Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 619684 razy)

Online xanar

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2610 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 11:02:47 »
Wonder Woman dobrze mówi, prawie  :) Ale Rucka to chyba przez a się czyta  :)

No ale jest też progres, wrzucili podpis gdzieś w na środku filmy kim jest ten człowiek :) i wrzucają okładki na po lewo na górze jak pokazuje komiks  :) No i jest czarna koszulka to nie bardzo widać czy nieuprasowana no i czarny wysupła. :)

Elektra też dobrze  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Online michał81

« Odpowiedź #2611 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 11:05:03 »
A czy ktoś się orientuje jaka będzie zawartość tej "Pięści demona"?

To jest dokładnie to wydanie

Offline dreamer36

« Odpowiedź #2612 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 14:36:33 »
No powiem Wam, że dawno nie brałem tak mało od E. Hellblazer, Abe Sapien,Hulk, Avengers i Stan przyszłości. Do rozważenia Rorschach, może JL Rossa, ale to może choinka urodzi :)

Dla mnie chudo, ale październik przez dodruk Ligii Dżentelmentów miałem dużo za dużo więc oddech się przyda :)

PS. I na koniec prośba do osób, które się wybierają (lub może teraz mają jakąś konkretniejszą wiedzę). Czy na spotkaniu z Egmontem (jeżeli oczywiście nie będzie zapowiedzi) mógłby się ktoś podpytać, czy jest jakakolwiek szansa w przyszłym roku na Animal Man Lemire'a? Fajnie się uzupełnia z wydanym przez E Bagniakiem Snyder'a, ale jeżeli w przyszłym roku nie wydadzą to kupię omni w oryginale. TK powiedział, na filmiku, że na festiwalu jest czas i miejsce na pytania odnośnie planów wydawniczych, więc może ktoś byłby tak uprzejmy dopytać w moim imieniu :)

PS2. Dlaczego ta JL Rossa ma inny format niż Strażnicy z linii DC Limited? jest 2,5cm niższa przy tej samej szerokości. Błąd czy faktycznie tak to będzie wydane?
« Ostatnia zmiana: So, 10 Wrzesień 2022, 14:43:55 wysłana przez dreamer36 »

Online michał81

« Odpowiedź #2613 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 15:26:05 »
PS. I na koniec prośba do osób, które się wybierają (lub może teraz mają jakąś konkretniejszą wiedzę). Czy na spotkaniu z Egmontem (jeżeli oczywiście nie będzie zapowiedzi) mógłby się ktoś podpytać, czy jest jakakolwiek szansa w przyszłym roku na Animal Man Lemire'a? Fajnie się uzupełnia z wydanym przez E Bagniakiem Snyder'a, ale jeżeli w przyszłym roku nie wydadzą to kupię omni w oryginale. TK powiedział, na filmiku, że na festiwalu jest czas i miejsce na pytania odnośnie planów wydawniczych, więc może ktoś byłby tak uprzejmy dopytać w moim imieniu :)
Bardzo rzadko pan Kołodziejczak odpowiada na pytania o konkretne tytuły. Nieraz zdarza się, że pada odpowiedź, ale zawsze na początku Q&A poda stwierdzenie, że nie będzie odpowiadał "czy wydadzą taki czy też inny tytuł". Można próbować zadać ogólne pytania, które spowodują dyskusje, ale na bezpośrednie "czy będzie Animal Man Lemire'a?" pewnie nie usłysz się odpowiedź.

PS2. Dlaczego ta JL Rossa ma inny format niż Strażnicy z linii DC Limited? jest 2,5cm niższa przy tej samej szerokości. Błąd czy faktycznie tak to będzie wydane?
Bo tak jest w oryginale. Zeszyty miały swój format i wydanie zbiorcze to powiela.

Offline Konrad

« Odpowiedź #2614 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 20:49:29 »
W sklepie Egmontu pojawiły się 3 kolejne zapowiedzi na listopad:
- Koń by się uśmiał! Tom 2: Z rozwianą grzywą
https://egmont.pl/Komiksy-sa-super-Kon-by-sie-usmial-Z-rozwiana-grzywa.-Tom-2,69147663,p.html
- Zwycięstwo - to ten zbiór kilku krótkich historii stworzonych przez ukraińskich twórców, 88 stron, 79,99 zł okładkowo
https://egmont.pl/Zwyciestwo,69147661,p.html
- Zwycięstwo (wersja ukraińska)
https://egmont.pl/Zwyciestwo-wersja-ukrainska,69147662,p.html

Offline Alexandrus888

« Odpowiedź #2615 dnia: So, 10 Wrzesień 2022, 22:41:52 »
Do mnie trafią:
Elektra i Wolverine. Odkupienie (ale to na MFKiG, już się bałem, że nie będzie mimo bytności scenażysty. Szkoda, że nie rysownika)
Grób Batmana
Witch (jak nadrobię zaległe tomy)
Strażnicy. Rorschach

Oraz (o ile się wreszcie zdecyduję zacząć zbierać):
Siostry Niezapominajki
Stan przyszłości x2 (tu długa lista, bo od Batmana który się śmieje, przez Metal po Death Metal. Coś jeszcze?)
Pozytywka
Emma i Wioletta

Offline chch

« Odpowiedź #2616 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 07:43:58 »
Wiadomo co z Usagi Yojimbo: Wojna Tengu!?
Miał być we wrześniu.

Offline bibliotekarz

« Odpowiedź #2617 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 13:54:27 »
De facto nikt nie musi o to pytać. Na spotkaniu Kołodziejczak i tak ogłosi zapowiedzi na przyszły rok. Jeśli w tych zapowiedziach nie będzie Animal Mana to nic nie da ciągnięcie go za język.
Batman returns
his books to the library

Offline Kandor

« Odpowiedź #2618 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 14:16:22 »
De facto nikt nie musi o to pytać. Na spotkaniu Kołodziejczak i tak ogłosi zapowiedzi na przyszły rok. Jeśli w tych zapowiedziach nie będzie Animal Mana to nic nie da ciągnięcie go za język.
Wprowadzasz kolegę w błąd: to co ogłosi pan Egmont teraz może być wydane np. w listopadzie 2023 (zwłaszcza jeśli jest częścią jakiejś serii), ale z założenia teraz ogłosi plany na PIERWSZĄ POŁOWĘ 2023 roku, a w okolicach Pyrkonu (nierzadko to jest ogłaszane w czasie spotkania na tej imprezie) czyli mniej więcej w maju przyszłego roku poda plany na DRUGĄ POŁOWĘ 2023 roku. Więc jeśli Egmont planowałby wydać Animal-Mana w  drugiej połowie 2023 roku, to zostawi tę miłą niespodziankę na te drugie zapowiedzi.
Gwoli ścisłości jeśli zapytasz Tomasza Egmonta o ten tytuł to on zwyczajnie po ludzku jak to on może odpowiedzieć: myślimy...ale na razie nie, może w przyszłości, na pewno nie w tym roku, chyba jest mało chętnych i tym podobne (to nie jest przykład jednej ciągłej odpowiedzi, oczywiście ;-)), ale niektóre takie odpowiedzi mogą nas naprowadzić na pewien trop, choć bywa on nierzadko mylny i może robić złudzenia lub ich pozbawiać, bo nigdy nic nie wiesz, ja się Knightfallu nie spodziewałem a tu mamy nie 3, nie 4 (jak jednak zapowiedzieli w zeszłym roku), ale aż 5-tomowe wydanie :-) Jest też Silver Surfer Slotta. Wszystko jest możliwe, a że Lemire to znany i poczytny autor, to nie jest to takie znowu poronione marzenie :-)

Online xanar

« Odpowiedź #2619 dnia: Nd, 11 Wrzesień 2022, 18:27:10 »
Też mam pytanie jakby ktoś mógł zadać - czy będą Flash'a dalej wydawać czy dali sobie spokój, na to powinna być prosta odpowiedź.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Buc

« Odpowiedź #2620 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 15:38:44 »
Uuuuuuuuu słaby listopad... Całe szczęście, będę mógł uzupełnić kilka braków. Generalnie dla mnie tylko dwa Tytuły, Hellblazer i Strażnicy.
Chętnie podłączyłbym się do pytania o Animal mana, które padło wyżej, nie spodziewam się odpowiedzi, jedynie wysłania sygnału, że takowe zapotrzebowanie jest.

Offline Kvothe

« Odpowiedź #2621 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 15:47:28 »
Jak jakimś cudem pomyślą o Animal man, to niech nie zapomną o Swamp Thing by Charles Soule. Oczywiście oba w powiększonym formacie (deluxe) aby ładnie do Snydera pasowało.

Mnie tak naprawdę interesuje jaki mają wstępny plan na przyszły rok, znaczy ile zamierzają wydać komiksów. Czy plan minimum czy coś więcej. Ale myślę, że TK sam to zdradzi bez pytania.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2622 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 16:52:34 »
Jak już tak wypisujemy to ja bym chciał następnego "Swamp Thinga" po runie Moore'a. Może Nancy A. Collins?

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2623 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 16:53:43 »
A ja bym chciał Doom Patrol Drake'a i Premianiego ;)

Offline OokamiG

« Odpowiedź #2624 dnia: Pn, 12 Wrzesień 2022, 16:55:04 »
No i Doom Patrol Waya też.