Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 990116 razy)

zombie001 i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Grrrgory

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #1470 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 19:05:50 »
To odsyłasz, wypełniasz papier i czekasz na nową przesyłkę ;)
A później czynność powtarzasz i powtarzasz i powtarzasz....  ;-)

Offline asx76

« Odpowiedź #1471 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 19:07:57 »
Nie mit. Byłem na sortowni w firmie kurierskiej i zapewniam Cię, że to nie jest mit.

Często nie znaczy za każdym razem ;)

Offline Kadet

« Odpowiedź #1472 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 19:16:29 »
A smyk, niby ta sama familia

Z tego, co mi wiadomo, Empik pozbył się Smyka ładnych parę lat temu:

https://obligacje.pl/pl/a/empik-media-fashion-sprzedal-grupe-smyk
Bardzo Was proszę o wsparcie i/albo udostępnienie zbiórki dla dziewczynki walczącej z rakiem: https://www.siepomaga.pl/walka-agatki.

Dziękuję z całego serca!

Online xanar

« Odpowiedź #1473 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 19:23:41 »

Szczególnie teraz gidze mają przemiał jak grudniu  :)
Twój komiks jest lepszy niż mój

Offline FloreK

« Odpowiedź #1474 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 19:41:05 »
Jak w Smyku/Empiku z wymianą? Bo u mnie połowa do wymiany, szkody masakryczne.

Ja tylko jedną paczkę zdążyłem skompletować, ale niestety Green Arrow zmasakrowany strasznie... nienawidzę bawić się w reklamacje, ale trzeba będzie.

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1475 dnia: Wt, 28 Kwiecień 2020, 21:23:25 »
Oczywiście.

Opiszę Ci jak to wygląda. Przyjeżdża TIR, Ukraińcy go rozładowują - rzucają paczki, nie rozczulając się nadmiernie, na taśmę rolkową. Jedzie tam wszystko - i książki, i żarcie, i opony, i meble (w elementach, do złożenia). Kurierzy muszą sami wyłuskać, która paczka na ich teren - po numerkach (każda trasa ma numerek). Paczki jadą jedna za drugą, więc odejście na chwilę od taśmy oznacza, że coś kurier może ominąć (a czas, czas, czas goni, wszak kurierzy mają tak zrobione trasy, że 10 godzin pracy to minimum). Więc jak ujrzy swój numer, bierze paczkę, odwraca się i rzuca.
Szansa to duże zamówienia - ciężkie paczki, którymi nie daje się rzucać, tu kurier musi ruszyć cztery litery i zanieść.
Potem kurier wrzuca to na auto i tu jest ruletka - im bliżej sortowni mieszkasz, tym większa szansa, że paczka dotrze cała. Bo pod koniec, jak już na pace mało przesyłek, to przy każdym hamowaniu czy zakręcie latają i obijają się o ściany.

Offline freshmaker

« Odpowiedź #1476 dnia: Nd, 03 Maj 2020, 17:02:03 »
orientujecie się czy pl10 działa jeszcze na bd?

Offline panAeL

« Odpowiedź #1477 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 08:48:57 »
Hej,

nie bardzo widzę wątek, w którym mógłbym zadać to pytanie. Dałbym sobie rękę uciąć, że widziałem to gdzieś na forum ale nie mogę znaleźć...

Mam zaległości zakupowe z kilku ostatnich miesięcy. Przeglądam okrutnie niewygodną listę premier na stronie Egmontu (plus kilka innych pozycji nie od molocha :) , które uzupełniłem z głowy) i nie chciałbym niczego pominąć. Gdzie najwygodniej sprawdzić komisowe premiery z podziałem na miesiące? Czy ktoś nie prowadził przypadkiem arkusza Google z takim zestawieniem?

EDIT: Przy okazji: zacząłem, standardowo, od dodania wszystkiego do koszyka na Bonito. 1500,00 zł... Po wpisaniu dokładnie tych samych pozycji w Ceneo i dodaniu ich do koszyka w Tantis wyszło ponad... 300 zł mniej O_o
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Maj 2020, 08:57:01 wysłana przez panAeL »

Offline laf

« Odpowiedź #1478 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 08:51:46 »
Zakładam, że skoro @Night Wolf ma to u siebie w podpisie to jest to ogólnie dostępne:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1s2LsNx8AoI2g8IUn4UEGTZvSwyigb7JqayuguI2GFJA/edit?usp=sharing

Poza tym na Alei Komiksu masz każde wydawnictwo komiksowe i jak sobie je wyfiltrujesz to są podane premiery ich komiksów chronologicznie z uwzględnieniem miesiąca, w którym dany komiks został wydany (a także masę innych rzeczy), np Scream Comics - http://alejakomiksu.com/wydawnictwa/835/Scream-Comics/
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Maj 2020, 08:55:57 wysłana przez laf »

Offline panAeL

« Odpowiedź #1479 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 08:58:32 »
Dokładnie o to chodziło. Dziękuję :)

Offline eyesore

« Odpowiedź #1480 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 09:21:49 »
Po za tym, mozesz wrzucać sobie różne pozycje do koszyka na sklepie Gildii, nie kasują się, ja w taki sposób mam listę rzeczy do kupienia, na teraz i przyszłość. W chwili obecnej mam tam 104 pozycje  ;)

Offline Pawel.M

« Odpowiedź #1481 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 09:43:49 »
Ja do tego samego celu używam też schowek w Bonito. Na dziś w Bonito mam 206 pozycji, a w Gildii 194. Oczywiście nie tylko komiksy. I dochodzi jeszcze Stara Szuflada - książki naukowe, gdzie w schowku jest coś koło 40 książek.

A na Gildii jest chyba też segregator wg daty wydania.
« Ostatnia zmiana: Wt, 05 Maj 2020, 09:45:26 wysłana przez Pawel.M »

Offline Leyek

« Odpowiedź #1482 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 10:09:00 »
Po za tym, mozesz wrzucać sobie różne pozycje do koszyka na sklepie Gildii, nie kasują się, ja w taki sposób mam listę rzeczy do kupienia, na teraz i przyszłość. W chwili obecnej mam tam 104 pozycje  ;)

A nie lepiej do Schowka? :)

Offline jotkwadrat

« Odpowiedź #1483 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 10:16:44 »
Lepiej do schowka, bo z kosza znikają pozycje niedostępne.

Offline R~Q

« Odpowiedź #1484 dnia: Wt, 05 Maj 2020, 13:40:43 »
Wy pewnie nawet nie wiecie, że na Gildii jest takie coś, jak schowek, ja to odkryłem dopiero niedawno.