedź #1536 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 17:53:31 »

Offline Xmen

« Odpowiedź #1537 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 18:51:19 »
Miałem nie ulegać sile nostalgii, ale zaraz pójdzie zamówienie na pieśń egzekutora, epik saga klonów, i tego punishera. Jestem słabym człowiekiem.
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1538 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 21:09:45 »

Akurat Eurohit to jedno z najsłabszych ogniw tego tomu. Są tam inne, o wiele lepsze historie.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline deFranco

« Odpowiedź #1539 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 21:31:31 »
No Eurohit po latach wchodzi trochę gorzej, ale nie jest źle.
Z tych semikowych czarno białych grubasków 1995 roku dla mnie podium:
1. Ostatnie dni
2. Firefight
3. Eurohit
Od 1/1996 (Year One) to już dla mnie były słabe Punishery.

Czarno biały War Zone był świetny. Marzę by przeczytać go w kolorze. Pani Marvelicjo, działać ! :)
« Ostatnia zmiana: Pt, 09 Maj 2025, 22:27:01 wysłana przez deFranco »
Czekam na: Bob Morane, Ric Hochet, Vampirella, Tomb of Dracula, Den, Indiana Jones, Xenozoic, Barb Wire, Alpha, Estelle

Offline Nephilim

« Odpowiedź #1540 dnia: Pt, 09 Maj 2025, 22:28:47 »
Akurat Eurohit to jedno z najsłabszych ogniw tego tomu. Są tam inne, o wiele lepsze historie.
Ale graficznie doskonały. Niestety, większość rysowników w tych epicach prezentuje bardzo słaby poziom. Romita Jr., Braithwaite czy Portacio to takie wołanie na puszczy. Scenariusz to nie jest to co w Punisherach jara mnie najbardziej. Braithwaite ma doskonale wyróżniający się styl i ciężko go pomylić z innymi. Pod tym względem Eurohit to sztos.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #1541 dnia: So, 10 Maj 2025, 00:03:43 »
Ostatnie Dni to dla mnie pierwszy komiks z Punisherem a przez to wrył mi się w banię na wieki wieków. Ukazany tam wizerunek/twarz Franka jest dla mnie wzorcowa. I dlatego właśnie uwielbiam również Firefight, Mury Jerycha, to z promem kosmicznym. Nie sprawdzałem zawartości ostatniego Epica, więc miło zaskoczyłem się że był tam Eurohit. Nie muszę go teraz dokupywać. Szkoda, że nie ma ciągu dalszego. Kontynuacja "Ostatnich Dni" po polsku to byłoby coś.

Offline amsterdream

« Odpowiedź #1542 dnia: So, 10 Maj 2025, 07:35:50 »
Ale graficznie doskonały. Niestety, większość rysowników w tych epicach prezentuje bardzo słaby poziom. Romita Jr., Braithwaite czy Portacio to takie wołanie na puszczy. Scenariusz to nie jest to co w Punisherach jara mnie najbardziej. Braithwaite ma doskonale wyróżniający się styl i ciężko go pomylić z innymi. Pod tym względem Eurohit to sztos.

Ale praktycznie cały ten tom jest rysowany przez Braithwaite. Masz tam jeszcze  chociażby Police Action.
Czas nas zmienił, chłopaki...

Offline michał81

« Odpowiedź #1543 dnia: So, 10 Maj 2025, 09:13:21 »
Jak dla mnie epik Najwyższy wymiar kary wg mnie jest najlepszym z dotychczas wydanych epików, właśnie między innymi przez historię Eurohit oraz rysunki Braithwaite i Haynes (choć tu ilustruje tylko jedną historię).

Offline Juby

« Odpowiedź #1544 dnia: So, 10 Maj 2025, 09:29:55 »
Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę, ale w katalogu brakuje następujących pozycji:
Międzywymiarowa Liga Sprawiedliwości
Blade Runner 2039
Brakuje też Batman: Gargoyle of Gotham w DC Black Label i trzeciego tomu Gun Honey (zamiast niego będzie spin-off serii Heat Seeker).

Bardzo dobry katalog. Z nowości widzę 8 tytułów dla siebie, czyli akurat średnio jeden tom miesięcznie: Broń X (biorę o ile będzie na offsecie), Superman - Świat, Batman Arkham: Pingwin, All-Star Batman i Robin: Cudowny chłopiec (DC Limited), Heat Seeker, Challengers of the Unknown (DC Deluxe) i oba tomy Ziemi niczyjej. Do tego może uda się jeszcze nadrobić kilka zaległości z pozycji katalogowych.