Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 608222 razy)

Offline Crono

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #2700 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 12:38:25 »
Jeżeli już jesteśmy przy życzeniach, to chciałbym aby wyjaśniono co stało za podjęciem przez Egmont decyzji o wejściu w Punkty zwrotne a nie epiki X-Men. To chyba nie jest tajemnicą przedsiębiorstwa, a strasznie mnie to ciekawi.  Stwierdzili że epiki się nie sprzedadzą? Tańsza była licencja na Punkty zwrotne? A może dostali je w pakiecie z inną serią? Kiedyś Tomasz Kołodziejczak wytłumaczył dlaczego Egmont wydał Wojnę Domową (bo Marvel sobie życzył żeby ten komiks był na rynku) więc może tutaj też uchylą rąbka tajemnicy 🙂

Online xanar

« Odpowiedź #2701 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 13:24:32 »
No nie bardzo bo DAREDEVIL (2011) 28-36; INDESTRUCTIBLE HULK 9-10 ukazał się w tomie 3. Pani mówi o połączeniu HC vol 4 i 5 (DAREDEVIL (2014) 1-18, 1.50, 0.1, 15.1) co daje 528 str.
A to wiadomo na podstawie jakiego oni materiału to wydają, np. w tejdach były te Hulki.

jestem tylko ciekawy czy te komiksy co pokazywała na filmiku to są wydanie z usa czy już nasze polskie,
UX-Men i MK były w obwolucie, troszkę mnie to martwi w przypadku teo pierwszego...
co do samego filmiku to spoko, widać wiedzę oraz zainteresowanie i wie o czym mówi, może jeszcze z 5 - 10 wystąpień i będzie full profeska bez eee i lekkiej tremy
co do kobiet/dziewczyn geeków, jest ich naprawdę sporo wbrew pozorom  ;)
Na tych X-menach z tyłu jest logo i napis Magento powraca:

Także polskie obwoluty, dziwne, że nic nie powiedział na ten temat.

Ale dziewczyny to czytają komiksy dla dziewczyn  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2702 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 13:55:58 »
A to wiadomo na podstawie jakiego oni materiału to wydają, np. w tejdach były te Hulki.

Wiadomo, Oversized hardcover .

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Daredevil_titles#Volumes_3_&_4_(Mark_Waid_Era)

Offline Crono

« Odpowiedź #2703 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 13:58:14 »
Może te obwoluty dali jako dodatek żeby zadowolić Marvela, tzn. z czerwonym logo, a pod obwolutą normalna okładka ze starym logo Marvela na białym tle :)

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2704 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 14:14:41 »
Pewnie jest to jakaś wersja przed ostatecznym zatwierdzeniem. Centrum Komiksu na fb pokazało już ten tom i jest standardowa twarda okładka.

Offline chch

« Odpowiedź #2705 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 14:24:36 »
Pani Alicja w krainie cudów (marvel) świetna. Widać pasję i wiedę. Jak dla mnie w swoim obszarze najlepsza dotychczas.

Offline PabloWu

« Odpowiedź #2706 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 15:13:34 »
Nie chcę tu nikomu odbierać sprawczości i trendsetterowości, ale określenie "kupka wstydu" hula od dawna nie tylko na tym forum :) Podobnie jak problem kolejności epików nie musiał koniecznie paść tylko tutaj. Jest też coś takiego jak np. Facebook i tam też się sporo o komiksach pisze. Świat Komiksu ma nawet swój fanpage.

I dajcie już spokój z tymi partnerkami przed którymi trzeba kitrać paragony za kupione komiksy, bo jest od cholery dziewczyn i kobiet, które
czytają komiksy i się nimi jarają. To nie 2003.

W punkt. Chociaż ja na moje nieprzeczytane komiksy mówię "hałdy chwały"  :) bo skoro mam budżet taki, że kupuję więcej historyjek obrazkowych niż jestem w stanie czytać to znaczy że nawet nieźle mi się powodzi. A co do nagrania to widać że kobieta lubi to co robi i przyjemnie się  tego słucha i nawet mnie zainteresowała tym wege-zombi bo dawno czegoś tak absurdalnego nie słyszałem  :) pozdro.

Offline Xmen

« Odpowiedź #2707 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 15:38:05 »
Same pochwały dla pani Alicji, oczywiście są to słuszne pochwały.
Myślę że tym razem pochwały należą się również forumowiczom. Zero komentarzy na temat ubioru, brawo. Nawet bloczek betonowy typu pustak może ewoluować.
Edit oczywiście mam na myśli te blocz... znaczy się forumowiczów którzy są znawcami mody, nie wszystkich.
Dla was wielkie brawa.
« Ostatnia zmiana: So, 19 Sierpień 2023, 15:50:06 wysłana przez Xmen »
Jeleń to zwierzę leśne, którego widok napawa podziwem. Jego majestatyczny wygląd najlepiej podkreśla poroże – inaczej też wieniec, przypominający koronę. Jest postrzegany jako król lasu. Od początku dziejów pozostaje symbolem męstwa, witalności, władzy, a także walki i zwycięstwa.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #2708 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 15:59:10 »
Może palnę coś tendencyjnego, ale rzadko spotyka się przedstawicielkę płci pięknej obeznaną w temacie. Ciekawe czy to czysto zawodowe geekostwo, czy też naturalne spektrum zainteresowania prowadzącej?

Tendencyjnie seksistowska uwaga. Poza tym trzeba popatrzeć na temat szerzej. W wydawnictwach i ogólnie przemyśle książkowym, jest duży udział pracowników płci żeńskiej i to się chwali. A to, że to wydawnictwo zajmuje się komiksami, to tylko detal. Wydawanie, to wydawanie. Niestety same wyższe stanowiska kierownicze lubią już obsadzać mężczyźni. Dobrze, że w Egmoncie się to zmienia.

Wreszcie poznałem twarz która opracowuje moje komiksy superhero na niższym poziomie, niż szef wszystkich szefów zgarniający całą chwałę. Miło przypisać twarz do funkcji. Jeszcze tylko wyeliminować to "Eeeeee" i pogłos w filmikach i będzie bardzo dobrze. Plus za jakąś konkretną informację na przyszłość, że DD Waida tom 4 będzie podwójny. Coś czego do tej pory nie wiedzieliśmy. Łódź coraz bliżej, zobaczymy czego tam się dowiemy.

Offline michał81

« Odpowiedź #2709 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 16:34:34 »
No nie bardzo bo DAREDEVIL (2011) 28-36; INDESTRUCTIBLE HULK 9-10 ukazał się w tomie 3. Pani mówi o połączeniu HC vol 4 i 5 (DAREDEVIL (2014) 1-18, 1.50, 0.1, 15.1) co daje 528 str.
Masz racje, że Hulk jest w tomie 3. U mnie komiksy, które czytałem w oryginale trafiają na kupkę "do powtórnego przeczytania kiedyś", więc dopiero jak to napisałeś to sprawdziłem i rzeczywiście tak jest. Plus, że to przyśpieszy wydanie runu Charles Soule, co już nasuwa pytanie: Na jakim wydaniu będzie Egmont opierał wydawanie tej serii? Bo w sumie jest 8 TPB plus Daredevil/Punisher: Seventh Circle.

Choć lakoniczne stwierdzenie "w 2024 będziemy mogli wam zaproponować coś zupełnie nowego ze Śmiałkiem" może oznaczać nie tylko run Soule'a, patrząc jaka plota poszła ostatnio na kanale "Czytelnia Komiksu Między Kadrami".
« Ostatnia zmiana: So, 19 Sierpień 2023, 17:44:07 wysłana przez michał81 »

Offline michał81

« Odpowiedź #2710 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 17:20:31 »
Ale dziewczyny to czytają komiksy dla dziewczyn  :)
Panie nie wiesz co piszesz. Egzaltowana ma większą wiedzę z gatunku superbohaterów niż połowa (a może nawet większość?) tego forum komiksowego, które tym się szczyci.  ;D

Online xanar

« Odpowiedź #2711 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 17:22:45 »
No, ale to jest wyjątek, poza tym ona to raczej DC a Marvel wiadomo lepszy :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #2712 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 17:40:43 »
No, ale to jest wyjątek, poza tym ona to raczej DC a Marvel wiadomo lepszy :)
Patrząc jaką ma widzę w kwestiach Fantastycznej Czwórki to jest sprawa dyskusyjna.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2713 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 17:48:26 »
Jaka to plota apropos Daredevila?

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2714 dnia: So, 19 Sierpień 2023, 18:15:34 »
Żadna. Gość we wstępie do dyskusji na filmie powiedział, że mamy już w Polsce Epiki Spider-Mana i Punishera, a zapowiedziane Wolverine'a i "bodajże Daredevila, ale może już mieszam".