Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 989599 razy)

Offline sad_drone

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1620 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 10:46:03 »
Rowniez dzieki za info, 15 komiksow i prawie 800zl przepuszczone. Ale przy tych rabatach lepszych niz ceny uzywek nawet mnie serce nie boli :P
If I Had More Time, I Would Have Written a Shorter Letter.

Offline death_bird

« Odpowiedź #1621 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 10:52:46 »
Pamiętajcie tylko, że to Livro/Empik, więc z twardymi okładkami może być loteria

To dobrze, że zdecydowałem się na odbiór osobisty. :)
A swoją drogą po długim okresie czajenia się dobrałem jeszcze (w zamówieniu książkowym) "Ardeny" Bergströma.
Praktycznie przez trzy lata nie mogłem się zdecydować na to tomiszcze, ale wreszcie poszło.  ;D
"Właśnie załatwiliśmy Avengers i to bez kiwnięcia palcem".

Offline Szekak

« Odpowiedź #1622 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 11:08:40 »
W końcu fajna promka i zaległości zakupowe uzupełnione. 2,5k pękło. Oczywiście odbiór osobisty, bo pakują tragicznie.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline xanar

« Odpowiedź #1623 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 11:16:38 »
a jak wybieracie odbiór osobisty, to jakoś lepiej pakują ? swój transport ? sprawdzacie każdą sztukę przy odbiorze ?
Nie wiem czy mi się chce bawić w takie rzeczy.
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline Szekak

« Odpowiedź #1624 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 11:21:35 »
Lepiej pewnie nie, a czy odbiór coś da to się okaże bo ostatnio brałem kuriera i była lipa.
Piękno jest w oczach patrzącego.

Offline p3rshing

« Odpowiedź #1625 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 11:44:59 »
Uh. A wczoraj kupiłem 3x Gideon Falls na tantis...

Offline Konrad

« Odpowiedź #1626 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 12:05:20 »
@xanar i @Szekak
Wydaje mi się, że Smyk korzysta z innego magazynu i pakują trochę lepiej niż Empik. Jeśli zamawiam czasem pojedynczą książkę lub komiks z odbiorem w Empiku to jest najczęściej spakowany tylko w kopertę bąbelkową. Natomiast rzadko korzystam ze Smyka, ale jak już coś tam odbieram to zawsze było w kartonie. Np. jakiś czas temu mieli błąd cenowy na kilka Sandmanów (ponad 60% rabatu), zamówiłem każdy osobno, z odbiorem w salonie i każdy był zapakowany w dopasowany karton.
Teraz na obecnej promocji złożyłem 5 zamówień (15 komiksów), nie będę sprawdzał ich w sklepie przy odbieraniu tylko zrobię to w domu i jeśli jakiś egzemplarz będzie miał np. mocno obity grzbiet to po prostu podjadę w ciągu 2 tygodni i zwrócę go. Nie robią z tym żadnych problemów, wtedy jeden z Sandmanów miał właśnie zbity grzbiet (musiał już taki być przy pakowaniu bo karton był bez uszkodzeń) i bez problemu zwrócili gotówkę (zawsze w takich promocjach wybieram płatność przy odbiorze, teraz też).
Dodatkowo przez to, że jest to 5 zamówień po 3 komiksy, a nie jedno z 15 to przez mniejszy ciężar szanse na uszkodzenia są mniejsze.

Offline p3rshing

« Odpowiedź #1627 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 12:23:00 »
W tej promocji bardzo opłaca się duże serie kupować. Można kupić np. komplet Ralpha Azhama za 208 PLN.

Offline Lafar

« Odpowiedź #1628 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 14:09:10 »
Dziękuję również, uzupełniłem praktycznie wszystko czego brakowało mi po polsku. Potwór z bagien, Hellboy, BBPO, Gotham central... Same fajne rzeczy :)

Offline mack3

« Odpowiedź #1629 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 14:47:51 »
Do pełni szczęścia brakuje tylko by mieli jeszcze szerszy katalog komiksowy (sam kupiłbym, gdyby było m.in. Halloween Blues, LND: Stulecie, Criminal 2, Nemezis, Daredevil Millera 2, Kenię, Predatora Łowcy 1 czy pozostałe tomy Life and Death od Scream + parę rzeczy od mniejszych wydawców (Mandioca, KBoom, LiT) ), ale i tak najlepsza chyba promocja od dawna.
W sumie się zastanawiałem nawet czy to nie jest jakiś błąd (w przypadku komiksów), bo dziwię się jak im się tak duże rabaty opłacają (tu nie ma cashbacków od Blika czy podobnych jak we wcześniejszych, podobnych skalą promocjach, gdzie można było zgarniac stuff >50%)
« Ostatnia zmiana: Pt, 12 Czerwiec 2020, 14:51:57 wysłana przez mack3 »

Offline zombie001

« Odpowiedź #1630 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 14:48:07 »
Ktoś wcześniej pisał, że Smyk już nie jest powiązany z Empikiem.
KEEP CALM AND HATE EVERYONE

Offline stachel

« Odpowiedź #1631 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 15:13:44 »
4 zamówienia - 12 komiksów zamówionych. Odbiór osobisty z płatnością przy odbiorze, to sprawdzę od razu w jakim stanie to dojdzie. Dziękuję bardzo za info :)

Offline KubciO

« Odpowiedź #1632 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 18:03:17 »
Na szybko złożyłem jedno zamówienie: Criminal 3, Twardziel i Droga ku wieczności = 171 zł (49% rabatu). Nie wiem, czy być wdzięcznym, bo mam w planach jeszcze parę zamówień i pozbędę się wypłaty.. 😅

Offline nayroth

« Odpowiedź #1633 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 18:16:06 »
12 komiksów tzw drugiej potrzeby zamówione, budzet się nie dopnie,a to dopiero połowa roku  :'( 

Ja Smok + Shangri-La + Rewolucje Integral = 184
Silver Surfer + Stwory nocy + Zimowy żołnierz = 144
Harleen + Visoin + Wojna Domowa II = 107
Tymek i Mistrz 1-3 = 68

Offline angelscorpion

« Odpowiedź #1634 dnia: Pt, 12 Czerwiec 2020, 19:04:43 »
Półki pękają w szwach, żona już "z byka" patrzy na zakupy komiksowe, ale dałem się wciągnąć:
Superman: Ziemia Jeden + Kapitan Ameryka: Śmierć Kapitana Ameryki + Batman: Mad Love 130 pln  8) czyli 49% ceny okładkowej