Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602979 razy)

Offline Darth_Simon

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #150 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:44:55 »
Ja cały czas sie wacham czy kupować tę złotą kolekcję czy nie. Na razie z biblioteki ale takie piekne wydanie kusi.
Dark side of the Force is the pathway to many abilities some consider to be unnatural - Chancelor Palpatine to Anakin Skywalker

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #151 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 10:50:37 »
Nie ma potwierdzonej daty dodruku

Offline pokia

« Odpowiedź #152 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 12:57:17 »
Nie ma potwierdzonej daty dodruku
Ale na zasadzie "nie potwierdzam, nie zaprzeczam", czy nie ma żadnej daty, bo nie planujemy dodruku.

Offline glutamiluta

« Odpowiedź #153 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 13:13:17 »
Oficjalnie nic nie powiem, ale określenie "nie ma potwierdzonej daty" oznacza "nie ma potwierdzonej daty" :)

Offline Dracos

« Odpowiedź #154 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 13:16:04 »
Oficjalnie nic nie powiem, ale określenie "nie ma potwierdzonej daty" oznacza "nie ma potwierdzonej daty" :)

Nie ma takiego rzecznika prasowego który by się powstydził takiej odpowiedzi ;)

Offline Random_Hero

« Odpowiedź #155 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 13:36:50 »
No bo dobry i doświadczony rzecznik prasowy wyjaśni wszystko nie wyjaśniając niczego ;)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #156 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:01:16 »
Nie straci bezpowrotnie nikogo, gdyż będą dodruki. Podobnie jak robi dodruki miekkookladkowych Kajków.

Żeby były dodruki, to najpierw musi być jakiś papier do nich. Jak na razie wydawnictwo samo czeka na informacje o tym czy będzie papier, kiedy i ile, to nie może czytelnikom zagwarantować daty dodruku. Punisher i Deadpool & Cable oddalają mi się coraz bardziej.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #157 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:06:10 »
@Bazyliszek Ja ci troche zazdroszcze szczerze tempa czytania, ze 2 miesieczna obsuwa tytulu to dla ciebie problem. Dla mnie kazdy delay jest blogoslawienstwem, bo raz ze to wiecej kasy na komiksy biezace, dwa ze i tak mam pareset komiksow na polce do przeczytania. A czytam praktycznie codziennie ;).
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #158 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:10:53 »
Drugi tom na Gildii jest.
Jest też w Empiku, czytam.pl - Wysyłka: Jutro (czwartek 2021-12-16) - i paru innych księgarniach.

Ja zamówiłem 1 tom w Tantis 26 października. Nie pamiętam jaki miał wtedy status, ale dostałem takie info:

Dzień dobry,

otrzymaliśmy informację od wydawcy, że dodruk pozycji "Kajko i Kokosz. Złota Kolekcja. Tom 1", została przesunięta na 14/01/2022.

Jeśli ta informacja jest prawdziwa, to dodruk powinien być dostępny za miesiąc. Ja edytowałem zamówienie i grzecznie czekam.
Chyba poczekasz dłużej, bo w Gandalfie tom 1 jest w przedsprzedaży z adnotacją
Planowany dodruk , przybliżona data wznowienia: 10.2.2022

Pytanie jaki mieli ten nakład dać. Podejrzewam, że był bardzo duży ale chyba zainteresowanie przebiło najbardziej optymistyczne prognozy.
Pewnie w Egmoncie szok - przez tyle lat się bronili przed tymi wydaniami, a tu chwila moment i w księgarniach wiatr hula po półkach, na których był KiK. Może to da im do myślenia i dostaniemy w integralach Kajtka i Koka oraz Thorgala (marzy mi się Baranowski, którego cenię chyba bardziej, niż Christę i Rosińskiego, ale tu - niestety - inny wydawca położył łapy).

Offline vision2001

« Odpowiedź #159 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:19:15 »
marzy mi się Baranowski, [...] ale tu - niestety - inny wydawca położył łapy.
No niestety. Z tego, co pamiętam, to był tu konflikt na linii Egmont - Baranowski i dlatego więcej pozycji tegoż autora, jakże cenionego również przeze mnie, nie uświadczysz już od Egmontu.

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #160 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:19:59 »
@UP
To samo było z kolorowym integralem Szninkiela, na który też się od dekad doprosić nie mogliśmy i też znikł szybko z półek, zanim nie znalazła się w magazynie druga część nakładu. Typowy Egmont.

@sad_drone
Nie widzisz co się dzieje? Egmont znowu się zwija i ogranicza listę tytułów. A ile jeszcze Punisherów zostało? A ile jeszcze Deadpoola? Bardzo dużo. W tempie 2 trejdy rocznie to je sobie ostatni tom na emeryturze przeczytam.

Propozycja - więcej wydań w stylu Animal Mana czy Wiecznego Batmana 1. Punishera na 700 stron kupowałbym jak koń owies. :)

Offline kosmoski

« Odpowiedź #161 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:23:03 »
Pewnie w Egmoncie szok - przez tyle lat się bronili przed tymi wydaniami, a tu chwila moment i w księgarniach wiatr hula po półkach, na których był KiK. Może to da im do myślenia i dostaniemy w integralach Kajtka i Koka oraz Thorgala (marzy mi się Baranowski, którego cenię chyba bardziej, niż Christę i Rosińskiego, ale tu - niestety - inny wydawca położył łapy).

był taki jeden wywiad niedawno:
https://www.facebook.com/PanAnimacja/videos/2292105497598471/

z którego wynika, że przy pewnym "charakterystycznym" uporze szefa wszystkim szefów to raczej bez szans...
Wręcz można posłuchać, że to moment pozwolił na taki efekt :)

Offline Bazyliszek

« Odpowiedź #162 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:26:55 »
Wraca syndrom "Będę wydawał te komiksy które ja uważam, że ludzie powinni przeczytać", zamiast wydawać komiksy jakie ludzie chcą czytać i kupować. Znaczy w tym roku to się zaczęło kruszyć, bo wreszcie przyszło wznowienie Kingdom Come. Szkoda, że na NML poczekamy se do 2023 roku przynajmniej, jeśli sytuacja z papierem się ustabilizuje.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #163 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:28:32 »
@sad_drone
Nie widzisz co się dzieje? Egmont znowu się zwija i ogranicza listę tytułów. A ile jeszcze Punisherów zostało? A ile jeszcze Deadpoola? Bardzo dużo. W tempie 2 trejdy rocznie to je sobie ostatni tom na emeryturze przeczytam.
G.... się dzieje. Już ci raz napisałem, że częstotliwość "Punishera" nie zmieniła się od 4 lat, a ty dalej piszesz o jakichś urojonych opóźnieniach i ograniczeniach.

"Deadpool" w klasyce Marvela również wychodzi z tą samą częstotliwością od 4 lat.

Offline sad_drone

« Odpowiedź #164 dnia: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:33:37 »
@bazyliszek A sorry ja myslalem ze ty sie serio tak kolejnych tomow doczekac nie mozesz, a to po prostu argument do klasycznych teorii spiskowych.

"Bede wydawal te komiksy..." no i super, pan kolodziejczak ma bardzo dobry gust, np dobrze robil ze tyle lat kingdome come blokowal bo to slabizna jest. W koncu beda tylko dobre komiksy wychodzily !
« Ostatnia zmiana: Śr, 15 Grudzień 2021, 14:37:34 wysłana przez sad_drone »
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.