Autor Wątek: Egmont 2022  (Przeczytany 602984 razy)

Offline Murazor

Odp: Egmont 2022
« Odpowiedź #2790 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:25:03 »
Mysle, ze nie bez powodu sie nie sprzedaja i im zalegaja skoro wiekszosc Vertigo wydaja "lepiej" w integralach. Wiele razy pojawily sie glosy o wznowieniu w HC. Podobnie bylo z Hellboyem i Usagim, nie sprzedawalo sie wznowienie, az ruszyly zbiorcze.
« Ostatnia zmiana: So, 24 Wrzesień 2022, 16:27:00 wysłana przez Murazor »

Offline Castiglione

« Odpowiedź #2791 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:28:49 »
TK niejako potwierdził, że nie wejdą w najstarsze Epiki.

Offline chch

« Odpowiedź #2792 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:30:42 »
Śmierć supermana - tak, ale nie ma daty,.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2793 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:37:11 »
Sporo dobra, ale jestem rozczarowany brakiem kontynuacji Thora z klasyki, która wieńczy wątki Straczyńskiego.

Ciekawa informacja, że raczej będą się wycofywali z nowszych serii / ongoing superhero i szli w klasykę. Nie spodziewałem się takiego ruchu - niemniej dla mnie rewelacyjny news.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2794 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:38:24 »
Mysle, ze nie bez powodu sie nie sprzedaja i im zalegaja skoro wiekszosc Vertigo wydaja "lepiej" w integralach. Wiele razy pojawily sie glosy o wznowieniu w HC. Podobnie bylo z Hellboyem i Usagim, nie sprzedawalo sie wznowienie, az ruszyly zbiorcze.

Ale to jednak były trochę inne czasy i inny rynek. Nie sądzę żeby przy takiej obfitości tytułów i przy takich cenach drogie integrale Baśni wygrały konkurencję z innymi tytułami. A tak kto chce nadrobić serię będzie miał taką możliwość i to dość tanio.

Offline xardas

« Odpowiedź #2795 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:40:51 »
Sporo dobra, ale jestem rozczarowany brakiem kontynuacji Thora z klasyki, która wieńczy wątki Straczyńskiego.

Ciekawa informacja, że raczej będą się wycofywali z nowszych serii / ongoing superhero i szli w klasykę. Nie spodziewałem się takiego ruchu - niemniej dla mnie rewelacyjny news.
Nie było powiedziane, że będą się wycofywali, a że zmniejszą tempo z nowościami - to jest różnica. „Wycofywanie się” zapowiada urwanie serii w przyszłości, a to raczej wątpię, żeby się zdarzyło ;)

Offline zombie001

« Odpowiedź #2796 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:47:07 »
Na tym slajdzie z Kaczogrodem najbardziej po lewo to co? Sorki, że pytam, ale odsłucham całość spotkania dopiero wieczorem.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline chch

« Odpowiedź #2797 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:50:46 »
Na tym slajdzie z Kaczogrodem najbardziej po lewo to co? Sorki, że pytam, ale odsłucham całość spotkania dopiero wieczorem.
To chyba był komiks zbierajacy historie różnych autorów o młodości Sknerusa. Takie uzupełnienie życia i Czasów Rosy, jak ten komiks co wydadzą chyba w grudniu (korhonena?).

Offline Murazor

« Odpowiedź #2798 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:50:55 »
A tak kto chce nadrobić serię będzie miał taką możliwość i to dość tanio.
Wiesz te wyprzedane tomy, cale 2, nie chodzily w zawrotnych cenach. Jak ktos chcial to raczej juz calosc ma/mial. Przeplacic za wyprzedany tomik 70 vs 35 zl to nie tragedia przy 22 tomach.

Rozumiem decyzje, ale nie poieram. Moze wyprzedadza resztki i za jakis czas wznowia w HC, po prostu zaluje, ze nie teraz.

Offline chch

« Odpowiedź #2799 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:51:59 »
Jak dla mnie jedynym rozczarowaniem był brak info o DC Universe by Alan Moore, zapowiadali to ze dwa lata temu, miało być w tym roku...
No i nie wiadomo kiedy wyjdzie Usagi Wojna Tengu.

ukaszm84

• Gość
« Odpowiedź #2800 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:52:47 »
Wiesz te wyprzedane tomy, cale 2, nie chodzily w zawrotnych cenach. Jak ktos chcial to raczej juz calosc ma/mial. Przeplacic za wyprzedany tomik 70 vs 35 zl to nie tragedia przy 22 tomach.

Rozumiem decyzje, ale nie poieram. Moze wyprzedadza resztki i za jakis czas wznowia w HC, po prostu zaluje, ze nie teraz.

Ja patrzę ze swojego punktu widzenia choćby. Serii nie mam i od długiego czasu mam plany nadrobić. Nadal takie plany mam. Ale nie jest to na pierwszym miejscu moich priorytetów zakupowych i po prostu większa szansa, ze kupię to na miękko dorzucając 1-2 tomy w miesiącu niż gdybym miał dorzucić integral za 2 stówy albo więcej.

Offline Tom17

« Odpowiedź #2801 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:52:54 »
To chyba był komiks zbierajacy historie różnych autorów o młodości Sknerusa. Takie uzupełnienie życia i Czasów Rosy, jak ten komiks co wydadzą chyba w grudniu (korhonena?).
Wielki Szef mówił że to uzepełnienie Życia i czasów Snerusa przez norweskich twórców

Offline kaczogród

« Odpowiedź #2802 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:53:37 »
https://inducks.org/issue.php?c=se%2FFJVL++1
,,le monde est absurde"

Offline Tom17

« Odpowiedź #2803 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:54:15 »
Ze wszystkich zapowiedzi najbardziej cieszy zapowiedź nowego Corto Maltese i możliwość wydania tego rozgrywającego się w teraźniejszości.

Offline Warpath

« Odpowiedź #2804 dnia: So, 24 Wrzesień 2022, 16:56:16 »
Nie było powiedziane, że będą się wycofywali, a że zmniejszą tempo z nowościami - to jest różnica. „Wycofywanie się” zapowiada urwanie serii w przyszłości, a to raczej wątpię, żeby się zdarzyło ;)

Racja, racja, źle to ująłem. Dzięki za korektę ; )

W moim odczuciu jak najbardziej nie jestem za tym, by przestawali iść z nowościami, tylko by bardziej krytycznie podchodzili do kontentu ; ) Jeśli będą mieli większe pole manewru, by wybierać i uzupełniać z puli komiksów wydawanych już na przestrzeni lat bez musu skupiania się na ongoingach, które umówmy się zaliczają przeważnie wzloty i upadki (i jest to normalne) - pojawi się większy parytet dobrych opowieści nad tymi słabszymi.