Autor Wątek: Egmont 2024  (Przeczytany 580246 razy)

Offline zombie001

Odp: Egmont 2024
« Odpowiedź #2340 dnia: Pn, 16 Wrzesień 2024, 23:54:50 »
@HugoL3
Poczekaj chociaż do północy. Dziś chyba upływał termin płatności, a może to jakiś automat anuluje zamówienia, a nie pracownik :D

Okładka alternatywna jakby co.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2341 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 00:03:36 »
Dzięk, wciaz wisi jako niedostępna.

Offline ainam102

« Odpowiedź #2342 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 10:30:22 »
Przecież w którymś z filmów od pana Tomka było info ze edycje limitowane drukowane są w bardzo małym nakładzie, dla kolekcjonerów i jako lokata kapitału, więc nie ma co liczyć na dodruk.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #2343 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 10:43:41 »
Przecież w którymś z filmów od pana Tomka było info ze edycje limitowane drukowane są w bardzo małym nakładzie, dla kolekcjonerów i jako lokata kapitału, więc nie ma co liczyć na dodruk.

No dobra ale Marvel Limited z innych komiksów wciąż są do kupienia. Na pewno zmniejszyli nakład w porównaniu do Eternals i Dr Strange. Tylko, że to jest Broń X, której długo na rynku nie było i jeżeli wyprzedała się po 5 dniach to trochę słabo. Może niech zaczną numerować te komiksy to będzie od razu wiadomo, że będzie ich sto sztuk i kto pierwszy ten lepszy…

Offline michał81

« Odpowiedź #2344 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 10:47:18 »
No dobra ale Marvel Limited z innych komiksów wciąż są do kupienia. Na pewno zmniejszyli nakład w porównaniu do Eternals i Dr Strange. Tylko, że to jest Broń X, której długo na rynku nie było i jeżeli wyprzedała się po 5 dniach to trochę słabo. Może niech zaczną numerować te komiksy to będzie od razu wiadomo, że będzie ich sto sztuk i kto pierwszy ten lepszy…
Nie wyprzedała się w ciągu 5 dni. Ja zamawiałem w lipcu jak tylko pojawił się preoreder, w sierpinu opłaciłem, a komiks był dostępny do kupienia prawie do premiery na emefce. Nie wiem jak ci wyszło 5 dni, bo mi wychodzi około 60.

Offline Szekak

« Odpowiedź #2345 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 10:47:36 »
Na pewno nie zmniejszali nakładu, po prostu na komiks było ssanie, a do tego jest świetnie wydany.

Nakłady limited krążą wokół liczby 1500 i obstawiam, że tak samo jest i tym razem.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline LukCook

« Odpowiedź #2346 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 10:48:24 »

Dokładnie tak jest, kto pierwszy ten lepszy. Ja jestem zaskoczony, że Broń X nie rozeszła się przed premierą. Egmont podkreślał wiele razy, że Marvel i DC Limited to mały nakład. Nie sądzę, żeby zmniejszyli nakład, po prostu Broń X to bardzo popularny tytuł. Nawet na forum było poruszane, że lepiej wziąć w przedsprzedaży bo szybko zejdzie.

Co do dostępności, pojawiła się w outlecie taniej książki:

https://www.taniaksiazka.pl/marvel-limited-bron-x-wolverine-outlet-p-2083012.html?q=bro%c5%84+x.+wolverine+outlet&sgtype=prodonecol

Online Castiglione

« Odpowiedź #2347 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 11:04:30 »
Tylko, że to jest Broń X, której długo na rynku nie było i jeżeli wyprzedała się po 5 dniach to trochę słabo. Może niech zaczną numerować te komiksy to będzie od razu wiadomo, że będzie ich sto sztuk i kto pierwszy ten lepszy…
No po coś jest to "Limited" w nazwie serii" ;)

Offline Grzmichuj

« Odpowiedź #2348 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 11:38:50 »

lokata kapitału XDDDDD, "pan Tomek" z pewnością tak powiedział XDDDDD
Udało ci się żuczku kupić i teraz będzie blokował cebulakom komiks, który w PL wydany był już 3 razy. Za 10 lat policzysz sobie, że udało się zarobić 3,16 zł.
jeżeli nadal będzie opowiadał takie bzdury, to skontaktuję się z odpowiednimi organami odnośnie pomawiania mnie, Egmontu i jeszcze kilku innych polskich wydawnictw. Ciekawe, czy wówczas będziesz takim kozakiem?

Offline Sędzia

« Odpowiedź #2349 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 11:58:07 »
Udało ci się żuczku kupić i teraz będzie blokował cebulakom komiks, który w PL wydany był już 3 razy. Za 10 lat policzysz sobie, że udało się zarobić 3,16 zł.

Dokładnie tak powiedział w jednym z odcinków Wieści ze świata komiksu, pamiętam tę wypowiedź. Choć to było, jeśli dobrze pamiętam, nieco żartobliwe stwierdzenie (To o lokacie kapitału. O tym, że nie będzie dodruku było całkiem na serio).

Online Castiglione

« Odpowiedź #2350 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:16:55 »
No bo powiedział, i co?

Offline xanar

« Odpowiedź #2351 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:25:32 »
W sumie nic, on ma jakieś problemy osobiste z nim związane i przychodzi tu się wypłakać co jakiś czas.

To będzie ten dodruk czy jak to tam ktoś pisał drugi rzut bo nie zdążyli wszystkiego przed targami ? Bo kupiłem dwie sztuki i oczywiście dwie ubite przyszły i nie wiem czy to odsyłać czy nie.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #2352 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:30:09 »

Powiedzial, wspominal o tym w conajmniej dwoch filmach, grzmichuju. Musisz przelknac to czym jest edycja limitowana i to zaakceptowac. Wierze, ze ci sie uda grzmichuju.
« Ostatnia zmiana: Wt, 17 Wrzesień 2024, 12:35:19 wysłana przez Szekak »
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2353 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:00:10 »
Teraz żałuję, że sprzedałem kupiony kiedyś na WTK Mega Marvel. Tak miałbym świetną lokatę kapitału.

Tak ogłupiacie ludzi, że chwilę myślałem, czy by nie kupić tego Limited z outletu Taniej Książki. :) Ale nie potrzebuję, bo mam wydanie z WKKM. Poza tym inny forumowicz już kupił jak ja się powstrzymałem. :)

https://tezeusz.pl/mega-marvel-weaponx-nr-4-94-barry-windsor-smith?gad_source=1&gclid=CjwKCAjw0aS3BhA3EiwAKaD2ZU8NMMaXd5UVoZkpa2AWt8goWePoYFvWfIMReWxKp43IT7U5xyMB8hoCe1UQAvD_BwE

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2354 dnia: Wt, 17 Wrzesień 2024, 13:06:06 »
I wystarczy. Amen. ;)

Ty w ogóle czytałeś ten komiks? Widziałeś jak on wygląda? Jak wydrukowali kolory? Ogólnie stare SH na kredzie wychodzi bardzo słabo, ale Broń X w kolekcyjnym wydaniu to jest kpina. Takie wydanie powoduje, że Hachette uchodzi u mnie jedynie za uzupełniacza rzeczy brakujących w PL - i to tylko wybrane i ważne, bo już nieraz wolę kupić oryginał niż z kolekcji.
Więc Bazyliszku jakbyś miał odrobinę honoru to byś po prostu przyznał, że Broń X w wydaniu WKKM to jest gówno nad gównem....