Autor Wątek: Wyprzedaże i promocje - komentarze  (Przeczytany 988165 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Leyek

Odp: Wyprzedaże i promocje - komentarze
« Odpowiedź #4185 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 10:49:37 »
@up

Relax w salonie 90 zł*, na Gildii 70 zł. To nie wiem czy taka korzyść :)

*a -20% już nie działa

Offline bfg

« Odpowiedź #4186 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 10:51:59 »
Moje jedyne zamówienie już czeka na odbiór. Relax ma być dostępny w salonie, więc podwójna korzyść wyjdzie z tego.

tylko, że ten rabat 20% z empiku nie działa już na prasę, pod którą Relax figuruje w empiku

Czy ma ktoś z Was informację od Komiksiarni czy będą realizować zamówienia, które się dokonało gdy mieli 20% na niektóre tytuły (ze względu na błąd sklepu)?

Offline perek82

« Odpowiedź #4187 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 11:13:00 »
A to lipa z tą prasą.
Kajtek i Koko: Chybiony strzał ****
Rising stars (1-2) **
w0rldtr33 (1-2) **
Astronom ***
The Woods (2) *

Offline Death

« Odpowiedź #4188 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 12:17:48 »
Czy ma ktoś z Was informację od Komiksiarni czy będą realizować zamówienia, które się dokonało gdy mieli 20% na niektóre tytuły (ze względu na błąd sklepu)?
Mnie by było głupio z tego skorzystać i sam bym anulował zamówienie. Mały sklep, duży błąd. Dodatkowo niedawno sklep został zalany i mnóstwo towaru uległo zniszczeniu. Nie potrzebują kolejnych problemów.

Offline Takesh

« Odpowiedź #4189 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 14:17:05 »
@Death

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Wysłałem do nich maila czy zamówienie anulować, a Pani Joanna odpisała, że zamówienie jest aktualne.

I teraz mam zagwozdkę. Znam ich od wielu lat, zostawiłem tam trochę grosza, no znaja mnie. Głupio im się przyznać do błędu, czy może mimo wszystko, pomimo dużej zniżki, i tak coś tam zarobią? Anulując zamówienie pozbawiam ich jednak paru groszy? Czy jednak marża jest niższa, i wtedy anulowanie jak najbardziej wskazane?

Offline dinogal

« Odpowiedź #4190 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 14:41:45 »
To coś się opłaca wziąć z EMPIKU ze sklepu z tym kodem -20% bo wiadomo ceny normalnych rzeczy w salonie są w huk drogie? i Czy na rzeczy przecenione też ten kod działą?

Offline dinogal

« Odpowiedź #4191 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 14:42:55 »
tylko, że ten rabat 20% z empiku nie działa już na prasę, pod którą Relax figuruje w empiku

Mi napisali że już wysłali paczkę, co prawda wziąłem bardzo stare tytuły ze Studia Lain więc może dlatego wysłali

Offline Death

« Odpowiedź #4192 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 15:17:43 »
@Death

Całkowicie się z Tobą zgadzam. Wysłałem do nich maila czy zamówienie anulować, a Pani Joanna odpisała, że zamówienie jest aktualne.

I teraz mam zagwozdkę. Znam ich od wielu lat, zostawiłem tam trochę grosza, no znaja mnie. Głupio im się przyznać do błędu, czy może mimo wszystko, pomimo dużej zniżki, i tak coś tam zarobią? Anulując zamówienie pozbawiam ich jednak paru groszy? Czy jednak marża jest niższa, i wtedy anulowanie jak najbardziej wskazane?
Kurde, właśnie też się nad tym zastanawiałem już po napisaniu wiadomości. W sumie uj wie. :)

Offline martinezpl

« Odpowiedź #4193 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 16:11:01 »
U mnie przy zamówieniu Marvel Zombies i Baltimore wyszła zniżka 53 %.
Wcale bym się nie zdziwił gdyby to przeszło. Wczoraj kupiłem taki zestaw w Empiku za 50 zł.

To z tej promki 2 książki za 50zł? Teraz widzę, że ta powieść graficzna się nie łapie do tej promki

Offline Murazor

« Odpowiedź #4194 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 16:15:23 »
Metro to stąd:
Jest dostępna do 10 października. Na stronie Empiku można sprawdzić w którym salonie są dostępne komiksy Metro. Idziemy do salonu i dobieramy jeszcze jedną książkę z wydawnictwa Insignis. Wychodzi 25 zł za komiks i 25 zł za książkę. Promocja na komiks nie jest dostępna online.

Online Konrad

« Odpowiedź #4195 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 16:46:34 »
Odebrałem z paczkomatu pierwsze 4 zamówienia z Empiku (głównie ponadrabiałem brakujące Kaczogrody i Star Warsy). Dwa większe były dobrze spakowane do kartonów, ale dwa pozostałe w kopertach bąbelkowych i aż cud, że nic się nie uszkodziło

Offline Motyl

« Odpowiedź #4196 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 18:57:04 »
nawet nie wiesz ile mi Empik anulował zamówień z różnych promek... nie bez kozery pierwszym komentarzem na stronie z roznymi promkiamu z promocjami Empik jest to ze "anujuom"

Nie wiem, raczej nie chce wiedzieć. Po prostu jesteś pechowcem, może to nie jest sklep dla Ciebie? Od 20 lat empik nie anulował mi żadnego zamówienia, które wystawił w swojej oficjalnej (a nie błędnej) promocji czy to przy filmach, książkach, czy komiksach. Parę razy zdarzyło się, że inne sklepy anulowały, bo był jakiś błąd systemu. Mają do tego prawo, więc było to dla mnie zrozumiałe.

"anujuom" - co właściwie miałeś na myśli? Bo jak wrzucić to w translator to wyskakuje: zgadzam się :)

Offline Castiglione

« Odpowiedź #4197 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 19:21:11 »
Odebrałem z paczkomatu pierwsze 4 zamówienia z Empiku (głównie ponadrabiałem brakujące Kaczogrody i Star Warsy). Dwa większe były dobrze spakowane do kartonów, ale dwa pozostałe w kopertach bąbelkowych i aż cud, że nic się nie uszkodziło
Ja w Empiku zawsze odbiór na miejscu, bo wysyłkom trochę nie ufam. No ale mam 5 minut na nogach do ich salonu, także wygodnie.

Offline vision2001

« Odpowiedź #4198 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 19:28:13 »
Obecnie odebrałem z EMPiKu komiksy z 17 zamówień. Jak na razie anulowano mi jedną pozycję z jednego zamówienia. Tę -60% :) Także tego... Przede mną jeszcze chyba 7 zamówień. 3 z niedzieli, 4 z soboty. Mam nadzieję, że uda się jednak dostać wszystko. Lub te tańsze pozycje :P

Offline Alienus66

« Odpowiedź #4199 dnia: Pn, 09 Październik 2023, 19:52:48 »
Kurde, właśnie też się nad tym zastanawiałem już po napisaniu wiadomości. W sumie uj wie. :)
Kurde szkoda mi się ich zrobiło jak to prawda z tym zalaniem... małe księgarnie trzeba wspierać żeby się utrzymały...