Cierpliwości. Zapominasz chyba że zapowiedzi ramowe z końca września 2022 roku (na konwencie w Łodzi) to intencjonalnie głównie zapowiedzi na pierwszą połowę 2023 roku, a zapowiedzi na kolejną połowę roku powinniśmy się spodziewać na przełomie kwietnia/maja czyli za jakieś 50 dni +/- 5 dni. Wtedy się dowiesz w którym konkretnie miesiącu ukaże się kolejny epik Punishera i pierwszy tom z Wolverinem.
Chodzi ci o to że Punisher powinien wyjść już w tej połowie roku? No cóż, każdy ma jakieś preferencje. W maju wyjdzie Secret Invsion, ale może ja bym chciał już She-Hulk Byne'a. Spider-Man Straczynskiego już został zapowiedziany na konkretny miesiąc. Wszystkiego przecież nie wydadzą w jeden kwartał bo jeden lubi to a drugi tamto. Pamiętaj też że Punisher Epic to nie jest tani komiks więc dystans w publikacji jest zrozumiały.
Może pierwotnie. Też napisałem tak w dyskusji na facebooku, po czym ktoś mnie uświadomił, że takiej ilości komiksów jaka została nie zdążą wydać w pierwszej połowie roku, tym bardziej, że wakacje zawsze mniej wychodziło pozycji. Bo z klasyki Marvela zostało:
kolejny epik Punishera
kolejny epik Amazing Spider-man
epik Wolverina
Spider-man Noir
Moon Knight Bendisa
Marvel Zombies
omnibus She-Hulk
X-men Inferno
potwierdzona kontynuacja Daredevila Waida z rozmowy
i gdzieś tam jeszcze jest Ultimate X-men (choć on nigdzie nie został wspomniany)
Gdzie oni upchną 9 (10) komiksów w dwa/trzy miesiące. Te zapowiedzi wyglądają jakby były do końca roku w obecnej chwili.
Podobnie jest z DC. Wiemy już że bądą jeszcze tylko 3 DC Deluxe na ten rok poza juz oficjalnie zapowiedzianymi (JSA: The Golden Age, JLA: The Tower of Babel, The Other History of the DC Universe), które wydawane są na przemian z klasyką DC / Black Label, a w zapowiedziach było jeszcze:
Gotham Knights: Gilded City
Flashpoint Beyond
Batman/Catwoman
Catwoman: Lonely City
Batman Legacy (pomost pomiędzy Knightfall a No Man’s Land)
początek No Man’s Land
Injustice
DCeased
Swamp Thing Green Hell
Też tego nie upchną w 2 miesiące.
Pomijam że muszą wydawać też współczesne komiksy.