Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 605624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Online Castiglione

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #3375 dnia: So, 21 Październik 2023, 20:02:01 »
Mnie tam to się podoba, że na filmikach są faktyczni ludzie z wydawnictwa, którzy opowiadają o swojej pracy, a nie jacyś wykupieni prezenterzy. Nawet jeżeli nagrania wyglądają przez to czasami trochę amatorsko, to nadaje według mnie lepszego klimatu.

Offline Death

« Odpowiedź #3376 dnia: So, 21 Październik 2023, 20:51:24 »
Aaa, bo gender pay gap  ::)
A ty wiesz, że w tym wydawnictwie pracuje więcej kobiet niż mężczyzn, dlaczego nie ma parytetów w Egmoncie.
TK tyle tych filmików nagrał i jakoś nie zauważyłem, żeby ktoś napisał, że mu się podwyżka należy ::)
A ty wiesz, że wyczułem moment i was podpuściłem z tymi różnicami w zarobkach kobiet, bo stwierdziłem, że będzie śmiesznie? :D

Offline komiks

« Odpowiedź #3377 dnia: So, 21 Październik 2023, 21:24:47 »
Jeśli rzeczywiście strolowałeś to nie wiem po co, to drażliwy temat jest i zahacza o politykę jak sądzę. Ale jeśli już przy tym jesteśmy to się wypowiem. Ja bym wolał, żeby kobiety zarabiały więcej od mężczyzn, bo uważam że byłoby to dla mnie korzystne.
Xenozoic, Death Dealer, The Maxx, Thrud The Barbarian, Army of Darkness

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3378 dnia: Nd, 22 Październik 2023, 02:00:34 »
TK nie nagrał ani jednego takiego filmiku o DC lub Marvelu. Dla mnie zmiana na plus.

Offline MuadGreDib

« Odpowiedź #3379 dnia: Pn, 23 Październik 2023, 11:43:33 »
100% się zgadzam.
troche offtop
ostatnio sluchalem podcastow ktore slusznie zauwazyly ze promowanie pracownikow w social mediach pod szyldem znanych marek moze sie zemscic...
Jak pytacie:)?
A mianowicie tak ze powyzsze osoby zyskuja popularnosc z racji swoich kompetencji, wiedzy i tworza swoje wlasne kanaly na YT i staja sie celebrytami.

Offline Pocztar

« Odpowiedź #3380 dnia: Pn, 23 Październik 2023, 12:11:03 »
Wiele firm nie pokazuje też swoich pracowników, szczególnie tych z wiedzą ekspercką, bo boją się, że podkupi ich konkurencja. Coś za coś.

Offline Pestak

« Odpowiedź #3381 dnia: Pn, 23 Październik 2023, 13:01:48 »
mnie też się te filmiki tej pani od Marvela podobają. widać że wie o czym mówi. oczywiście widać stres i co tu dużo mówic, słychać wadę wymowy, ale mi to nie przeszkadza - to nie konkurs recytatorski. Na pewno wypada o wiele lepiej od tej Pani co zastąpiła TK która na prezentacji nowości w Łodzi nie potrafiła nic ciekawego powiedzieć o żadnej pozycji a prezentacja ograniczała się do stwierdzen typu "ciach, następny slajd"

Offline Liarus

« Odpowiedź #3382 dnia: Pn, 23 Październik 2023, 13:24:21 »
Ja tam wszystko słyszę i rozumiem. Też mi się mega podobają te Marvelowskie występy. Widać, że ma wiedzę (z perspektywy takie laika jak ja) oraz że jest zajarana tematem. Komiksy Marvela mnie raczej średnio interesują ale te wystąpienia oglądam z  przyjemnością. Fajnie, że pomimo stresu jaki czasem da się odczuć nie porzuca tego i dostarcza naprawdę fajny content na kanał.

Offline vision2001

« Odpowiedź #3383 dnia: Pn, 23 Październik 2023, 13:32:34 »
A ja potwierdzam wszystkie "za" (ochy i achy) odnośnie filmów prowadzonych przez Panią Alicję, o których to wspomniały osoby i powyżej i wcześniej.

I dodam, że prócz zajawki, którą posiada prowadząca, to robi ona o wiele więcej, niż wcześniejsi prezenterzy, bo nie dość, że się zna i pokazuje nie tylko okładki, ale i zawartość (!), a dodatkowo okrasza to wtrąceniami dotyczącymi odnośnie tytułów już wydanych (w ostatnim filmie fajna wrzutka dot. SS: Czarny).

Panią Alicję słucha się bardzo dobrze, a że przed kamerą czuje się nadal jak się czuje, to wierzę, że niedługo się oswoi z trybem "Vision" ;) i będzie prezentować się tak dobrze jak TK (a pewnie nawet lepiej, czego życzę!)

Online misiokles

« Odpowiedź #3384 dnia: Pn, 23 Październik 2023, 13:41:32 »
Na pewno wypada o wiele lepiej od tej Pani co zastąpiła TK która na prezentacji nowości w Łodzi nie potrafiła nic ciekawego powiedzieć o żadnej pozycji a prezentacja ograniczała się do stwierdzen typu "ciach, następny slajd"

TK na prezentacji nowości podczas łódzkich imprez też się nie rozgadywał o żadnej pozycji i również ciachał kolejne slajdy - jak na zapowiedzi przystało.

Offline Damian xyz

« Odpowiedź #3385 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 06:31:39 »
Pani Alicja jest świetna. Do tej pory myślałem, że ona się tak jara tym o czym mówi, a tu mi wyjaśniliście, że to stres :)

Różnica między panią Alicją a panią Nową Dyrektor E jest taka, że Pani Alicja czyta komiksy o których mówi a Pani Nowa Dyrektor niekoniecznie.
Jest jeszcze jedna różnica, zapamiętałem imię pani Alicji a Nowej Dyrektor nie :)

Offline Pestak

« Odpowiedź #3386 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 07:37:26 »
Dokładnie, ja też nie pamiętam jak nazywa się ta "pani co zastąpiła TK". Pamiętam jak zaraz po ogłoszeniu że to ona zastapi TK stwierdziłem że kobieta na tym stanowisku to chyba nie najlepszy pomysł. Mialem na mysli to, że nie będzie miała ona mentalności i zapału fana jak TK. Z perspektywy czasu mogę stwierdzić że sie mylilem w pewnym zakresie - są kobiety które również znają dobrze temat - patrz przykład pani Alicji. Oczywiście nie mówię że pani Alicja ma być od razu nowym naczelnym być moze bowiem pani która zastąpiła TK ma z kolei dużą wiedzę odnośnie słupków sprzedaży itp. która bardziej jest potrzebna na tym staniwisku.Niemniej do kontaktu bezpośredniego z czytelnikiem powinni być kierowani ludzie mający pojęcie o czym mówią ( co prezentują). według mnie pani. nowa naczelna nie tylko nie czyta komiksów o których mówi ale wogole nie czyta komiksów. Przynajmniej tego nie widać

Offline michał81

« Odpowiedź #3387 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 07:45:56 »
Dziwne wyciągacie stwierdzenia, że główna redaktor nie czyta komiksów, bo ja mam totalnie odmienne wrażenie, gdyż czyta ona komiksy, tylko nie te które was interesują.

Offline HugoL3

« Odpowiedź #3388 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 09:57:24 »
TK na 100% nie czytał nawet połowy tego co Egmont wydaje. Nie to, żeby musiał. Ten segment komiksów związanych z grami czy nawet Star Wars był na filmikach prezentowany, jakby to były jakieś niechciane dzieci. Ok, może to brzmi niewdzięcznie - nie "niechciane dzieci", ale coś w rodzaju "nietrafionego prezentu pod choinkę".

Offline Damian xyz

« Odpowiedź #3389 dnia: Wt, 24 Październik 2023, 10:28:53 »
Dziwne wyciągacie stwierdzenia, że główna redaktor nie czyta komiksów, bo ja mam totalnie odmienne wrażenie, gdyż czyta ona komiksy, tylko nie te które was interesują.

Hmmm... no to mamy różne spostrzeżenia. Mnie na ogół interesują komiksy frankfońskie i TK miał coś do powiedzenia w tym temacie. Pani tak nie bardzo... No bo jakie można wyciągnąć wnioski jak Pani mówi coś w stylu "bardzo polecam ten komiks" - i tyle.
A np. marvel mnie średnio interesuje a wręcz nie bardzo a filmiki o marvelu oglądam z przyjemnością.

Ale nie oznacza to, że nowa Pani Dyrektor (do tej pory nie chciało mi się sprawdzić imienia :)) jest do niczego. Ba, pewnie nadaje się jak nikt inny w Egmoncie ale albo nie jest psychofanem komiksu albo tego nie pokazuje :)