Autor Wątek: Egmont 2023  (Przeczytany 606227 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Castiglione

Odp: Egmont 2023
« Odpowiedź #90 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 17:56:40 »
Zastanawiam się kiedy będzie to kiedyś dla Batmana BW, albo komiksu Rossa - 10 czy 15 lat?
Do Rossa sam miałem zastrzeżenia, ale uświadomiono mnie, że oryginalnie ten komiks był w praktycznie tym samym formacie, więc to dla mnie jest OK.

Ale generalnie się zgadzam. Osobiście też bym wolał, żeby tytuły z serii Limited były dostępne też w normalnej wersji - może nie to, czego pewnie w ogóle nie wydaliby inaczej, ale jeśli np. takie "Weapon X" dadzą tylko w powiększonym formacie, to już będzie słaba opcja.

Offline nayroth

« Odpowiedź #91 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 18:18:21 »
Też obstawiam Weapon X, z braku innych żelaznych kandydatów do wydań Marvel limited. TK mówił że czytelnicy beda zadowoleni z nast. zapowiedzi więc zakładam że miał na myśli właśnie sentyment fanowski.
W sumie co innego by było odpowiednie? Marvels rozszerzone wydanie? Może She-Hulk Byrne'a na fali popularności serialowej (podobny zabieg jak z Przedwiecznymi), tylko że omnibus ma 750 stron, wiec trochę za dużo. Albo New Mutants Sienkiewicza.. Na wiosnę będzie wiadomo.

Offline xanar

« Odpowiedź #92 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 18:28:13 »
Marvels ma Mucha wydać, She-Hulk Byrne'a zapowiedziane jest w normalnym formacie.
Ktoś pytał swojego czasu TK o JLA/Avengers, to wtedy poddział, że nie może o tym mówić, cokolwiek to miało znaczyć.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Warpath

« Odpowiedź #93 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 18:45:06 »
No, jakby wiechał JLA/Avengers to bym się akurat skusił. Ale to już moje oldschoolowe fanbojstwo względem Pereza ; ) Weapon X - szczerze, zdziwiłbym się. Spore ryzyko zważywszy, że było za czasów TM-Semic w Mega Marvel jak i później w kolekcjach.

Offline michał81

« Odpowiedź #94 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 18:50:10 »
W przypadku JLA/Avengers jest jeden duży problem - DISNEY, który jest bardzo problematyczny odnośnie wydania tego komiksu. Nawet ostatnie wznowienie w USA było podobno bardzo blokowane przez nich.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #95 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 18:50:36 »
W kwestii "Weapon X", to przede wszystkim powinni w końcu wypuścić normalną edycję tej historii.

Co do Limited, to po lekturze "Daredevila" Millera nie obraziłbym się na "Love and War" albo "Elektra Lives Again" w tym formacie - przy tym drugim jest co prawda jeszcze wersja Muchy, w którą też się zaopatrzyłem, ale kłuje mnie w niej słaba jakość korekty i błędy już w samym opisie na okładce.

Offline 79ers

« Odpowiedź #96 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 18:59:04 »
Hity sprzedażowe publikować później w powiększonym formacie dla fanów.
Chętniej kupiłbym te wszystkie tytuły w linii Marvel Classic, zaczynając od Excalibura, Strange wg.Sterna, Hulka, ...zamiast topić pieniądze i pozbywać się przestrzeni na półkach dla tych niewątpliwie okazałych, przyzwoicie wydanych pożeraczy.

Offline Orco

« Odpowiedź #97 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 21:25:28 »
Kojarzy może ktoś czy TK mówił jak będą wyglądać dalsze losy Armady w integralach? Po tomach zgromadzonych w tym zapowiedzianym są jeszcze 4 wydane w Polsce. Czy one również wyjdą w integralu? I czy kolejne, w miarę ich powstawania/wydawania również będą wychodzić w integralach?

Offline plast

« Odpowiedź #98 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 21:31:20 »
Jeśli dobrze usłyszałem na MF to właśnie tak ma być z Armadą, czyli co 4 będą kolejne integrale, ale w międzyczasie też na sztuki. Ale lepiej niech ktoś to potwierdzi, bo czasem zdarza mi się przesłyszeć lub usłyszeć to co chciałem usłyszeć ;)

Offline radef

« Odpowiedź #99 dnia: Nd, 13 Listopad 2022, 22:05:51 »
Dokładnie było tak, że TK myśli. I powiedział, że w sumie to najlepiej, gdyby autorzy szybko stworzyli 22. album, bo wówczas mógłby wydać 21-22 w zbiorczym wydaniu w HC, które aż tak by nie odstawało od reszty integrali. Ale ostateczna decyzja nie zapadła.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Kadet

« Odpowiedź #100 dnia: Pn, 14 Listopad 2022, 21:31:14 »
I za każdym razem tak robię. Tylko jeśli daną czynność powtarza się setki razy to zaczyna irytować. W przypadku LL to jeszcze na początku było tłumaczenie, że wydają bez numerków bo poprzednie wydanie nie miało numerków. Problem w tym, że poprzednie wydanie miało trochę większy format więc i tak wyróżniało się na półce. No i było ma papierze offsetowym za co ogromny plus. Niepotrzebnie Egmont to nowe puścił na kredzie. Takie Smerfy na offsecie wyglądają o wiele lepiej.

Brak numerów na grzbietach LL może wynikać też z tego, że w tej serii numeracja nie ma większego znaczenia, bo poszczególne przygody są od siebie niezależne i nie trzeba czytać tomów chronologicznie. Gdyby numery byłyby wyeksponowane, odbiorcy z zewnątrz pomyśleliby, że trzeba zacząć od albumów Morrisa, czyli od pierwszego tomu i - przy całym moim szacunku dla Morrisa - mogliby zrazić się do LL, zanim w ogóle dojdą do albumów Goscinny'ego.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #101 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 09:41:34 »
A nie mogłyby być same daty powstania, jak na Fistaszkach na przykład?

Offline radef

« Odpowiedź #102 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 11:00:58 »
Tylko co dawać - datę publikacji w magazynie, czy może datę publikacji w albumie? Potem znowu by wyszło (podobnie jak przy numeracji), że sprawa nie jest aż taka prosta. Poza tym nie kojarzę, żeby roczniki były kiedykolwiek podawane przy jakichkolwiek wydaniach nie zbiorczych.
Kacza Agencja Informacyjna - newsy, recenzje, artykuły nie tylko o komiksach Disneya

Offline Kadet

« Odpowiedź #103 dnia: Wt, 15 Listopad 2022, 21:59:34 »

Jeśli dobrze kojarzę, to pierwsza pod względem daty powstania historyjka o Lucky Luke'u jest w trzecim albumie. Tak że tak.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline Castiglione

« Odpowiedź #104 dnia: So, 19 Listopad 2022, 10:57:31 »
Dodruki na styczeń:
- "Sisters"
- Don Rosa (tomy 1, 2, 6, 7)
- "Minecfraft"
- sporo Asteriksów
- "Rzeźnia nr 5"
- Epiki "Venom", "Ostatnie łowy Kravena" z nowymi grzbietami (czerwone logo Marvela)
- "Batman: Ziemia jeden" tomy 1-2
- brakujące tomy "Sandmana"