Autor Wątek: Egmont 2021  (Przeczytany 740808 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xanar

Odp: Egmont 2021
« Odpowiedź #3480 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 13:22:20 »
Wiesz tak patrzę na moje regały ze zwyklymi  omnibusami Marvela i DC i żaden nie jest mniejszy niż OHC 😉
Wiem, że są inne wydawnictwa, które używają pojęcia omnibus również do SC i HC.

Już był ten temat tu przebijany jakiś czas temu. W Marvelu omnibus to jest to co Marvel sobie nazwie omnibus w formacie powiększonym i dorzuci ze 30% do ceny za napis omnibus. Są ohc, które nie mają znaczka omnibus a mają więcej stron albo tyle samo tyle, że są znacznie tańsze.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline michał81

« Odpowiedź #3481 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 13:28:47 »
Wiesz, na razie nie wiadomo w którą stronę pójdą Mutanci po Inferno Hickmana.
Równie dobrze zaorają wszystko i wrócą jakoś do statusu przed HoX/PoX. Ale to raczej mało prawdopodobne jest.
2022 to na razie wielka niewiadoma jeśli chodzi o status Mutantów/X-Men po Erze Hickmana.
Xaver masz rację (choć jak wspomniałem mam obecnie trochę rzeczy do nadrobienia z mutantami, brak czasu), ale od HoX/PoX jest dłuższą historia przewodnia, a nie coś co kończy się po 3 tomach, co nawet nie zainteresuje czytelnika. Po pierwszym tomie Uncanny X-men, który będzie w grudniu dobrze by było aby w jakieś formie formie pojawił się Age of X-man (seria główna i dwa one shoty, powinny tu wystarczyć). Dobra, może to będzie, a jak nie będzie to czytelnik w 3 tomie dostanie takie coś na zasadzie "Hej wróciliśmy, ale skąd jak gdzie, o co chodzi" tego nie będzie. Ten okres przejściowy naprawdę można było odpuścić.

Offline Mateusz

« Odpowiedź #3482 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 13:31:17 »
Zapraszamy na https://Filmozercy.com - serwis z najnowszymi newsami ze świata kina oraz ciekawymi filmowymi i komiksowymi artykułami

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3483 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 13:39:13 »
Z Black Label raczej mało ciekawego dla mnie. Bardziej byłbym zainteresowany, gdyby ogłosili u nas "Rorschacha" Kinga czy "Batman: Reptilian" Ennisa. Albo nawet ten "The Last God" w miarę nieźle wygląda, chociaż nie wiem, czy jest to coś warte. Widzę, że niedługo zacznie też wychodzić "Swamp Thing" od Jeffa Lemire'a, też dość prawdopodobna rzecz do wydania u nas i mam nadzieję bardziej interesująca niż kolejny Batman, Joker lub Harley.

Tego też trochę się boję, ale mam nadzieję, że to będą normalne amerykańskie ommibusy w formacie OHC.
Bo jakoś nazywanie zwykłych HC omnibusami trudno mi dalej zrozumieć ale zobaczymy 😃
Dla mnie przede wszystkim omnibus powinien się wyróżniać objętością i w miarę możliwości zbierać całość serii w jednym tomie lub dążyć do tego w przypadku dłuższych rzeczy. Format ma tu dla mnie znaczenie drugorzędne.

Offline SawiK

« Odpowiedź #3484 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 13:47:56 »
Licze ze ''Siedmiu Żołnierzy'' będzie takim Omnibusem jak Animal Man, by pasowało to koło siebie. Cena tez mnie ciekawi w czasach podwyżek ale biorę w ciemno.

Offline OokamiG

« Odpowiedź #3485 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:03:18 »
Siedmiu Żołnierzy było prezentowane koło Green Lanternów, Blackest Night jest w Deluxe, więc można domniemywać, że Siedmiu może też być w Deluxe.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3486 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:11:21 »
W sumie ciężko stwierdzić, bo na tych slajdach pod hasłem KLASYKA DC pomieszane były ze sobą rzeczy z DC Deluxe, nowość z Black Label i dawne Vertigo. Też bym wolał wydanie pasujące do "Animal Mana".

Offline zombie001

« Odpowiedź #3487 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:15:05 »
@Mateusz
Wiem, wiem. Przypomniałem sobie o tym zestawieniu chwilę po napisaniu posta, ale stwierdziłem że nie będę edytować.

Mam nadzieję, że "Siedmiu żołnierzy", wyjdzie jednak w standardowym wydaniu. A na slajdzie tylko przypadek sprawił, że znalazł się koło Deluxow. W innym przypadku, to trochę bez sensu, że Animal Mana puścili tak, a to tak...
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3488 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 14:47:16 »
Egmont wydał "Animal Mana" jako kolejną rzecz z Vertigo, a "Seven Soldiers" wyszło w oryginale jako normalne DC, więc stąd może wyniknąć różnica.

Pozostając w temacie najpopularniejszych komiksów - jako kogoś, kto dawniej zaczytywał się w KD, a później obserwował wygaszanie kolejnych serii z Kaczorem, bardzo cieszą mnie słowa TK, że Barks i Rosa to obecnie hity sprzedażowe.
« Ostatnia zmiana: Nd, 03 Październik 2021, 14:52:14 wysłana przez Eguaroc »

Offline zombie001

« Odpowiedź #3489 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:07:02 »
Co do kaczek to wygląda trochę tak, że mogli dość poważnie przymierzać się do kolejnej kolekcji autorskiej - Scarpy. Bo przecież Czarodziejski Miki to na 100% nie jest naturalne zastępstwo Rosy, o jakim pewnie myślało wielu fanów :/

Mnie jednak ta zapowiedź trochę rozczarowała. Może w czasach boomu na Potteromanie bym się cieszył, że wychodzi coś w tym klimatach, ale teraz? Choć zawsze lepsze to niż parodie klasyki literatury.

Ciekawe czy utrzyma się koncepcja formatu Gigantowego, czy może jednak zmienią na np.  A5.

Offline Castiglione

« Odpowiedź #3490 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:13:27 »
No dla mnie minimum A5 powinno być obowiązkowo, skoro chcą to rzucać w HC po 400 czy więcej stron. Ale zgadzam się, nie jest to tytuł, który traktowałbym, jako zastępstwo Rosy, a raczej takie coś na przeczekanie.

Inna sprawa, że nie wiem, czy pełna seria Scarpy na ok. 40 tomów to taki dobry pomysł.

Offline zombie001

« Odpowiedź #3491 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:27:22 »
Tak sobie pomyślałem, że może oddalili w czasie kolekcję Scarpy, żeby robić własne składaki i tym samym ograniczyć materiał, ale nie wiem czy w przypadku kaczek Egmont jest aż taki ambitny.
:)

Offline Kandor

« Odpowiedź #3492 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:32:38 »
Na DC Maniaku piszą że Knightfall w czterech tomach. To ja ich pytam a oni taką odpowiedź opublikowali "Będzie wydane w czterech tomach, tylko że z tego trzy w przyszłym roku a ostatni - Knightsend - w 2023.". Skąd ta pewność? Myślałem że Knightsend już jest wliczony w 3 tomy, że będzie "wciśnięty" w całość, a jedynie nie ma okładek. Jestem za, oczywiście, tylko to teraz takie frustrujące że nie wiadomo czy to ktoś to WIE i informacja pochodzi od Egmontu czy ktoś ZGADUJE.

Offline Kadet

« Odpowiedź #3493 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:36:07 »
Skład pierwszych trzech tomów jest na slajdzie z prezentacji. Ramki wokół okładek łączą tytuły, które będą w jednym tomie. "Knight's End" będzie później, po tych trzech tomach.
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Offline zombie001

« Odpowiedź #3494 dnia: Nd, 03 Październik 2021, 15:43:52 »
No tak, tak. Ale TK się chyba trochę zakręcił i na tekst z sali "wydajcie w 5" palnął taką a nie inną odpowiedź. A później nikt na sali nie pomyślał, żeby to doprecyzować pytaniem.

Rozumiem, że być może ktoś o to dopytał go nieoficjalnie po spotkaniu.